|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav. Uzimam nov komp za koj dan, sa sklopljenim komponentama, ali me zanima zbog velikog broja VST-ova i sample biblioteka, koji tip hard diska je najbolje uzeti?
Da li nvme daje najbolje rezultate (cena mu je i najvisa) ili moze m.2 SATA da zavrsava posao (1tb je u pitanju) EDIT: Trenutno imam neki HDD ali nekako to sporo ide, pa je i to glavni razlog za kupovinu drugog tipa harda Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
m.2 neki samsung 970 ili 960 evo, jer im brzina citanja prelazi 3gb/s, nema te optimizacije koja ce toliko ubrzati sistem kao brzi disk, naravno i ostale komponente moraju biti visokih performansi, sreca je sto danas za relativno ne tako puno novca se moze sklopiti konfiguracija kojoj nece biti potrebna neka prevelika optimizacija da bi se sa lakocom mogla nositi i sa velikim projektima u audio produkciji, live itd....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Da, pratio sam ovih dana oko komponenti, za 500-600e moze sasvim solidan komp da se sastavi...ja ubacio ryzen 5 1600 i 16gb ram uz polovnu graficku (jer ona nije bitna za ovu svrhu racunara)..videcemo ponasanje ovih dana.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupujem PCI Muzicku | bojan032 | Kupujem/trazim | 0 | 04-11-2012 03:40 PM |
kupujem muzicku karticu | goga | Kupujem/trazim | 0 | 16-02-2012 03:02 AM |
Kupujem EXB-SCSI + Hard disk (SCSI) | digital | Kupujem/trazim | 0 | 16-08-2010 11:14 PM |
hard disk za korg PA 80 | saji | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 29-06-2009 02:09 PM |