Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-01-2016, 11:09 PM   #1
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Default Korg Minilogue

"Å*ta li saaaanja?"

https://audiosex.pro/threads/korg-mi...mm-2016.22886/
Elf is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2016, 11:35 PM   #2
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Korg Minilogue

ako je stvarno sub 500$ onda brate mislim da vredi svaku paru kad pogledas cene ostalih a sta nude... i cini mi se da je buildquality rock solid!
cini mi se da su u poslednjoj deceniji ljudi nekako skepticni kad izadje neki novi sint, uvek uporedjuju sa necim papreno skupim vintidz itd stvarima, a za ovaj je bogami lep response koliko vidim... nadam se da nece da razocara...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2016, 12:29 AM   #3
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Što napisah na FB... kad malo razmislim, u poslednje dve godine više je izašlo mini-keys synthova nego full-size...

Sramota ma šta god da nudi u sebi...

U principu, sve više mi se čini da je njihova namera "koristi ga kao modul a evo ti i nešto usput da sviruckaš", ali, svejedno - pre si module barem mogao da kačiš u rack.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2016, 12:53 AM   #4
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

@BlasterMaster i ja se nadam.
@wladymeer za rack si potpuno u pravu,užasno mi fali da sve te male mono analogne mogu da trpam u rack. evo microbrute za početak,ne pipam dirke,ali ga arčim poÅ¡teno.
Old 17-01-2016, 09:43 AM   #5
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

U zadnjih par godina ima na stotine ovih malih mashinica...sintiji, ritam masine itd itd... jako puno novopecenih muzicara / producenata / artista (za male pare) kamara gomile ovih kutijca u nadi da ce (za male pare) sklepati neki studio / napraviti hit itd... Reklamiraju ih kao "portable" a mocne, stavis u torbu sa laptopom i nastupas po celom svetu.
Rack format je kao "pro" - kad ga zakucas u rack - nema nosenja, a to im je izgleda sad fora. Potrps u torbicu par kutijca i vozi Misko!
Na kraju zavrsis okruzen gomilom malih spravica i brdom nekih USB i audio kablova, razvodnika i ispravljaca i sve izgleda bez veze... kao nekad kad se pocinjalo, ranih 80-ih. Sa Boss DR ritam masinama, TB303, itd..
Ovakvi "studiji" me ni malo ne inspirisu...(slika dole)
Attached Images

DaBear is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2016, 12:28 PM   #6
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

da bear zna se sta se nosi na nastupima a sta ostaje u studiju inace ko da si ukrao moju sliku "studija"

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2016, 09:36 PM   #7
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

jako lepo:

Old 17-01-2016, 09:48 PM   #8
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Å*to napisah na FB... kad malo razmislim, u poslednje dve godine viÅ¡e je izaÅ¡lo mini-keys synthova nego full-size...

Sramota ma šta god da nudi u sebi...

U principu, sve viÅ¡e mi se čini da je njihova namera "koristi ga kao modul a evo ti i neÅ¡to usput da sviruckaÅ¡", ali, svejedno - pre si module barem mogao da kačiÅ¡ u rack.
Postavlja se pitanje, da li mogu da unaprede nesto vec postoojece i da li misle da ce ga prodati....
Kronos je bio poslednji workstation, kurzweil se ceka 10 godina, motifi se recikliraju, a realno najbolji napravljen 2003 (es), roland napravio sjajnu integru 7, a klavijature ni na vidiku..... Nord se bori...
Old 17-01-2016, 09:52 PM   #9
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

@OFF mislim da je sad stvar postala kao sa DAWovima.
više niko ne može da otkriva toplu vodu, samo je stvar šta ti se dopada i kako se na njemu snalaziš. ne znam, mene je sve ovo iz ovog reviewa jako lepo iznenadilo. a ima neke kul forice i jako je intuitivan,šta znam, kupio me.
Old 20-01-2016, 03:09 PM   #10
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Osim toga što je "analogan" ja stvarno ne znam šta je to "novo" i "intuitivnije" na Minilogue... bez ikakve namere da hejtujem proizvod.

Jedino što ja vidim kao novo jeste što neko normalan i školovan radi "down to earth" prezentaciju.

A da može nešto novo da se uvede, može, uporediš Kontakt biblioteke i hardverske klavijature i tačno se vidi šta nedostaje. A nije da je memorija više toliko skupa...

Last edited by wladymeer; 20-01-2016 at 03:12 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules