|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav ljudi...posto ima dosta iskusnijih producenata ovde, da li moze pomoc kako da podesim da se odredjeni zvuk cuje na slusalicama a neki drugi da se cuje na zvucnicima?
Posedujem AudioBoxUSB zvucnu i hocu moju el. gitaru (yamahinu) da nasnimim na njoj i da koristim za matrice...ali izlazi nekako glupav zvuk...testirao sam varijantu = posto imam i neki niskobudzetni majk T-bone SC400, da ga postavim do jednog zvucnika (levi npr) i iz zvucne da na njemu ide gitara...i tako taj zvuk sa gitare iz zvucnika snimam na mikrofon, mislim da se kapira ideja...to sam i uspeo, ali sam radio tako sto sam pokusavao da upamtim tempo bubnjeva (cega vec) i ako nesto nije precizno da se to secka, tajm skrecuje i ostalo... Epa posto je to nekako sve amaterski, vestacki, da li moze pomoc, kako da podesim da bubnjevi idu na sluske, a zvuk sa zvucnika (stavio bi jednog samo) da bude samo gitara (koja bi se na taj nacin nasnimila preko majka) ? Mislim da ovo nije nemoguce.....hvala unapred ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Evo jedne slične teme:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40510 Tu se doduše govori o spajanju spoljnog efekta, ali princip je manje-više isti, samo što ćeš pride morati i da potpuno stišaš onaj zvučnik na kom je cela matrica. Mislim da tvoja kartica nema mogućnost da pošalje poseban zvuk u slušalice (tj. nema interni mikser), pa moraš da se snalaziš „peške“. Pozdrav, Vasa
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
U redu, hvala, probacemo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
pa pošalji bubnjeve il štagod samo u jednu stranu, tj jedan zvučnik, a svoju gitaru u drugu stranu, pa snimi. Nemoj da panjiš glasno bubnjeve da ih ne bi snimio, možda čak i da raširiš zvučnike fizički više
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pojacalo za NS10 | mozart554 | Monitoring | 88 | 01-11-2014 05:21 PM |
Pomoc - da li da kupim ozvucenje ili kombo pojacalo? | aleksrb | Monitoring | 1 | 05-10-2014 02:03 PM |
Pojacalo za NS10 | perosc | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 09-08-2010 09:49 PM |
Gitarsko pojacalo | Hepek | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 54 | 18-03-2010 01:38 AM |
ns 10 pojacalo | alavuk | Monitoring | 13 | 15-03-2008 05:52 PM |