Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-11-2004, 10:48 PM   #1
GorTop
Junior Member

Default Podesavanje i rad sistema SX-2 + emu 1212m

Molim bilo kog od vas ljudi dobre volje da mi pomogne da konacno skapiram kako da povezem miksetu od moje EMU-1212m i SX-2 sa kojim radim. Treba mi sledece :

1 - kako da izvrsim podesavanja da ono sto odsviram i zapisem midijem u SX, obojeno efektima u SX mikseti, prodje kroz 1212m, oboji se efektima u njoj i opet vrati u SX te snimi kao trak sa mnuFile>export>wav bilo u nekom folderu, bilo kao novi trak na SX radnoj povrsini - songu ili arr, nema veze?
2 - kako da izvrsim podesavanja da ono sto pustim sa nekog softwera prodje kroz 1212m miksetu, oboji se efektima i kao takvo snimi bilo kao wav trak na SX radnoj povrsini, bilo kao wav zapis u SF7 ili WL4?
3 - kako da izvrsim podesavanja da otvorim kanal u 1212m mikseti na kojem je vezan je vezan mikrofon, obojim taj kanal efektima iz 1212m, te snimim tako obojen trak vokala (ili bilo cega drugog) na radnoj povrsini SX?
4 - kako da izvrsim podesavanje da na radnoj povrsini 1212m snimim vokal, koji cu obojiti - doterati u mikseti SX, a zatim proterati kroz miksetu 1212m, obojiti njenim efektima, i onda vratiti u SX i snimiti kao wav trak bilo eksportovan u zaseban folder bilo eksportovan kao wav trak na radnu povrsinu SX-a?

Mozda sam napisao malo zapetljano, ali mislim da oni koji rade sa ovom karticom koju ja imam znaju sta me muci i sta mi treba. Inace imam uputstvo za rad sa karticom i starom verzijom Cubasisa koja se nalazi na instalacionom CD-u 1212m, ali imam problema sa svojim skromnim znanjem (ili velikim neznanjem) engleskog jezika. Aklgoritme koji se nalaze nacrtani u uputstvu ne kapiram bas do kraja - a one koje sam ukapirao ne znam kako da provedem u praksu - u postupak snimanja.

Hvala za strpljenj i vreme koje cete potrositi na pruzanje ove pomoci!!!

GoranTopic
GorTop is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules