Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-03-2016, 01:09 PM   #1
igormink
Member

Default Bad Mushrooms - Demoni

Pozdrav,
već dugo ništa nisam okačio, pa reko da nešto stavim
Evo snimali smo ovaj bend, uglavnom sve live osim vokala. Pjesma je autorska, Deep Purple (ili slično đir.). Masterirali negdje po Francuskoj
Bio bih zahvalan da čujem poneko mišljenje, još 3 pjesme moramo smiksati, pa ako ima prijedloga što poboljšati (na ovu se više ne vraćamo). Po mom mišljenju solo je ispao fora (od cca 1:50).

https://www.youtube.com/watch?v=MNzzvLIodFI

Hvala i lp,
Igor

Last edited by igormink; 16-03-2016 at 01:13 PM.
igormink is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2016, 03:14 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Bad Mushrooms - Demoni

Hm... Ja bih sve ovo naopako miksao Recimo, kicku i tomovima bih oduzeo poprilično donjeg midla (200-400Hz), a gitari dodao isti taj opseg. Nevolja je u tome što je gitara kanda snimana sa bridge magnetom, pa je u startu tako kreštava i hajpasovana, pa samim tim i nema bog zna šta da se pronađe u donjem opsegu. Ali bih dodao makar onoliko koliko može (ili bar ništa ne bih skidao).

OK, znam da ovo nećeš dirati, ali generalno mislim da je bolje da kick i tomove malko oslobodiš tog lo-mid blata koje pravi struju, a oduzima im čujnost. I kompresoru bi bilo lakše da se snađe kad ga ne bi tolika struja zbunjivala.

Pozdrav,

Vasa
Old 16-03-2016, 06:57 PM   #3
sira
Senior Member

sira's Avatar

Sve je fino i čisto, i bez zamjerke, ali nekako mi je za onaj neki retro 70-s zvuk bass malo previše naprijed, on bi treba bit više utopljen u mix a gitara bi mi trebala bit močnija

Last edited by sira; 16-03-2016 at 07:08 PM.
sira is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2016, 07:14 AM   #4
igormink
Member

Hvala dečki na komentarima
@ Awacs - zanimljiva perspektiva. Mogao bi probati sljedeći miks tako krenuti. Mada, moj dojam je (iako možda potpuno krivo) da je u starijoj glazbi bilo upravo više tog midla, a i dečkima je odgovaralo da malo "masnije" zvuči. Gitara je imala neki tanki zvuk (to je strat), pa je tako i snimljena, s njom smo i bili najmanje zadovoljni, u ostalim pjesmama je bitno bolja. Naprosto u njoj nema masnoće. Doduše, dosta ju je i mastering izbio prema van Hvala na komentaru, svakako ću probat primjeniti na sljedećem miksu.

@ Sira - e vidiš to je kompromis. Dečki su htjeli bas napred i oko cijelog projekta nije bio uvjet da zvuči skroz retro, nego malo suvremenije.
Inače - sve skupa je snimano digitalno, miksalo se iz kompa preko miks pulta i vanjskih sprava opet u komp.
Old 17-03-2016, 10:27 AM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by igormink View Post
moj dojam je (iako možda potpuno krivo) da je u starijoj glazbi bilo upravo više tog midla, a i dečkima je odgovaralo da malo "masnije" zvuči.
Ne vara te dojam – bilo je dosta donjeg midla, ali je on bio kraći. Konkretno, tomovi su se sedamdesetih godina baš momački demfovali upravo da ne bi toliko dugo zvonili u tom opsegu. E sad, kad je već bubanj snimljen kako je snimljen, treba da pronađeš neku drugu strategiju kako da obuzdaš taj opseg.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 17-03-2016 at 11:21 AM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2016, 11:41 AM   #6
igormink
Member

Vidiš, vidiš, svakako ću to uzeti u obzir. Hvala
Old 17-03-2016, 11:46 AM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Usput natrčah na ovo. Izgleda da je ipak cela stvar u štimu i udarcu Jeste noviji snimak, ali je bubnjar iz onog vremena. Onaj bubanj kod Bad Mushrooms u odnosu na ovo deluje kao da je sviran šoto voće Samim tim se više čuje decay nego attack.

P.S. Solo, tamo negde od ̀4:15

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 17-03-2016 at 12:45 PM. Reason: P.S.
Old 17-03-2016, 12:48 PM   #8
igormink
Member

Još ako ti kažem da je ogromna razlika u broju mikrofona, na "našem" bubnju su bila ravno 2 - kick i overhead Naš nije toliko napred, logično, nema ništa direktno na njemu. Čak nije bio broj kanala u pitanju koliko recimo neka kreativna odluka.
Old 17-03-2016, 12:58 PM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by igormink View Post
Još ako ti kažem da je ogromna razlika u broju mikrofona, na "našem" bubnju su bila ravno 2 - kick i overhead Naš nije toliko napred, logično, nema ništa direktno na njemu. Čak nije bio broj kanala u pitanju koliko recimo neka kreativna odluka.
Heh, pa da – tu je tek važno da bubanj bude „produciran” sam po sebi (štim, damp, način udaranja...). Ako te ne mrzi, pošaji mi 8-16 taktova kanala neke pesme koja vam je sledeća na redu, čisto da vidim šta bi se moglo. Ako nešto smislim, vratim ti Cubendo projekat (ne verujem da imaš instaliran Reaper ) sa okvirnim hintovima.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 18-03-2016 at 09:05 AM. Reason: slova
Old 17-03-2016, 01:48 PM   #10
igormink
Member

Može, dapače
Inače, trudili smo se poštelati bubanj unapred i izbjeći sve što ne valja, ali uvijek ostaje i štim i bubnjar i soba koja i nije nešto velika. Ali uskoro selimo u novi ogromni prostor koji je profi akustički posložen, pa ne bi trebalo više biti tih problema. Uglavnom, učimo po putu, što drugo reći?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules