|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Loudness online - how loud is loud enough, and how loud is too loud ?
![]() Mozda sam promashio podfurm ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Samo obnavljam sliku koja je pukla...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Na osnovu cega oni biraju neki standard, zar nije za radio na -23bdfs? zasto youtube normalizuje na na -13dbfs?
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]()
Ako kazem: "oni su previshe veliki da bi neko njima odredjivao standarde"
siguran sam da ima malo istine u tome... Quote:
nisu ih muzichki standardi ni zanimali... niti shta se deshva s muzikom... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
Jel' to znaci da za radio treba poseban mastering? Tj. za svaku "namenu" poseban master ako ne zelis da izgubis kvalitet??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Ma ne. Poenta tih novih standarda je u tome da miksaš onako kako želiš da tvoja muzika zvuči, bez prisile da budeš najglasniji na svetu. Odnosno, više nema smisla onoliko bezdušno limitovati master kad će u programu ionako sve biti puštano sa manje-više istom čujnošću.
Ovo što sam napisao je vrlo pojednostavljeno. Neko je ranije kačio predavanje lika koji objašnjava EBU R128 standard. Nisam pri računaru, kasnije ću okačiti link na tu temu. Kako god, stvari se pomeraju u dobrom pravcu. EDIT: Nema šanse da pronađem temu, evo videa direktno sa YT. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 09-01-2016 at 09:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Nije bas da je youtube uvek normalizovan, nekim danima je normalizovan, nekim nije... Znam po pesmama na kojima sam ja radio, nekim danima su tihe nekim danima su glasne i na peakmetru udaraju do kraja...Nije mi to jasno, mislio sam da ce permanentno da to rese
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ako je u zadnjih par meseci, onda mi to nishta nije chudno... poshto od kad su promenili
izgled nikako sve da ispeglaju kako treba... a inache valjda bi trebalo da radi non stop... Znam da od kada je krenul sa normalizacijom nije bash sve ishlo galtko niti je radila svima. Mozda su opet neshto zzzz... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Music Streaming Services – Bring Peace to the Loudness War
Recommendation for Loudness of Audio Streaming and Network File Playback Bring Peace to the Loudness War (petition) * sve tri stvari s gore pomenutog linka... mislim da je neko vec ovaj pdf kachio na forumu, a mozda se i greshim... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najbolji tutorial ikad How to master a song REALLY loud | loscolorados | Audio Produkcija - Tehnike | 5 | 03-04-2013 11:46 PM |
Kraj 'Loudness War-a' !!! | Everbeatz | Razno | 5 | 14-07-2012 10:28 AM |
Bob Katz - Mastering and loudness | AudioStorm | Mastering | 8 | 30-11-2011 09:47 AM |
Loudness War | Znak | Mastering | 124 | 06-01-2011 07:22 PM |
It might get loud - Film sa The Edge, Jimmy Page i Jack White | iatros | Pricaonica | 1 | 18-03-2009 05:00 PM |