|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sta se moze reci o ovim monitorima prije nego li ih kupim?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
|
![]()
S obzirom da su digitalni monitori moraju valjati....
e sada cuo ih nisam a i po pregledu nekih stranica vidim da su slabo iz-specifirani... imas digitalne ulaze sto je odlicno i znaci "no noise"... bi amplifier su sto znaci da mozes lepo regulisati bass i tweeter... 24bit-ni su sto moze predstavljati i manu i prednost ...ne pitaj me zasto?? aj odgovoricu ![]() mislim da je najbolja solucija za ove monitore koristenje i digitalnog mixera kojeg ti nemas ako se ne varam raspon im je dobar ...jedino me brine mali woofer i neka posebna snaga evo linka: http://www.sweetwater.com/store/deta...dcontent=specs
![]() |
#3 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Koliko me se?anje slu?i (imaju?i u vidu da su ti monitori malo starija generacija i to da sam ih ?uo u kombinaciji sa Rolandovim VS HDD recorderom, pre par godina), nisu uop?te bili lo?i, naprotiv.
Osim toga to su prvi ozbiljni monitori koji su imali SPDIF, posle njih su se pojavili i mali Genelec-i (u SPDIF i AES-EBU verziji), pa onda Dynaudio, Alesis i jo? neki. Ako nisu mnogo uni?teni, mislim da je to solidna kupovina (subjektivno). ![]()
![]() |
#6 | |||
Administrator
|
![]() Quote:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderator
|
![]()
sa obzirom da se nikada nisam susreo sa digitalnim monitorima interesuje me njihova prednost i mana...??
![]() |
#8 |
Administrator
|
![]()
evo i jednog opisa:
http://www.soundonsound.com/sos/nov9...d13618871e7fb5 sto se tice digitalaca (prvenstveno mislim na one kao sto je ovaj Roland koji "emulira" razlicite zvucnike)...problem kod ovog Rolanda je sto umesto da naprave dobre monitore oni ih "emuliraju" koristeci neki speaker modelling technology sto u sustini od malih sranjkastih kutija treba da napravi velike sa fenomenalnim zvukom (koje su otprilike 10 puta skuplje)...kao sto emulacija analognog zvuka nikad nece biti savrsena jasno ti je da i ovo ne moze stimati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
U svakom slucaju necu ih pustiti pa makar i popusio!
Ako mi se ne svide....kako doslo tako i proslo! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Nisu zvu?nici ti koji emuliraju, nego VS rekorder.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupio bih Roland SH 201 ili Roland Juno D | dzibg | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 15-01-2009 12:50 PM |