Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-03-2015, 12:57 PM   #1
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default tezina projekta

cao pozdrav svima hteo sam da cujem vashe misljenje e pa ovako napravio sam projekat(pesmu)i dogadja mi se da se na pojedinim deonicama cuje zvuk kao kad zvuk prolazi kroz neki plug in i taj plug in se pali i gasi pali i gasi znaci rec je o malom zvuku klik.cak sta vishe primetio sam da se to dogadja samo na uad pluginima.Shvativshi da to tako ne ide odlucio sam da izrendam trake snimivshi ih na free kanale.To sam i uradio i idalje mi je projekat opterecen(tj cpu),iako sam se oslobodio tih zahtevnih plugin-a(synthova),u cemu je rec.
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2015, 02:32 PM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: tezina projekta

ništa te nisam skontao šta se tačno dešava.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2015, 03:06 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Vidi...UAD-u je namena da ne opterecuje cpu. Ima svoj cpu.
Zato si kupio kartu posebnu. UAD kada dodje do opterecenja, obavesti o tome da neki plagovi neće da ferceraju jer si prećerao. (Dakle, zaustaviće sve i izbaciće pop-up obaveštenje.)

Samim činom rendanja kanala si sklonio 0.00% posla "sa leđa" osnovnog CPU-a računara. Još si mu nabacio i dodatni posao čitanja novih rendanih traka, što doduše nije strašno, ali eto.

Dakle, ako synthovi zapinju i CPU računara je zatrpan, poslednje što bi trebalo da ti padne na um je da intervenišeš na UAD-u, jer si uradio jedno veliko - NIŠTA.

Dakle, povećaj latenciju, pogasi nepotrebne ili manje neophodne plug-inove (ali NE i uad), smanji "rezoliciju" projekta sa 48 na 44.1 khz, itd...

To su eto neki prvi koraci...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2015, 04:01 PM   #4
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Bocki e ovako ako sam imao 5 midi tracka prva je masive(bass sa mnogo pluginova u lancu)druga je ana(takodje sa lancem pluginsa)treca sa surge(takodje lanac plugova ping pong,revb itd)cetvrta G-soniqu.Renegade(isto lanac sa josh midi efektima)peta zadnja midi tracka rob papen prdator(lanac plugina).i sad ja prvo sto uradim je na postojeci save projekta dodam ime hibrid i bypasujem ono sto je neophodno da bih mogao da vratim traku u tu grupu a da ta traka nema masive sa lancem npr q2paragraphic,saturator,sonalksis lpf,compresor,maxxbass mono,auto filter i eq eight vec samo jedan prost audio file.nakon tog rendanja masiva sa lancem navedenih plug-insa ja dobijem taj file i masive brishem sa svim tim pluginsima i na taj nacin sam ceo projekat ocistio i samo sto je ostalo je 1176se i abletonov compresor na grupama.nemam skriveni vst koji vuce cpu uzalud sve to sto koristim sam isproveravao u studio one-u ima onaj dsp merac.ja stvarno nisam pametan jedino sto moze da bude cpu.artura negde si ti pisao vezano za kashnjenje uada ali ubih se trazeci.sada bih jedan moj drugar rekao da nisam normalan ali meni uad nikad nije vishe od 60%.nego zaboravih da kazem
taj zvuk klik se cuje zato sto obicno taj eq cambridge uvek zavrshi na masteru i onda moj raspali komp pocne da brljavi..
Old 29-03-2015, 04:17 PM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Čitam ovo i setih se "Organizacije rada" na faksu...uh...pročitao sam "predgovor" knjige i mislim da sam bio gluplji posle toga......da ne pominjem ostatak...

Hoću da kažem da te prilično teško kapiram šta pišeš...

Elem, dešava se ponekad da se neki plug-inovi međusobno "ne podnose", odnosno to što si rekao za kad staviš neki plag na master, počne sve da štuca itd... Meni se to daaavno dešavalo sa nekim Mackie limiterom, koji je sjajno radio, ali kad sejvujem i ponovo otvorim projekat - ode mas' u propas'! I tako ...polako shvatim da se taj plug "klao" sa tadašnjim waves reverbom i tako dalje....

Dakle, dešava se da se plug-inovi "ne vole"... Šmrc...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2015, 11:55 PM   #6
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

e pa sad neka ovo drugima sluzi kao neka vrsta reshenja imao sam bash poteshkoca cpu ubija od zasicenja secka i sikce maximalno sam mogao da poteram 4syntha i 16plugina i setih se da uradim defragmentaciju.nakon defragmenta 6synthova i 67 plugina i nishta vishe ne zapinje,da ne poverujem..
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules