Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2016, 01:15 AM   #1
Haxli
Pro Member

Default Masta Ace - Disposable Arts (Official Album Documentary)

Ne znam koliko ljudi ovde ima koje ce ovo da zanima...

Official Trailer #1

Official Trailer #2

Morao sam da ukljuchim i trailer, sorry

Haxli is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2016, 12:55 AM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Masta Ace - Disposable Arts (Official Album Documentary)

Zar nije on nesto imao neke zdravstvene probleme ?
Jan is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2016, 12:44 PM   #3
Haxli
Pro Member

Dijagnostikovana multipla skleroza, odavno... verovatno si na to mislio...

Skoro sam zakachio da radi na novom albumu, trebalo bi da izadje do kraja godine...
nije se "zdravlje" pominjalo...
Old 06-03-2016, 05:29 PM   #4
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Haxli View Post
Dijagnostikovana multipla skleroza, odavno... verovatno si na to mislio...

Skoro sam zakachio da radi na novom albumu, trebalo bi da izadje do kraja godine...
nije se "zdravlje" pominjalo...
Pa mislio sam da ga zbog bolesti slabo ima... Mada je 90ies hiphop u danasnjem vremenu odavno prestao da me lozi, u smislu da mi se ne svidja kako ga, pa cak i face iz tog perioda rade danas. Meni se 90e rap zavrsava sa Body of The Lifeforce of Afu-Ra 2000. i kasnije sa The Ownerz od Gangstarr-a 2002-2003 i to je to, posle toga mi sve zvuci kao imitacija tog zvuka...

Mozda ima i veze sa pristupom miksanju (i cinjenicom da masa tih artista od tada nemaju budzete pa im miksaju neki lokalci) i loudness war-u, gde mora da prevaris slusaoce da nesto sto je glasno je jos glasnije i tu bass prosto nema gde da oscilira u tom malom dinamickom opsegu, i time da su 90ih u repu naj in the face elementi bili bubnjevi, a sad se to okrenulo u korist vokala, i onda to barem meni nema tu tezinu vise... Skoro sam slusao remasterovani A Tribe Called Quest neki anniversary album i ako je i dalje to ta produkcija, nema brate gde bass da izoscilira, dobosi zvuce dobro, bass mi je tanak, dok ono pre i ako je tise, pomera bubrege, tu je bass i danas u remasterima al nije vise toliko ogroman sto me je pre lozilo...

Tako da, vise me ne obuzme odusevljenje kad vidim da neka stara faca radi album, nadam se da cu se prevariti sa Masta Ace-om.

Ja se uvek raspisem heh...
Old 06-03-2016, 08:07 PM   #5
Haxli
Pro Member

Paaa nije bash ni da ga nema... ustvari zavisi kako na to gledash...
Ako nisam neshto preskochio, od 2001 (sa ovim novim shto ce da izadje) prosek mu dodje
album na dve godine i dva meseca... rachuna naravno i eMc
Na to dodash nastupe, truneje, gostovanja drugima... shta znam, da je mnogo nije al nije ni malo...
po meni...

Ne treba nam vishe nijedan Moka Only (12 albuma za 12 meseci najavljeno za ovu godinu)
proshle je isto neshto brdo "albuma" izbacio... jbg moram da stavim navodnike jer ja kad
vidim rep album od 17 pesma koji traje 30min ne znam shta da kazem, sem da se zapitam
od kada taj trend za pesma do 2min...

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Mozda ima i veze sa pristupom miksanju (i cinjenicom da masa tih artista od tada nemaju budzete pa im miksaju neki lokalci) i loudness war-u, gde mora da prevaris slusaoce da nesto sto je glasno je jos glasnije i tu bass prosto nema gde da oscilira u tom malom dinamickom opsegu, i time da su 90ih u repu naj in the face elementi bili bubnjevi, a sad se to okrenulo u korist vokala, i onda to barem meni nema tu tezinu vise... Skoro sam slusao remasterovani A Tribe Called Quest neki anniversary album i ako je i dalje to ta produkcija, nema brate gde bass da izoscilira, dobosi zvuce dobro, bass mi je tanak, dok ono pre i ako je tise, pomera bubrege, tu je bass i danas u remasterima al nije vise toliko ogroman sto me je pre lozilo...
Kako nam je istorija pokazala nije teshko prevariti uvo...
Malo shta moze da oscilira u pesmu koja ima dinamike svega 3-4db, zar ne?
Ako nepadne neka opshta i masovna hipnoza, teshko da ce se shta promeniti... voleo bih
da greshim. Vidim da se s vremena na vreme pojavi poneki album koji "malo dishe" pa se obradujem
A onda kada pustim neshto starije shvtaim da "dishe" samo u odnosu na ovo novo... xe xe
al i to je neshto...

Nisam slushao taj Tribe... radjen samo remastering ili i mix?

Quote:
Tako da, vise me ne obuzme odusevljenje kad vidim da neka stara faca radi album, nadam se da cu se prevariti sa Masta Ace-om.
Tu se apsolutno slazem... stim da se josh sa Masta Ace-om nisam opekao xe xe
Zato sam ga i pomenuo...

malo off-a
Kad vec pominjemo bass... kako ti se chini ono shto radi Apollo Brown? (u cool editu, mora da se napomene xe xe)

Edit: zaboravih...
polovina danashnjih repera zele produkciju koja zvuchi kao da si pusti kasetofon pozadi
i vokal ispred svega... samo vokal, i josh malo vokla... pa ce da bude dobro
I to se zove "mix"...
A ponekada imam osecaj kao da je sramota da ti se u pesmi chuje snare da udari

Last edited by Haxli; 06-03-2016 at 08:18 PM.
Old 06-03-2016, 09:51 PM   #6
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:

Nisam slushao taj Tribe... radjen samo remastering ili i mix?
Samo mastering, dovoljno da malo stisnu pesme i da izgube onaj boom. To i dalje zvuci do jaja, i dalje se sve cuje, ali taj boom mi fali.

Quote:
malo off-a
Kad vec pominjemo bass... kako ti se chini ono shto radi Apollo Brown? (u cool editu, mora da se napomene xe xe)
Slagao bih kad bih rekao da sam ga ispratio, mislim mogu da google-am al lagao bih... Nesto mi se njegovo ime vezuje za Ghostface-a u glavi ? Podeli mi nesto, podseti me

EDIT: Nasao sam neke stvari sa Rass Kass-om (kog sam imao prilike da miksam btw na poslednjem albumu pokojnog Kevlaar 7 ) i jos 2-3, i to je to, moderni boom bap po uzoru na 90te, ali mi fali x faktor iz tih 90-ih. Ja sam u sustini toliko prezasicen tog repa da vise ne umem ni da ocenim kakav beat tog tipa mi se recimo dopada.

Quote:
Edit: zaboravih...
polovina danashnjih repera zele produkciju koja zvuchi kao da si pusti kasetofon pozadi
i vokal ispred svega... samo vokal, i josh malo vokla... pa ce da bude dobro
I to se zove "mix"...
A ponekada imam osecaj kao da je sramota da ti se u pesmi chuje snare da udari
To sam shvatio na tezi nacin

Last edited by Jan; 06-03-2016 at 09:56 PM.
Old 07-03-2016, 10:44 AM   #7
Haxli
Pro Member

Ako naletim poslushacu, nisam ni znao da su to uradili...

