Log in

View Full Version : m-audio ozone?

koki
02-12-2005, 02:39 PM
molim vas misljenje o ovoj zvucnoj kartici,jako mi je vazno da znam da li nesto ozbiljnije moze da se uradi sa njom,t.j. da li ona svoji zvukom i konvertorima zadovoljava neki standard.da li mi treba nesto bolje i neka preporuka za karticu do 4 ulaza. i sta mislite o kombinaciji, rode ntk i m audio preamp dmp3 dual?hvala!

Tiki the Boyler
02-12-2005, 03:18 PM
Ozone ti je zgodna kombinacija audio interfejsa tj. karte i MIDI kontrolera, jako pogodna za ljude koji se bave elektronskom muzikom. Ima dva analogna ulaza, pri cemu mikrofonski kanala nema fantomsko napajanje, tako da moras koristiti eksterni preamp.
Ako pucas u tom smjeru, po meni, ti je logicniji izbor Ozonic od iste firme, jer ima cetiri ulaza, fantom na mikrofonskom preampu i FireWire konekciju vece propusne moci, te malo bolji drajver, a samim tim i korisnicki interfejs!

Kvalitet je standardno zadovoljavajuci, obzirom da je konverzija bazirana na dokazanom Delta hardveru i tu nema problema!
Meni licno NTK zvuci kao malo preskupo rjesenje jer je za 50% skuplji od karte, tako da prvo moras odluciti koji je tvoj krajnji cilj!

Dobar demo OK, pa i nesto ozbiljnije ako je elektronika u pitanju; ali ako radis nesto live, bojim se da bez pravog studija neces nesto ekstra uraditi!

U svakom slucaju... dobrodosao na Rumski!

p.s. Ispunjavanje profila mnooogo olaksava komunikaciju!

koki
03-12-2005, 11:10 AM
hvala,u pitanju je pop muzika sa puno zivih gitara koje ce se snimati sto preko marshala,sto preko rodea ntk direktno ove akusticne i klasicne gitre,ne smeta mi dva ulaza jer cu ionako kanal po kanal,nego samo kvalitet toga sto se snimi preko te kartice.pozdrav

alektom
03-12-2005, 05:10 PM
Valja li uopste taj M-Audio, mislim na AD konverziju, jako sam skeptican prema svakom proizvodu koji pocne kod nas da se prodaje svuda (skoro i samoposluzi :mrgreen: ), po nekom mom razmisljanju takva mas produkcija mora dovesti i do pada kvaliteta, ili se moze biti varam.....
Delta je verovatno ozbiljna kartica, a kakva je u poredjenju sa recimo EMU 18 ili nekim Terratecom u istom cenovnom rangu?

Tiki the Boyler
06-12-2005, 04:11 PM
Terrateca definitivno sije, a o EMU m seriji bi se dalo razgovarati!

electro-drummer
13-07-2006, 10:29 PM
sto se tice M-audio ozone, on ima switch za ukljucivanje phantom-skog napajanja za mikrofon (cisto da ispravim). . . ali mene zanima nesto drugo...

primetio sam da na zadnjoj strani ozone-a ima samo 2 MIDI izlaza, a ulaz ne postoji, . . .

da li to znaci da je ozone kao MIDI klavijatura na PC povezan preko USB-a, posto znam da se MIDI klavijature na PC mogu prikljucuiti preko MIDI router-a koji ide na USB i ima MIDI IN i OUT koji se prikljucuju na klavijaturu, ali fora je sto OZONE nema MIDI-IN koji treba da ide iz komp-a,. . .

moze li neko da pojasni to?

tom
16-07-2006, 06:11 PM
Ja ga imam.

U svemu komunicira preko USB.
Da,ima fantom.Licno mislim da mu preamp uopste nije los.
Ozonic jeste bolji,noviji,a ima ga i na lageru pa razumite malo Tikija,posao je posao.

Ne znam zasto ti je potreban MIDI in za jedan kontroler.

Kao kontroler je dosta dobar,sa bulumentom MIDI funkcija.

Mislim i da su ga dodali u spisak uredjaja koji podrzavaju M-Powered PT.Vidi sajt,ne znam tacno.

Mozda bih prodavao svoj,jos ne znam.Vec odavno imam master keyboard jer sam prevashodno klavirista.