Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 30-03-2004, 09:28 AM   #1
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Fascinantno amaterski problem FAP

Ljudi, prijatelji, braco muzikokusci... Dobih nedavno za male pare "HALion String Edition" i pucketajuci prstima dodjoh doma da ga priheftam za hard ne bi li cuo taj carobni "gud" gudala... Sve bese kako treba. Od samonoseceg kablovskog snopa do osiguraca u razvodnoj kutiji, od Bartona do Plovdiva... I sad... Posto mi je na C particiji od 10tak GB ostalo jos svega 1,5 a devetodiskovni HALion zauzima oko pet, nisam imao drugu mogucnost sem da skrenem kod Albukerkija i potezi orkestar uputim ka E particiji koja mi vec meseci place nad svojom camecom sudbinom. E pa dobro, rekoh joj ja. NA!!! CRKNI!!!
Desetak minuta kasnije, kada je kolekcija ganc semplova stigla na zadato mesto, otvorio sam SX ne bi li ih pokrenuo. Na moje zaprepascenje, medju VSTima nije bilo mog HALion playera. Dobro... Iskljucim program, odem na E, nadjem plejer u dllu i iskopiram ga u folder VST plugins. Otvrorim ponovo SX i zaista, HALion je bio tamo ali kada sam probao da ucitam program ili instrument komp je blejao. Sve sam pokusao, ali dzabe.
Znam da je neka velika glupost u pitanju. Pretpostavljam da semplovi moraju biti u VST folderu da bi mogao da ih ucitam, ali nisam siguran. Ako sam u pravu, da li to prakticno znaci da Cubase moram da instaliram na drugu particiju gde bih u startu imao vise memorijskog prostora. Cak i da je tako, sta cu raditi danas sutra kada i na toj novoj particiji budem nakrcao dvadesetak gigabajta, pa mi ustreba jos memorije za neku novu kolekciju semplova. Gde cu njih?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules