|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Trebam par savjeta. Kupio sam mac mini i5 2,5ghz, 8 gb rama, 1 tb harda... Presonus 16.4.2 mikser.. Monitore, mikrofone.... Oprema je ta koja je, prilagođena mojoj financijskoj situaciji. Pitanje koje me muči je: logic x ili pro tools da kupim? Koju verziju, koja bi bila kompatibilnija na ovaj moj hard?
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Na slicnoj konfiguraciji ja koristim Presonus Studio One i nemam nikakvih problema...
Mixer je doduse 16.0.2 ali to ne menja nista... Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Shta si koristio do sada?
Mislim da je najboji DAW onaj koji najbolje poznajesh. Ako prelazish na novi DAW (onda neka bude s dobrim razlogom) jer cesh svakako morati da ulozish vishe vremena da nauchish novi DAW on "nule" nego da popunish nedostatke u znaju kod starog DAW-a (koji koristish godinama). Jeste da je sve to danas manje vishe "isto ili slichno" ali opet dok sve to "legne na svoje" procice vreme... Edit: Shto se tiche konfiguracije, nece ti praviti problem... (memorije nikada dosta, nepisano pravilo...) Last edited by Haxli; 15-10-2015 at 01:10 PM. Reason: konfiguracija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ako uzmesh:
- da jedan obichan tab u chromu (danas) uzme dupo vishe rama nego isti tab u operi 12 (od pre 5+godina) danas... - da uz malo nepaznje/neznanja os + programi mogu lagano da ti odnesu par giga pre nego da si ishta pocheo da radish... - da baze semplova i VSTi mogu da zauzmu hmm dosta? mnogo? (ne znam shta je pravi izraz) - da sami sorsovi od projekata takodje mogu da odnesu dosta... - da pojedini plagovi ako nisu dobro ispeglani (neki chak i ako jesu) opet znaju da zagrizu ram zestoko... - ... Mozda gore nisam bio jasan na shta sam mislio, vishe sam mislio generalno... Nadam se da sam se sad ispravio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Uh taj prelazak moze malo vremena da ti ukrade mislim sa dawa na daw.Kao shto je vec spomenuto najbolji daw je onaj koji najbolje poznajesh..Logic je po meni jako interesantan...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Upravo je savrsen primjer izmedju logic-a i protoolsa. Da ne idem u detalje...logic je puno brzi i okretniji za brzo skladanje i dovrsavanje pjesme u sto kracem roku (puno gotovih kvalitetnih pocetnih preseta, gotov routing u mixeru, puno pluginova i materijala u samom programu). Protoolsi su najjaci u editingu i naprednom mixu (odlicni alati i preglednost) te u radu s videom, naravno. Zavisi sad cime se bavis. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Kada ljudi po selu kazu da su daw-ovi isti, mislim da se uopshte ne odnosi na te kriterijume
koje si ti naveo... naravno da se razlikuju po mnogo chemu... i narano, treba to uzeti u obzir... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Oprosti, zaista nisam mislio nista lose i tek sad vidim tvoj prijasnji post...nisam se referirao na njega, majkemi ![]() U pravu si, sve su to lopate za kopanje samo svaka ima svoje prednosti i mane. Zato i nisam isao u detalje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Spasite moju ves masinu:) | LAMPASH | Computer Hardware | 12 | 03-11-2010 07:23 PM |
Koji Win za ovu konfiguraciju | Heavy Jerk | Computer Hardware | 4 | 26-09-2010 05:38 PM |
Carla Belovari pjeva na Dori 2010 moju pjesmu :) | FrankoPanko | Razno | 2 | 08-01-2010 11:05 AM |
iPhone kontrolise Logic, Pro Tools, Live.. | DaBear | Audio Produkcija - Tehnike | 13 | 12-01-2009 11:25 PM |
obucite moju gluvu sobu | asprilla | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 23-09-2006 08:43 PM |