|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ima li neko da je koristi aktivno, ili da je probao? Prijatelj planira da uzme nju i Cubase 7.5 u Thomannu, a i ja aktivno razmisljam o istoj, MR816 CSX mi se ne uzima zbog FW.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
ja sam čuo samo hvale glede njegovog elektroničarskog dela, da je jako dobro odrađena konverzija. Kažu dosta bolje rešenje od FF800
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Koristim je ja Sky Net.
Uzeo sam je takodje u Thomanu u paketu sa Cubase 7.5. Zadovoljan sam naravno sa njom.Jedina zamjerka mi je ta sto je integrisana u rad sa Cubase,( ako je zamjerka, hehehe) pa ne mozes otvoriti njen Dsp mixer. To sve radis u Cubase, pa moras svako audio usnimavanje raditi sa ukljucenim direct monitoringom, a onda kad hoces da preslusas to sto si uradio, moras da iskljucis dugmic za direct monitoring. To mi malo ide na zivce.Jos joj je zamjerka sto npr.ako koristis svoj externi preamp moras ga spojiti na njegov premp( al i to sam rijesio tako sto smanjim njegov kanal pramp na nulu). Dalje, nema ni midi in, out.Uz nju dobijes yamaha REV-X reverb,Morphing Channel Strip,Guitar amp classics.Naravno ti efekti rade na nula latenciji (zero latency monitoring FX). Uglavnom, sada nakon du?eg rada ja sam zadovoljan........ ![]()
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Procitao sam i ja na dosta mjesta da se sto se tice konverzije nosi i sa mnogo skupljom konkurencijom bez problema. Znam da se njeni preampi ne mogu bypass-ovati, nego upravo to sto kazes elmire, smanji do kraja i vozi. Bitan faktor nam je monitoring bez latencije, a midi nije problem, ionako imamo separatne midi interfejse na oba racunara. Hvala ljudi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
njeni preampi se jako lako zaobiđu najobičnijim kablićem XRL-TRS i ideš na line input, pošto je ono combo jack.
Drugo, nisam skonto to oko monitoringa, na samom sajtu piše Latency-free DSP-powered monitoring with REV-X reverb, Sweet Spot Morphing Channel Strip and Guitar Amp Classic. Ne piše da je isključivo integrisano, jer svakako ona može da radi i sa PT i ostalim DAWovima. Dal si možda prevideo opciju u Cubase da ti direct monitoring bude tapemachine style? (monitorčić se pali automatski kad si u stop i rec modu, a kreće playback sa snimljene trake kad pustiš samo play mode) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Arthur, vjeruj da nisam upucen vezano za PT i druge softwere, a sto se tiče direct monitoringa,probat cu to sa tapemachne style.Hvala ti.
![]() Dalje,neki tip na Steinberg forumu ubi se objasnjavajuci kako se to sve da srediti na Control room-u, imaju neke opcije da se ustimaju i rutiraju busevi, al ja jos uvijek nisam to skonto. Nego kad hocu snimati neki audio kanal, ja otvorim jednu kontrolnu audio traku na kojoj je uvijek ukljucen direct monitoring, tako da non stop ne pritiskam on-off direct monitoring, a mogu ga čuti. U Cubase 7.5 ima dosta nekih opcija za Control room, al ne uspijevam jos uvijek to rijesiti. Dalje malo mi je cudno i to da kad preslusavam npr u media bay neke loopove i sl. ne cujem ih, tako da moram otici u control room i tu rutirati-preusmeriti bus.Al ta problematika je opet vezana za sam Cubase 7.5 i njegov Control room, a ne karticu.Pozz
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ni kod me se ne cuje media bay kad mi je upaljen control room..doduse na svojoj kartici ne radim jos usnimavanja, ali kad aBd uzmem UR moracu se malo pozabaviti sa tim, mnogo koristim media bay i bilo bi mi mnogo glupo da moram konstantno raditi prepravke na routing-u..vidjeh da Black Lion radi modifikacije i UR-a, to bi moglo biti mnogo dobro.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
ne čuje vam se ni media bay ni Listen dugme jelda?
ništ, skontajte se sa Control roomom - u principu jedino važno je da napravite speaker out u njemu gde ćete reći na koje izlaze su vam prikačeni zvučnici. Odatle je posle sve lako |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ovo je verovatno najbizarnija sprava ikad. Veoma kvalitetni konvertori i najgluplja arhitektura u skorijoj istoriji kartica. Mislim da je i prateci softwer totalno idiotski....cini mi se da su svi izlazi linkovani za glavni output knob i da je to skoro nemoguce promeniti. Ulazi su uvek pod odredjenim gainom i nikad nemas normalan gain stageing vec sprava koja je ispred, mora da bude utisana ili da palis PAD koji je valjda -25db....sto je opet previse za kompezaciju pa onda moras jos i da dodas 10-tak db.....ma... ljudi su takve gluposti napravili sa ovom spravom da je to za istoriju. Skoro je covek trebao da radi neki test i bio je potreban samo normalan +4 IN OUT.....sto se ispostavilo nemogucim. Kontaktirali smo i podrsku par puta i normalno ....nista. Ovo je kartica za ljude koji nemaju para za preampe za terenska snimanja ....kod nje to sve radi iznad nekog skupljeg proseka , ali za ozbiljniju upotrebu u studiju je nocna mora.
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
da li pričamo o normalnom TRS linijskom ulazu? meni je dečko koji se takođe bavi samogradnjom audiotehnike i koječega još pohvalio UR22, i prvo što sam ga pitao je upravo to - mogu li vezati spoljni preamp na line in, decidno mi je rekao da samo XLR ide na preamp a line input na line gain i line amp.
Svakako se kunu ljudi da ima dosta ozbiljan zvuk, navodno bolji od ff800 |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Steinberg UR824 & MR816CSX | elmirh | Computer Hardware | 6 | 17-12-2013 07:35 PM |
Pomoc,saveti,misljenja | Njole | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 05-11-2013 04:50 PM |
Da li je ovo kome interesantno, misljenja... | Kapo | Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike | 2 | 09-09-2012 08:28 PM |
KRK v6, vasa misljenja i iskustva | dj duochebag | Monitoring | 14 | 25-03-2011 06:19 PM |
Dilema oko mikrofona...traze se misljenja! | zvincic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 29 | 13-03-2005 03:33 PM |