Da, radio je s Ghostface al i sa mnogim drugima...
Evo neshto s yt pa preleti, mada mislim da si vec steko sliku ochemu se radi...
Ugly Heroes - Ugly Heroes (Full Album)
https://www.youtube.com/watch?v=0ZqfAJ05WmE
* Verbal Kent, Red Pill i Apollo

Apollo Brown - Grandeur (FULL ALBUM 2015)
https://www.youtube.com/watch?v=uoawy3bhzRI

Rapper Big Pooh - Augmentation (prod. Apollo Brown)
https://www.youtube.com/watch?v=GnNfTiN5mCM

Rapper Big Pooh - "Stop"
https://www.youtube.com/watch?v=89Dmq0alH4s

Apollo Brown - Blue Ruby
https://www.youtube.com/watch?v=VIQIQyP_lnM

Upravo tako, modene devedesete... ja sam ga bash neshto zagotivio

Moracu da potrazim Kevlaar, ne znam dal sam to slushao :'(
Svidelo mi se ono shto si radi sa x3m-mom, shto je pre pa meseci izbacio na yt...
sreca pa sam ostao da pratim kanal inache bi shsarka to video...

/// ...ostada sinoc poruka na nichijoj zemlji, verovatno je radjen neki backup

Kevlaar 7 - Die Ageless?
Dobar album... ne znam dal se radi o tom albumu xe xe
Old 07-03-2016, 12:19 PM   #8
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Ako naletim poslushacu, nisam ni znao da su to uradili...

Da, radio je s Ghostface al i sa mnogim drugima...
Evo neshto s yt pa preleti, mada mislim da si vec steko sliku ochemu se radi...
Ugly Heroes - Ugly Heroes (Full Album)
https://www.youtube.com/watch?v=0ZqfAJ05WmE
* Verbal Kent, Red Pill i Apollo

Apollo Brown - Grandeur (FULL ALBUM 2015)
https://www.youtube.com/watch?v=uoawy3bhzRI

Rapper Big Pooh - Augmentation (prod. Apollo Brown)
https://www.youtube.com/watch?v=GnNfTiN5mCM

Rapper Big Pooh - "Stop"
https://www.youtube.com/watch?v=89Dmq0alH4s

Apollo Brown - Blue Ruby
https://www.youtube.com/watch?v=VIQIQyP_lnM

Upravo tako, modene devedesete... ja sam ga bash neshto zagotivio

Moracu da potrazim Kevlaar, ne znam dal sam to slushao :'(
Svidelo mi se ono shto si radi sa x3m-mom, shto je pre pa meseci izbacio na yt...
sreca pa sam ostao da pratim kanal inache bi shsarka to video...

/// ...ostada sinoc poruka na nichijoj zemlji, verovatno je radjen neki backup

Kevlaar 7 - Die Ageless?
Dobar album... ne znam dal se radi o tom albumu xe xe

Tako je Die Ageless, s tim sto su snimci koje mi je slao bili stvarno bulja, i na youtube-u nigde nema dobar rip. Kad smo bili radili taj album (radili smo i jedan mixtape pre toga), objasnio sam mu kako "veliki" loudness utice na zvuk, i pustao sam mu level matchovano stare pesme sa nekim modernim, covek je instant shvatio o cemu se radi, i taj album s obzirom da sam ja radio i kvazi mastering uopste nije guran, limiter je tu bio na kraju "mastering" lanca samo da uhvati najjace peak-ove, pa su pesme tako izmedju -14 i -12 rms-a, pa se malo na udarcima oseti taj "push" u basovima , a da smo morali da ga gnjecimo, bila bi katastrofa, jer su snimci stvarno bili losi... Steta sto je umro covek, on je inace rodjeni brat Bronze Nazareth-a, kog isto za malo da dobijem da miksam (navodno po Kevlaarovim recima gotivi sta radim jer je masa beatova njegovo), a neki njegov homie mu radi mix i ovaj ne moze da ga zaobidje...

Skoro sam miksao jedan album, dvojac iz Bruklina, Sean Price-ova da kazes "deca", i ta stvar sa Price-om na albumu mi je jedna od najdrazih tog tipa hiphop-a koje sam radio, ali i ako su beatovi neke moderne 90e, ja sam zeleo da zvuk bude taman, da vokali legnu u te bubnjeve kao u jorgan, ali reperi su insistirali na tome da ima manje bass-a, vise vokala, vise visokih itd, da bude preglasno...

Izgleda da samo mi koji analiticki slusamo muziku i bavimo se njom cujemo to "nesto", repere izgleda za to nije briga.

