|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
molim vas misljenje o ovoj zvucnoj kartici,jako mi je vazno da znam da li nesto ozbiljnije moze da se uradi sa njom,t.j. da li ona svoji zvukom i konvertorima zadovoljava neki standard.da li mi treba nesto bolje i neka preporuka za karticu do 4 ulaza. i sta mislite o kombinaciji, rode ntk i m audio preamp dmp3 dual?hvala!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ozone ti je zgodna kombinacija audio interfejsa tj. karte i MIDI kontrolera, jako pogodna za ljude koji se bave elektronskom muzikom. Ima dva analogna ulaza, pri cemu mikrofonski kanala nema fantomsko napajanje, tako da moras koristiti eksterni preamp.
Ako pucas u tom smjeru, po meni, ti je logicniji izbor Ozonic od iste firme, jer ima cetiri ulaza, fantom na mikrofonskom preampu i FireWire konekciju vece propusne moci, te malo bolji drajver, a samim tim i korisnicki interfejs! Kvalitet je standardno zadovoljavajuci, obzirom da je konverzija bazirana na dokazanom Delta hardveru i tu nema problema! Meni licno NTK zvuci kao malo preskupo rjesenje jer je za 50% skuplji od karte, tako da prvo moras odluciti koji je tvoj krajnji cilj! Dobar demo OK, pa i nesto ozbiljnije ako je elektronika u pitanju; ali ako radis nesto live, bojim se da bez pravog studija neces nesto ekstra uraditi! U svakom slucaju... dobrodosao na Rumski! p.s. Ispunjavanje profila mnooogo olaksava komunikaciju!
' 'The Funk' is the space that lives between the notes! ![]() Last edited by Tiki the Boyler; 02-12-2005 at 03:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
hvala,u pitanju je pop muzika sa puno zivih gitara koje ce se snimati sto preko marshala,sto preko rodea ntk direktno ove akusticne i klasicne gitre,ne smeta mi dva ulaza jer cu ionako kanal po kanal,nego samo kvalitet toga sto se snimi preko te kartice.pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Valja li uopste taj M-Audio, mislim na AD konverziju, jako sam skeptican prema svakom proizvodu koji pocne kod nas da se prodaje svuda (skoro i samoposluzi
![]() Delta je verovatno ozbiljna kartica, a kakva je u poredjenju sa recimo EMU 18 ili nekim Terratecom u istom cenovnom rangu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Terrateca definitivno sije, a o EMU m seriji bi se dalo razgovarati!
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
sto se tice M-audio ozone, on ima switch za ukljucivanje phantom-skog napajanja za mikrofon (cisto da ispravim). . . ali mene zanima nesto drugo...
primetio sam da na zadnjoj strani ozone-a ima samo 2 MIDI izlaza, a ulaz ne postoji, . . . da li to znaci da je ozone kao MIDI klavijatura na PC povezan preko USB-a, posto znam da se MIDI klavijature na PC mogu prikljucuiti preko MIDI router-a koji ide na USB i ima MIDI IN i OUT koji se prikljucuju na klavijaturu, ali fora je sto OZONE nema MIDI-IN koji treba da ide iz komp-a,. . . moze li neko da pojasni to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Ja ga imam.
U svemu komunicira preko USB. Da,ima fantom.Licno mislim da mu preamp uopste nije los. Ozonic jeste bolji,noviji,a ima ga i na lageru pa razumite malo Tikija,posao je posao. Ne znam zasto ti je potreban MIDI in za jedan kontroler. Kao kontroler je dosta dobar,sa bulumentom MIDI funkcija. Mislim i da su ga dodali u spisak uredjaja koji podrzavaju M-Powered PT.Vidi sajt,ne znam tacno. Mozda bih prodavao svoj,jos ne znam.Vec odavno imam master keyboard jer sam prevashodno klavirista. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
M-AUDIO Fast Track Ultra - USB audio interfejs | SumAnuT | Recenzije | 0 | 16-06-2009 06:19 PM |
KRISTAL Audio Engine - jednostavni programcic za audio... | Psydon | Audio Software | 1 | 20-07-2005 10:36 AM |