|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Znate li koji je nacin da zenu radoholicara (na kompjuteru) natjerate da provede vikend s vama?
![]() Updatanje biosa?!! ![]() Da, odgovor je tocan!! :P ![]() Jeli tko jos od vas pokusao slicno? Kako se to inace rjesava? Diviner, jesi li imao iskustva sa tako cime? Anita |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
hi,
ja sam radio biosupdate ali for asus motherboard; vrlo lako ide to kod nih; update radi se preko internet; za abit neznam ali nasao sam ovaj link: http://www.abit-usa.com/products/mb/...ries=1&model=7 andrija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Thanks, ali mislim da bih radije imala stari BIOS.
Sad kad nam ovo vrate.... ne znam, cuj, ovo je ipak trauma! 4 dana!!!! Trauma..... Rizik da je ponovno dozivim.... Hm... strah me Anita |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
bas mrzim i ja to, umesto se fokusirati na producing music nonstop computer nesto zeza ili ne radi! najbolje baciti computer iz prozora
![]() a zasto si radila bios-update? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Pa kazem ti
zato sto je htio provesti vikend sa mnom!! ![]() ![]() ![]() Anita |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
|
![]()
Aniti sam vec odgovorio preko ICQ-a...ali da ostavim potpun odgovor i ovdje:
Ono sto se Aniti desilo je korupcija biosa (vjerovatno je pokusano flash-ovanje verzijom biosa 1.0-1.2 revizije NF7-S)...po pravilu, ova procedura je vrlo kratka, vrlo prosta, i veoma malo rizicna (vjerovatnoca da ce nesto krenuti naopako u tih nekoliko sekundi je ipak vrlo mala)...Napomena: update uvijek raditi sa lokalnog diska, nikako sa diskete, jer se pokazalo kako su diskete veoma nepouzdani (i izmedju ostalih infra spori) mediji... Kada se javi problem, u zavisnosti od tipa biosa i ploce, ponekad je moguce jednostavno ponoviti postupak (jer pojedine ploce posjeduju DUAL BIOS opciju)! Medjutim, ako je ploca bukvalno "ugasila", odnosno njen BIOS ne funkcionise, potrebno je pribjeci hot swapingu ! Za hot swaping je potreban identican model i cesto identicna revizija maticne ploce (reci cete, problem je nabavka druge, iste takve ploce,.... ali vasi "dileri" sa tim barem ne bi trebali imati problema)...procedura u kraktim crtama bi bila: Dve iste ploce, ...izvadi se bios chip iz neispravne, upali se ispravna i odradi se sve do pocetka procedure update-a,.... zatim se izvadi chip iz ispravne, stavi se onaj iz neispravne, odradi update....po uspjesnom programiranju (flash-ovanju) ugasite racunar, vratite sve na svoje mjesto, i posao je gotov... Napomenuo bih da je pri vadjenju i baratanju chipovima koji se nalaze iako pod malim, ipak pod izvjesnim naponom, potrebna maximalna paznja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Jedan princip je taj hot swaping, a postoje i uredaji tzv. programatori. Mi smo se odlu?ili za tu varijantu (jer ustvari druge ni nije bilo). Ostavili smo bios chip u cipoteci..... i oni tamo sa tim re-programatorima vrate stari bios. Za to im trebaju uredaji koji su bas za tu odredenu plocu. 20 E i oni re-programiraju chip. To traje 5 minuta, ali nisu imali programator za tu plocu, zato se oduljilo.
A Bios je stvarno jednostavno updatat. Ovdje je bio problem sto je bila skinuta pogresna verzija. Ali evo, sad sam na odvikavanju. Nije strasno. Sad sam se bacila na kontakte s ljudima, sto inace ne stignem.... pa ugovaram violinisticu itd...... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
povezivanje rme ff 800 i kompjuter | goga | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 24-10-2008 05:01 PM |
savjet za novi kompjuter | bonaza | Computer Hardware | 3 | 22-10-2006 10:03 AM |