Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-12-2015, 09:24 AM   #1
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Default Tranzistow v4.8.0 Demo Version with 1800+ Patches

Napokon sam uspio razvoj privesti kraju i izbaciti finalnu demo verziju svog Tranzistow synthesizer-a

Ukratko o Tranzistowu ovdje:

http://www.hrastprogrammer.com/hrast...Tranzistow.pdf

Na zalost, vrijeme mi ne dozvoljava napisati kompletan user manual jer je to ogroman posao s obzirom na kompleksnost syntha i ogroman broj parametara, to bi bile stotine stranica, a rezije i racune treba platiti pa to ipak ima prioritet

Demo download je ovdje:

http://www.hrastprogrammer.com/hrast...zistowDemo.zip

Raspakira se u odgovarajuci VST folder, ucita u host (odvojeno za 32-bit i 64-bit verziju) i to je to. Zahtjevi za VST host: 32-bit ili 64-bit verzija, VST 2.x kompatibilnost (VST3 nije u planu kao ni drugi OS-ovi osim Windowsa). Ogranicenja demo verzije opisana su u gornjem PDF-u.

Tranzistow nije komercijalni produkt i ne moze se kupiti. Ali nije ni besplatan - previse sam znanja i vremena u sve to ulozio pa ocekujem i da potencijalni korisnik ulozi nesto vremena i truda. Stoga, ako ce netko bas htjeti full/registriranu verziju najjednostavniji nacin da se zaradi free licenca je da se napravi banka od 200 Tranzistow patcheva, za sto je demo verzija i vise nego zadovoljavajuca. Vise detalja o svemu tome u gornjem PDF-u.

U paketu dolazi preko 1800 mojih vlastitih patcheva po kojima se moze jednostavno setati tako da se klikne na "Browse" button na "Patch/FX" stranici. Patchevi uglavnom oslikavaju ono za sto, i kako, ja koristim synthesizere pa ne moraju nuzno biti po svacijem ukusu, kao ni synth, uostalom. Patchevi demonstriraju ogroman raspon i raznolikost zvukova koje Tranzistow moze napraviti te pokrivaju vecinu Tranzistow funkcionalnosti, iako su neke karakteristike dotaknute u samo nekoliko patcheva. Na zalost, vrijeme mi je najveci neprijatelj, ista prica kao i za manual

Ovdje se nalazi dodatnih ~28000 Yamaha DX7 patcheva koje sam preradio za Tranzistow QFM engine:

http://www.hrastprogrammer.com/hrast...nzistowQFM.zip

Diodow banka sa 100 patcheva by Ed Ten Eyck se takodjer moze ucitati u Tranzistow:

http://www.hrastprogrammer.com/hrast.../DiodowEDT.zip

Toliko ...

Hrast
HrastProgrammer is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2016, 05:28 AM   #2
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Default Re: Tranzistow v4.8.0 Demo Version with 1800+ Patches

Over 2000 patches now

Za slucaj da nekome iz bilo kojeg razloga ne rade gornji linkovi - sve ovo moze se downloadati i na electro-music.com:

http://www.electro-music.com/forum/v...c.php?p=414828
Old 10-01-2016, 08:34 PM   #3
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

daj napravi tx81z

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2016, 09:18 AM   #4
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
daj napravi tx81z
Heh, male su sanse za to posto nisam uopce zainteresiran za emulacije i kopije, nego iskljucivo za istrazivanje i razvoj vlastitih algoritama i modula, kao i za izradu vlastitih zvukova, iako sam u odredjenoj mjeri inspiriran hardware synthovima kao sto su Waldorf Q, XT i Alesis Andromeda. U tom smislu mi je konverzija DX7 patcheva bila dobar test da vidim kakav je rezultat ako te patcheve prilagodim za Tranzistow FM engine koji nema previse slicnosti s Yamaha FM engine, a i dobra je to dodatna baza za izradu novih zvukova.

