|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Da li ima potrebe koristiti dithering kada se prelazi iz 32 u 24bit, u DAW-u koji koristim imam opciju da radim i snimam u 32bit float, interesuje me ako bi mix izvezao u 32bit float da li tokom masteringa mora da se koristi dither da se spusti na 24bit ili se koristi samo kada se spusta na 16bit? Ja mislim da nema potrebe, ali zelim da mi neko iskusniji to potvrdi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Dither se koristi kad sa vece bitaze idesh u nizu, bilo da je sa 32 na 24 il na 16...
Dither ima potrebe da se koristi ako osecash potrebu, iako ga neki smatraju obaveznim, on nije obavezan, jednostavno, vecini ljudi vishe prija takav zvuk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Bravo Granata!
Zaista odličan odgovor! Lično, mislim da današnja mjuza ne ide do te mere da je dither bitan uopšte... Ja već krenuo po netu da orem, da opskrbim linkovima, ustvari - sasvim sve što treba - čovek tako lepo, jednostavno reče...! ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
dithering | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 49 | 20-09-2007 02:54 PM |
Pitanje za Boggy-a - (dithering) | LACKY | Audio Produkcija - Tehnike | 26 | 17-05-2006 04:23 PM |
dithering again (iliti samo ogrebi i blago tebi) | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 25 | 12-12-2005 02:16 AM |