|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima,
Dugo vec pratim ove forume, ali evo prvi put se obracam sa konkretnim pitanjem. Audio produkcijim da je tako nazovem, bavim se iz hobija i zapravo konkretno uvek mi je bila zanimljiva post produkcija, mastering odnosno usavrsavanje do finalnog projekta. Konkretno hteo sam sa vama da podelim misljenje/iskustvo vezano za restauraciju zvuka, kada sam prvo krenuo ovim da se zanimam 2006-2007 godine tada je bilo sve ukupno par programa i pluginova. A sada sam prosto sokiran sta je sve moguce uraditi.. i koliko lako.. elem da ne duzim previse, ono sto mi je cilj jeste digitalizacija kaseta i ploca koje su u ok stanju, glavni cilj je da dobijem koliko je moguce "flat" zvuk. Posto sam prosle godine krenuo da se upustam u tematiku odlucio sam da moj glavni DAW bude iZotope RX, i ako je moj zadnji kontakt sa audio editorom bio Cool Edit Pro 1.5, vidim da se tu stvari nisu mnogo promenile... E sad kakva su vasa iskustva sa DeClick filterima i podesavanjima? odnosno koji su must have? Isto pitanje vazi i za Denoise. Ja sam poprilicno zadovoljan RX filterima, medjutim probao sam i nesto vst pluginova tipa Waves Restoration Bundle, WaveArts Restoration Suite, Oxford Restore Suite, Acon Digital Restoration Suite. Sa ovim pluginovima imam i razna iskustva... samo me zanima sta se po vama pokazalo najbolje... Imam jos pitanja ali da krenemo redom Hvala Nenad |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
iZotope RX je, da tako kažem, lider u ovoj oblasti, mada ne bi trebalo zaobići ni MAGIX-ov Spectral Layers, tu je čak dozvoljeno i kloniranje, a jako je zgodan i onaj njegov alat za izolaciju frekvencija koje ne moraju biti samo harmonici...
Osim ovoga, biće interesantno videti šta nam je to ADX TRAX Pro doneo u novoj verziji svog softvera.
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Izotope RX je defitivno nakorisniji , za neke stvari ne baš najbolji, de-reverb ,acon radi mnogo transparentnije de-reverb, Acon je dobar odnos cijena dobiveno. Koristim svakodnevno i rx i acon pluginove , produkcija audio knjiga i koječeg, za moje potrebe rade odlično.
Htio sam probati nekad i Sony SpectralLayers ali je bio previše zahtjevan za komp, a cini se da je otišao korak dalje od RX i sličnih. Što se tiče podešavanja, samo je jedno bitno , ne pretjerivati , svaki plugin ima opciju da čuješ samo što treba da skloni iz snimka, ako se čuje ono što ne treba da skloni , pretjeruješ ![]()
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na odgovorima,
S obzirom da su vremenski odgovori dosli tek kasnije, ja sam za to vreme proveo dosta uceci iZotope RX, i dosta sam usao u celu tematiku post produkcije i restoracije, da sad vec baratam dosta ozbiljnije, koristim dosta razlicitih pluginova kao i RX interne alate, imam vec svoju must have listu. SpectralLayers koji je sad Magix, kao i ceo sony-jev audio program, sam imao priliku da probam, i stvarno je dobar koncept, ali RX takodje nudi spektralno editovanje, meni je sad lakse, sto ne znaci da je mozda bolje, ali definitivno se snadjem dosta brze. Takodje iZotope je generalno tehnike spektralnog editovanja preuzeo od CEDAR-a koji koliko vidim vazi za najkvalitetnije resenje restauracije i forenzike. Takodje moram da pohvalim kao i dobru alternativu, Adobe Audition, koji ne zaostaje puno u odnosu na RX, cak sta vise ima jako kvalitetne efekte, recimo Azimuth korekcija koja u RX-u ne odradjuje najbolje posao. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Restauracija WSW germaniskog univerzalnog preampa | roginator | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 21 | 26-09-2009 10:41 AM |
Restauracija MINIMOOG-A | roginator | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 18 | 26-06-2007 02:24 PM |