Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 21-05-2015, 08:47 AM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Mikseta za studio (x-desk?)

Drugari....razmisljam da ubacim mixetu u studio

Evo o cemu se radi........ uglavnom snimam zive bendove, vise izvodjaca odjednom....vec me smara da mishem jurim tamo amo sa Cubasovog na rme mixer (koji je genijalan, ali opet softwareski)....

Koncepcija studija je da imam sada vec 10 bash dobrih mic preampa (sto mi je dovoljno, uz eventualno jos koji dezurni pre), fine konvertore, tako da ne nameravam da snimam kroz mixetu, a pitanje je u toj nekoj klasi da li bi i sabirao kroz nju, jer kontam da bi morao puuno novca da ulozim u sto, da bi se opravdao izlazak van iz digitalije......

Tako da, realno mi treba monitoring mixer, cak mi se nudi jedan SSL x-desk, ali mi se ne daju toliki novci samo da bih ubrzao malo rad, i malo ucinio muzicarima udobnija snimanja.....

E sad......njegova monitoring sekcija obecava, talkback...

Prvo i osnovno pitanje..... Postoji li neki mikser, a da nije preskup,kroz koji smem da slusam (za monitoring muzicarima ce skoro svaki biti dobar) i koristim njegove potove za atenuaciju slusanja? Takodje, iz akustickih i ergonomskih razloga bi mi odgovarala neka manja varijanta.....

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules