|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Dali neko mi moze pomoci kako da resim ovu situaciju.
Jedno vreme kada sam programirao na sintu (GEM S3), to je bilo lako izvodljivo, ali u Cubase SX (verzija 1.0.3), ne mogu pronaci foru. U cemu je stvar : na pr. kada snimim jedan midi kanal, kako mogu da jednim potezom spustiti ili povecati volum samo jedne note. Konkretan primer : snimim strings, na pr. tu su note C3, E, G i C4. Ja zelim da spustim samo volum note C4. Kako ? Samo da ne bude da treba svakoj C4 noti spustiti volum ??? Sta ako ima na pr. 240 takvih nota ??? Kako da ovo resim jednim potezom, na primer da dam direktivu u SX : NOTU C4, volum toliko i toliko. Verujem da sam jasan. Hvala unapred. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
|
![]()
da to radis u editoru i to na toj noti smanjis velocity upisivanjem cifre od 0-127
![]() |
#4 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
|
![]()
pa kako moze biti 240 nota u isto vreme?!?!
ja ih upisujem rucno kada je to potrebno a mozes ih u pianorollu obeleziti i upisati velociti sa krivom ili pravom linijom
![]() |
#6 |
Ivan Lekic
|
![]()
Pa jednostavno je izvodljivo .. Nema sta se ne moze sa Cubase-om nemoj se nervirati samo je potrebno strpljenje dok ne naucis ..
Dvoklikom na odredjenu traku uci ces u key editor trake i onda stisni CTRL ili ALT :roll: (da ne bi sada palio racunar da vidim koji bese jer ja to mahinalno radim) i dok drzis klikni na odredjenu notu i sve te note ce pocrneti odnosno selktovati .. recimo kliknes na G1 i svaka G1 u toj trazi ce se selektovati .. jednostavno upisi velocity vrednost i zavrsio si posao ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Ide? u list edit te ozna?i? koju notu ho?e? te dalje u mask(u listu gore lijevo) odabere? "Even list and data1"I uklju?e se sve note (tj nota koju si izabrao) Dalje u rubrici data 2(prethodno selekt sve ) izabere? vrijednost koju ho?e? i ok.Ako su note rali?itog Veloctiya tad ako ti je prva napr. 80 ti di?e? na 90 onda ostale se di?u samo za 10.nadam se da razumije?.To sve radim u Cubaseu 2.2.033.
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Al ste ga iskomplicirali!
Otvoris midi part (key editor - onaj s crticama horizontalnim) i bilo gdje stisnes desni gumb misa. Otvorio ti se pop-up meni. Tamo na dnu odaberi "create new controller line". Na dnu prozora sad imas taj controller line i njemu samo odaberes da prikazuje velocity. Sad ispod svake note imas vertikalnu crticu. Uzmi olovku i mijenjaj visine crticama - to je to...
![]() |
#9 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
ovo sto je ivan reka je najlakse (pritisne se 'shift' i ucini double click na notu), ali ako treba oznacit istu notu ali recimo na samo odredjenoj dobi onda se moze koristit logical editor. recimo, hoces sve note e4 na cetvrtoj dobi oznacit: ![]() sad mozes sa tom notom sto hoces, a mozes je odma sa logical editorom stavit da bude velocity 99. ![]() eto, iako je meni onaj logical editor iz vst32 bi puuuuno drazi i logicniji ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Ivan Lekic
|
![]()
Da bre .. Nije ni ALT ni CTRL nego SHIFT ..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
TRIK - iz MONO u STEREO | Shady | Audio Software | 6 | 15-11-2005 03:50 AM |