Odlicno mi zvuci Ugly Heroes, poslusacu ga, imao sam cak prilike da miksam Verbal Kenta, na jednoj ili 2 pesme nisam siguran, isto ova ekipa iz Bruklina i Rockness iz Heltah Skeltah cini mi se da je bio na tim pesmama, samo sto to nisu bile trake za album, nego neki mixtape-ovi pa sam im samo sredjivao vokale preko 2treka
Old 07-03-2016, 06:13 PM   #9
Haxli
Pro Member

Quote:
Tako je Die Ageless, s tim sto su snimci koje mi je slao bili stvarno bulja, i na youtube-u nigde nema dobar rip.Kad smo bili radili taj album (radili smo i jedan mixtape pre toga), objasnio sam mu kako "veliki" loudness utice na zvuk, i pustao sam mu level matchovano stare pesme sa nekim modernim, covek je instant shvatio o cemu se radi, i taj album s obzirom da sam ja radio i kvazi mastering uopste nije guran, limiter je tu bio na kraju "mastering" lanca samo da uhvati najjace peak-ove, pa su pesme tako izmedju -14 i -12 rms-a, pa se malo na udarcima oseti taj "push" u basovima , a da smo morali da ga gnjecimo, bila bi katastrofa, jer su snimci stvarno bili losi... Steta sto je umro covek, on je inace rodjeni brat Bronze Nazareth-a, kog isto za malo da dobijem da miksam (navodno po Kevlaarovim recima gotivi sta radim jer je masa beatova njegovo), a neki njegov homie mu radi mix i ovaj ne moze da ga zaobidje...
"Nashao" sam album, nisam nishta slushao na yt
Nisam gledao (niti analiziro) al meni je ovo skroz opushteno (dinamichki) i po nekom da kazem mome ukusu...
Da kazem "na uvo"... volim kad kad ja slusham muziku a ne kad muzika napada moje ushi...

hm shta znam, deluje mi kao da je moglo da je moralao da se gnjeci, nekih 20 do 30%
i da ne bude bash katastrofa... deluje mi kao da bi opet ostalo kud i kamo da dishe, pogotovo u odnosu
na "moderno" gnjechenje... al drago mi je da nije i da je ostalo ovako kako jeste...

npr to mi smeta (negde vishe negde manje) kod Apollo, voleo bi da (bash zbog bass-a) da
se vishe pomera i da vishe pesma dishe... al jbg... opet radije njega slusham nego neke druge xe xe

Dosta slushalaca ali i muzichara/izvodjacha (shto je najgore) nema pojma shta gubi ustvari...
jer im niko nikada nije "pokazao" al kontam da ima i onih drugi... kojim je pokazano ali ne zele
da budu "tishi" od ostatka sela

Za Bronze Nazareth i za Wisemen ekipu sam chuo, al mi Kevlaar 7 nije ostalo uglavi... mada ja sam inache
katastrofa sa pamcenjem imena izvodjacha... al zapamti (krete - ja) pesmu al izvodjacha jok - katastrofa znam!
npr We Gon Make It feat. Solomon Childs, mi je extra poznata... al odakle, ubi me...
Do juche nisam znao ko je jbg al RIP Kevlaar 7, ostali smo uskraceni za neke nove dobre albume...

Quote:
Skoro sam miksao jedan album, dvojac iz Bruklina, Sean Price-ova da kazes "deca", i ta stvar sa Price-om na albumu mi je jedna od najdrazih tog tipa hiphop-a koje sam radio, ali i ako su beatovi neke moderne 90e, ja sam zeleo da zvuk bude taman, da vokali legnu u te bubnjeve kao u jorgan, ali reperi su insistirali na tome da ima manje bass-a, vise vokala, vise visokih itd, da bude preglasno...
Mogo bi nekada da bacish i neki tvit o tome, ne bi ti hmm ispala slova iz tastature, zar ne?
Moram da "hejtujem" da bi bila prava represka tema LOL-china...
jbg Dr. Dre - novi album sindrom...
hmm da sluchajno ta pesma nema i spot?

Quote:
Izgleda da samo mi koji analiticki slusamo muziku i bavimo se njom cujemo to "nesto", repere izgleda za to nije briga.
Na kraju to mu tako dodje, stim shto sam ja siguran da mnogi to i ne mogu da chuju jer su ushi "unishtili"
godinama slushajuci preglasnu muziku na bubica...

Quote:
Odlicno mi zvuci Ugly Heroes, poslusacu ga, imao sam cak prilike da miksam Verbal Kenta, na jednoj ili 2 pesme nisam siguran, isto ova ekipa iz Bruklina i Rockness iz Heltah Skeltah cini mi se da je bio na tim pesmama, samo sto to nisu bile trake za album, nego neki mixtape-ovi pa sam im samo sredjivao vokale preko 2treka
Jel to ona pesma gde je Pete rekao DZanZoo? Jel to beshe on rekao to mi je bilo genijalno...

Oooo da! Ugly Heroes
E da, ovo sam "izostavio" kad sam kopirao... mozda ti se i ovo svidi...

Guilty Simpson & Apollo Brown - Dice Game (Full Album)
https://www.youtube.com/watch?v=O23LZ4QMtlg
Old 07-03-2016, 06:30 PM   #10
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:

Za Bronze Nazareth i za Wisemen ekipu sam chuo, al mi Kevlaar 7 nije ostalo uglavi... mada ja sam inache
katastrofa sa pamcenjem imena izvodjacha... al zapamti (krete - ja) pesmu al izvodjacha jok - katastrofa znam!
npr We Gon Make It feat. Solomon Childs, mi je extra poznata... al odakle, ubi me...
Do juche nisam znao ko je jbg al RIP Kevlaar 7, ostali smo uskraceni za neke nove dobre albume...
Pa da, Kevlaar je bio clan Wisemen-a, trebala je jedna moja produkcija da bude na njihovom zadnjem albumu, Kevlaar je bio insistirao, Bronze je zeleo da nesto doradimo, al nije se imalo vremena i album je bio izasao i ta pesma nije nikad uradjena.

Quote:
Mogo bi nekada da bacish i neki tvit o tome, ne bi ti hmm ispala slova iz tastature, zar ne?
Moram da "hejtujem" da bi bila prava represka tema LOL-china...
jbg Dr. Dre - novi album sindrom...
hmm da sluchajno ta pesma nema i spot?

Nema na zalost ! Imaju 2-3 videa, al nemaju za tu sa Price-om, samo sto su objavili album i covek umre. Na tom albumu nisam radio produkciju (beat), samo sam miksao (sto u glavnom radim poslednjih 6-7 godina). Cudni su likovi jbt, izbacili su album digitalno sve kako treba i na zadnja dva spota sto su izbacili nisu moji miksevi nego njihovi info miksevi sto su mi slali (koji su totalno disbalansirani i suvi), kad sam ih pitao wtf nisu moji miksevi na spotovima, kazu "Ako hoce da cuju full kvalitet neka kupe album" ... To meni nema smisla da promovisem, bole me q... Zato i ne tvitujem o tome (slabo koristim tviter) niti na fejsbuku postujem o tome, ne razumem to glupo razmisljanje.

Quote:
Jel to ona pesma gde je Pete rekao DZanZoo? Jel to beshe on rekao to mi je bilo genijalno...
Pete? Mislim da si pobrkao nesto. Pominjao sam Rockness-a iz Heltah Skeltah, ali da, jeste Pressha u jednoj pesmi sa Rockness-om pominjao DzanZua

Quote:
Oooo da! Ugly Heroes
E da, ovo sam "izostavio" kad sam kopirao... mozda ti se i ovo svidi...

Guilty Simpson & Apollo Brown - Dice Game (Full Album)
https://www.youtube.com/watch?v=O23LZ4QMtlg

Poslusacu detaljno cim ugrabim vreme
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules