Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-11-2017, 05:32 PM   #1
jocasrb
Member

Default Frequency spectrum-realtime

poz ljudi...da li neko za za neki program koji pokazuje spektar frekvencija u realnom vremenu...npr: pustim klip na youtube i sa tim programom mogu da vidim kako i sta se cuje (ne treba mi za EQing)...? ili mozda neka extenzija za chrome?
nadam se da postoji ovo, hvala unapred!
jocasrb is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2017, 08:19 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Frequency spectrum-realtime

Mislim da će to teško ići ako nemaš karticu koja može paralelno da prosledi svoj izlaz u neka dva ulaza koja nećeš slušati (da ne bi uleteo u fidbek) nego će služiti samo da ih proslediš u bilo koji analajzer koji već imaš (npr. u iZotope RX). Ili da imaš karticu koja ima svoj softver sa analajzerom. Mislim da RME ima nešto takvo, ili sam sanjao.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 21-11-2017 at 08:24 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2017, 10:18 PM   #3
jocasrb
Member

Aha, hvala...listao sam malo i naiso na Penguin program...daje neki spektar, ali cudno...malo nerealno, ali npr kad pojacam zvucnike (ili samo bass na njima) on to i koriguje na spektrumu, i dalje sam u cudu sta i kako
Old 21-11-2017, 10:56 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by jocasrb View Post
Aha, hvala...listao sam malo i naiso na Penguin program...daje neki spektar, ali cudno...malo nerealno, ali npr kad pojacam zvucnike (ili samo bass na njima) on to i koriguje na spektrumu, i dalje sam u cudu sta i kako
Ne bih sad da se prijavljujem tamo na sajt da bih skidao demo verziju, ali iz onoga što sam pročitao on „sluša“ hardverski ulaz koji mu zadaš (što je i logično). Ovo što si napisao mi deluje kao da si mu zadao da sluša neki ulaz na kom ti je mikrofon.

Pozdrav,

Vasa
Old 22-11-2017, 12:40 AM   #5
jocasrb
Member

hahah, fora je sto su mi sluske bile ukljucene a imaju mikrofon i postavljene ispod stola...i eto hvatale samo 'udarce', zato i cudan spektrum bio...hvalaa
inace taj program mi nudi samo ovo, mozda baguje malo: https://i.imgur.com/4XT7gUC.jpg
u oba slucaja se nista ne dogadja
*piraterija je neka inace

Last edited by jocasrb; 22-11-2017 at 12:48 AM.
Old 22-11-2017, 12:51 AM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Ma ne baguje, stvar je jednostavna: on meri ono što je povezano na hardverske ulaze kartice. Tako je projektovan.

Quote:
Q: Why are the meters not showing any level?
A: Make sure your audio source is properly connected to the corresponding inputs of your audio hardware. Make sure that the physical inputs of your audio hardware are defined as input for the meter in which you want to visualize the audio signal. This is done in the "Meter Configuration" in the "options" menu. If there is still no visualization, check whether the meter is turned on, by right-clicking into the meter and making sure that "On" is selected. Make sure the correct samplerate of the input signal is selected in the Control Bar.
U međuvremenu sam se setio da je SB Live! imao opciju What U Hear, koja je radila upravo to što ti treba: prosleđivala bilo šta što trenutno svira nazad u ulaz (i to bez kablova, direktna digitalna hardverska veza). Genijalna funkcija koju ostali proizvođači interfejsa nisu prepoznali kao genijalnu.

Pozdrav,

Vasa
Old 22-11-2017, 01:12 AM   #7
jocasrb
Member

odustao sam od Pinguina, nista mi nije jasan...
vidim da je SB Live zvucna karta...mislio sam ako moze nekako bez nove zvucne da se ukombinuje
naiso sam na nesto novo, Spectralissime...free je
ima i objasnjenje na yt ali opet mi nije bas jasno, kako ga on poveze...inace imam focusrite 2i2 kartu...da li znas mozda resenje?
https://youtu.be/IwaNxKPJFJo?t=26s
Old 22-11-2017, 02:04 AM   #8
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Ajoj. Strah me je da ti kažem kako da povežeš jer je rizično, ali ajde:

1) Izađi kablom iz Focusrite-ovog izlaza za slušalice i uđi u linijske ulaze na kartici (dakle, treba ti kabl koji na jednom kraju ima stereo jack, a na drugom dva mono jacka).

2) Podesi ulazne nivoe na kartici napamet na 50%, a dugme od izlaza za sluške smanji na minimum.

3) Izaberi linijske ulaze na kartici kao INPUT, a kao MONITORING OUTPUT nemoj da izabereš NIŠTA. Ponavljam: NIŠTA.

4) Pusti neki zvuk i polako pojačavaj izlaz za sluške. Ukoliko naslutiš i najmanju trunku fidbeka (mikrofonije) stišaj izlaz za sluške i odustani od akcije.

Inače, po meni, svi ti softverski spectrum analyzeri su golo govno i kurac od ovce i ništa pametno iz njih ne može da se zaključi. Ali ako ti se igra, igraj se. Samo nemoj posle da bude "Zajebo me onaj Vasa, spržio mi zvučnike". You have been warned.

Pozdrav,

Vasa
Old 22-11-2017, 07:15 AM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Pa sad... Koliko ti često to treba da se sad mlatiš sa tim...?

A i to sa YT što izađe...to je mpeg...tu nema žive duše preko 15-16khz...a i ostalo između...više neki radio-kvalitet...

Ako baš ima neka određena stvar, pesma, da te zanima, skineš je pa ubaciš u bilo koji Forge i vidiš šta i kako...ionako to može da čuje samo neko z 10 'iljada evra monitorima...a i tada mora da zna kako da čuje...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2017, 12:32 PM   #10
jocasrb
Member

@e hvala vaso, postujem, ne bih da mi 10mb programa sve zivo pojebe, tako da necu da cackam ovo vise

@Bockie, a dobro mene uglavnom mid zanimao...posto nemam neki sjajan sluh pa sam mislio ta slika da me potvrdi/opravi u vezi frekvenicja..hteo sam prevashodno za one klipove kad koriste reviewe ili slicno gde se samo majk cuje, pa bismo mozda tako naisli na sto bolji izbor pri kupovini (favorit je sm57 za sad)...a i mozda bi pri nekim slusanjem pesama pomoglo, mada nisam bas siguran haha
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules