Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-11-2018, 11:35 PM   #1
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Default The weaver

pred rezanje..... sugestije dobrodošle....

nenad is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2018, 06:04 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: The weaver

Dobar, odličan čak. Ja bih samo uštinuo malo donjeg midla (250-350Hz) u celoj slici, ali baš malo. I još bih malo zategao vokal kompresorom kad peva u donjem registru. I možda istom tom vokalu u istim tim momentima dodao oko 2K (i to pre kompresora), jer ne može da škodi. Ne treba tu vokal da bude jači, ali treba da bude sugestivniji.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Sve ove frekvencije koje sam pominjao treba uzeti sasvim uslovno, naravno.

Last edited by awacs; 20-11-2018 at 06:16 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2018, 11:27 PM   #3
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Vaso,
evo pojedinosti.... bas mi je najveći problem.....vuče se tu između 200-300, debelo cvikam...hirurgija, ali tako svirano... bledo, bez napada na žicu i onda mulja u miksu a negde je pa prezentan....zajebano. Vokal je usnimljen preko joemeek vc6q.... ne mogu da se setim ali nesto sam tu prčkao sa eq pri usnimavanju i verovato tu malo nagazio. kompresor je bio ni ovamo ni tamo, ali više na tamo, sa obzirom da je pevano iz taka i da ima dranja . Mikrofona je bilo od sorte.... ne smem da ti napišem koji je na snimku... ali je taj pobedio c414 XL ii... ogromna razlika u ceni, minorna razlika u zvuku. Sve u svemu i dalje štap-kanap varijanta pri snimanju a bogme i miksanju, jbg... živi ljudi. Probaću još malo da ušminkam ponešto, u svakom slučaju hvala na sugestiji i slušanju.

Old 21-11-2018, 01:31 AM   #4
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

pozdrav Nenade,

evo moje subjektivno misljenje (sa stanovnista slusaoca, fana, kako god, ne nekog ko mixa i producira) odmah na prvo slusanje:
mislim da je muzika super gitara super stvarno mi se svidja upad i energija muzike, ali mislim da je vokal mnogo "tisi" za ovu pesmu. ja realno super i pricam i razumem engleski, ali sam toliko morao da naculjim usi da cujem sta je pevac rekao i opet nisam ni pola cuo i razumeo. ja iskreno barem tako slusam pesme, mozda je to namerno tako uradjeno da podseca na odredjenu vrstu muzike, ja ruku na srce nisam fan rok muzike gde bend ekstra svira i onda dodje vokalni deo i peva se u bradu ili se nesto mumbluje, ali razumem i to, neko to voli. Ali realno, gitara je toliko jaca u odnosu na glas da definitivno mora ako vec ides na loudness gitare , onda ispostuj i taj loudness vokala. kompresija definitivno moze da pomogne, ostalo ne bi nista menjao jer je to taj fazon, ali da me ne shvatis pogresno, ako ste igrali na foru da bude vokal bude catchy - onda to def niste pogodili.

sta znam, mozda je loudness war i mene uzeo pod svoje, kazem opet, to je samo subjektivno misljenje ne znaci da sam u pravu

pozdrav i svako dobro!
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2018, 11:42 PM   #5
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

BlasterMaster,
hvala na preslušavanju pesme i na konstruktivnoj sugestiji. Odprilike to je i Vasa primetio, uzeo sam Vaše sugestije u obzir i sigurno je da ću se pozabaviti vokalom.
Pozdrav

Old 23-11-2018, 01:17 PM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Posle ponovnog slušanja povlačim ono što sam rekao za low mid. To je takvo kakvo je, ne diraj ništa. Ali ono za vokal stoji. Ne znam kako si ga tretirao u miksu, ali tumači ga kao dva vokala: jedan za strofu, drugi za refren (u strofi više kompresije, u refrenu manje). I to ti je to. Ne tripuj previše, dobro je.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 23-11-2018 at 05:36 PM. Reason: u
awacs is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules