|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Poz...zanima me kako se npr na stadionima navijaci cuju da su u intonaciji dok npr da svakog posebno pitamo da otpeva promasio bi sve zivo
![]() ili ne za stadion, ovako kad su horovi (za decu mozda bolji primer)...u grupi odlicno zvuce, ali ako bi ih izvdvojili tesko da bi sve lepo pogodili... moje neko misljenje je da npr ako jedan ide za tipa polustepen iznad, drugi ide polustepen ispod, pa se sve to svede na tacnost, na 0 ... ali verovatno nije to slucaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Mislim da ti se samo čini da su u intonaciji
![]() Pozdrav, Vasa P.S. Mada postoje i ovi, ali oni to vežbaju celog života, a i fini su neki ljudi (nisu došli na stadion samo da cepaju grlo i guraju jedni drugima baklje u telesne otvore):
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 27-12-2017 at 04:43 PM. Reason: P.S. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
haha to objasnjenje mi je jos vise zbunjujuce
![]() i da, vise sam mislio na te navijace, koji nisu huligani, tipa kao i ovaj klip: You will never walk alone bas kul zvuci, cak mislim da je sve lepo otpevano, pogodjeni tonovi pevaca sto izvodi...al opet, mozda kao sto kazes da mi se sve to cini .. a i nasi takodje isto ovako zvuce, iako su dosta problematicni, zvuce mi da grupno sve te tonove (iako nisu teski) ubadaju kad zapevaju mislio sam da neki uticaj ima odjek na stadionu, ali tesko da je to slucaj.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Drugo, u Engleskoj i uopšte u zemljama u kojima deluju zapadne crkve postoji duga tradicija zajedničkog pevanja uz pratnju instrumenata (jal harmonijum, jal nešto drugo što ima jasan štim). Ne kažem da ovi navijači svake nedelje idu u crkvu nego da se tamo po tradiciji pod pevanjem podrazumeva artikulisano zajedničko izvođenje melodije. Pretpostavljam da kapiraš šta hoću da kažem, i koliko se ta situacija razlikuje od ovdašnje ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 28-12-2017 at 03:44 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
hah da da, jasno
![]() listao sam jos po netu da li ima jos nekih misljenja, pa sam na ovo naiso, zanimljivo: https://www.reddit.com/r/explainlike...n_tune_when_a/ negde sam video da spominju i da se javlja 'chorus efekat'...a i sto kaze neki lik 'oni sto bolje pevaju - glasnije pevaju"... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|