|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
U ovoj temi o alu profilima sam stavio sliku i napisao kako sam napravio bass trapove ( http://rumski.com/forum/showpost.php...3&postcount=15 )
A evo slike i ovde kako za sada to izgleda: ![]() A plan mi je da stavim po 2 jedan pored drugog na pozicijama prvih refleksija, 2 iznad pozicije slusanja na plafonu, 2 na zidu ispod prozora, i jedan koji ostaje videcu gde, plus hocu da napravim superchunkove, velika dilema mi je da li na ovom prednjem zidu gde su prozori da ih pravim do visine prozora ili da prekrijem prozore sa chunkovima od poda do plafona ? S obzirom da prozori propustaju bas, mozda do visine prozora ? Vec sa ovom postavkom imam utisak da vise nema tog gadnog 130hz bumpa, i PMCi su mi vec zahvalni, ali takodje imam utisak da sam izgubio neki punch u bassu cirka oko 100hz, odnosno bass mi je postao nekako meksi. Malo sam i merio odziv Adama A7x ali sa Rode NT2 ![]() ![]() Na Gearslutz-u mi je jedan od likova koji postuje po njihovoj sekciji za akustiku napisao da na osnovu grafika vidi da imam mali problem sa modom na 55hz, ali nista drasticno i da nije ubedjen da imam veliki problem sa modovima, ali da na osnovu grafika generalno imam manjak niskih frekvencija. Naravno njegovo misljenje mi nista ne znaci, a i ja sam ne znam sta treba da gledam ovde na grafiku, i koliko mogu da verujem mikrofonu, mozda ima roll off neki na niskim. Ja vidim taj roll off odnosno da niski opadaju, a s druge strane ako dobro vidim razlika izmedju najveceg dipa (~102HZ - moj osecaj nedostatka puncha u bassu?) i peaka (~170HZ) je 16db, dal je to dobro s obzirom na to sta imam u sobi od tretmana trenutno ? Ne racunajuci dipove iznad 200hz. Njegova preporuka je bila da probam da pribilizim setup prozorima i da vidim sta se onda desava i evo ga, javlja se jos veca rupa na 100hz koliko ja vidim na desnom zvucniku, jel je to neki SBIR od neke povrsine, mozda ova TA pec koja je na mojoj desnoj strani, crveno je levi zvucnik: ![]() I sta mogu da ocekujem sa svim ovim sto planiram da uradim sa ovim absorberima i dodavanjem superchunkova ? Jos nesto, dok ne nadjem prostor, ovo ostaje dnevna/spavaca soba, to znaci da na svojoj desnoj strani imam ogromnu reflektivnu povrsinu (TA pec koju nemam gde izbaciti), na svojoj levoj imam kauc, a na zadnjem zidu iza mojih ledja drveni ormar od poda do plafona pun garderobe i ovo je jedina pozicija gde imam kakvu takvu simetriju, mogu da idem 10-15 cm napred-nazad. EDIT: Otvorio sam novu temu, jer nema vise ovo previse veze sa alu profilima. Last edited by Jan; 16-10-2016 at 03:18 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Radna Verzija (rock, post punk) ocena kvaliteta produkcije | kissellii | Promocija radova | 12 | 12-03-2015 08:54 AM |
Radna stolica | ANITA | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 20-06-2010 10:12 PM |
Moja tema | R A V E N | Audio Software | 9 | 23-09-2009 06:52 PM |
Radna fotelja-preporuka? | vly | Dizajn i konstrukcija studija | 37 | 31-01-2009 10:24 PM |
Radna Povrsina Za Studio | ultrasoundd | Razno | 0 | 10-12-2008 11:35 PM |