BTW, sa zadnjim buildom od 16.01.2016. dolaze dvije moje varijacije na Lately/Solid Bass temu ... "DX7 Solid Bass" & "DX7 Lately Bass".
Old 17-01-2016, 12:31 PM   #5
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ne treba mi taj lately bass i solid ... kad krenes da sarafis tx81z bem ti sunce ! TECHNO ! eto to mogu da kazem ...

Old 17-01-2016, 07:56 PM   #6
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

druze jeftiniji taj modul nego da pravi covek softwer i nikad to opet nece biti kao hardwer sa njegovim izlazima i svim. samo neka kopija. za 50-75eu moze uzet taj modul, imam ga ja nov. i stoji mi 10 godina u sobi. rekoh cuvam nek nesto imam od yamahe, imao v50 isto al prodao.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2016, 08:48 PM   #7
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ako ti skuplja prasinu dacu ti adresu gde da ga posaljes

nego isprobao sam odavno ono sto si postavio , mogu samo da kazem prejebeno ! sa onakvom kompleksnoscu se jos nisam susreo sa softverom

Last edited by alavuk; 17-01-2016 at 08:57 PM.
Old 17-01-2016, 09:02 PM   #8
kokakolije
Junior Member

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
druze jeftiniji taj modul nego da pravi covek softwer i nikad to opet nece biti kao hardwer sa njegovim izlazima i svim. samo neka kopija. za 50-75eu moze uzet taj modul, imam ga ja nov. i stoji mi 10 godina u sobi. rekoh cuvam nek nesto imam od yamahe, imao v50 isto al prodao.
Kada se HrastProgrammer primi kodiranja, ono sto ispadne je sve samo ne "neka kopija"...
To moze biti samo stupnjevano koliko je bolje od "prave" stvari.

Jos da napravi neki AU format, micem sve ostale NI, Waldorf i Rob Papen govnarije, majkemi
kokakolije is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2016, 06:47 AM   #9
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Quote:
Originally Posted by kokakolije View Post
Kada se HrastProgrammer primi kodiranja, ono sto ispadne je sve samo ne "neka kopija"...
To moze biti samo stupnjevano koliko je bolje od "prave" stvari.

Jos da napravi neki AU format, micem sve ostale NI, Waldorf i Rob Papen govnarije, majkemi
Puno hvala na lijepim rijecima

Poceo sam proucavati multiplatform frameworks kao sto su JUCE (http://www.juce.com/) i WDL-OL (https://github.com/olilarkin/wdl-ol) pa postoji mala sansa da sve ovo jednog dana preradim i za OSX. No, sanse da to napravim u nekakvoj doglednoj buducnosti su minimalne jer mi za to treba jako puno vremena (+ treba i nekakav Mac kupit za razvoj), a ja od ovoga, na zalost, ne zivim pa placanje racuna ima prioritet

Last edited by HrastProgrammer; 18-01-2016 at 07:01 AM.
Old 18-01-2016, 06:59 AM   #10
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
nego isprobao sam odavno ono sto si postavio , mogu samo da kazem prejebeno ! sa onakvom kompleksnoscu se jos nisam susreo sa softverom
Puno hvala

Cuj, to je skup svega onoga sto sam (uz prekide i iskljucivo u slobodno vrijeme) radio od kraja 2012. (kada sam napokon odlucio ovladati DSP problematikom) do danas - evolucija od nule do ovoga sada. A i htio sam imati nesto sto mogu koristiti u vlastitoj glazbi, da ima dodatnu vrijednost uz hardware synthove koje imam. Vjerojatno (posto je ~4800 parametara *po patchu*) tu ima i stvari koje su mozda nepotrebne, ali odlucio sam sve to ostaviti - for the record ...

Zato bih molio da se ovaj thread ne pretvori u thread o tome da li je bolji hardware ili software jer me uopce nije briga sto je od toga "bolje". To sto sam napravio svoje varijacije na temu "Lately" i "Solid" Bass je zato sto volim sintetizirati zvukove, a ne kao direktnu usporedbu s TX81Z

Last edited by HrastProgrammer; 18-01-2016 at 07:19 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules