|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Danas na poslu u Osn skoli sam pukao. Treba da se sledece nedelje organizuje "humanitarni koncert" gde ce deca imati horske tacke, recitacije,muzicke tacke itd..Receno mi je to u pet do dvanaest, a ja sa horom i solistima imam 60% programa...Ulaznica bi bila 100dinara, a siguran sam da vise od 100 ljudi nece doci,sto je 10 000din,ni sto evra.
Ali ono sto me nervira je to sto mislim da to nema veze sa humanitarnim koncertom, vec sa dobijanjem poena. Jedan nastavnik je dao taj predlog,koji inace nece ni dati svoj doprinos u programu (nastavnica ruskog) ,tako da on dobija poene od direktora-uvlaci se, a direktor od opstine..sve na politickoj osnovi..ma prosto sam ubedjen.. Cak su meni i rekli da se snadjem za rasglas i da nabavim odnekuda elektricni piano, jer ja jel te predajem muzicko..E tad sam pukao,doslo mi je da im jebem sve po spisku, ali sam se nekako suzdrzao...Pa zar je i to posao i obaveza nastavnika muzickog, ili da samo spremin decu (za manje od nedelju dana).. Zalosno je to, sto i ovakve situacije odredjeni koriste za politicko napredovanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
I kazi ti meni druze kako covek da reaguje u takvim situacijama, nameste te (citaj naguze) a ti ako se bunis ima da ispadnes negativac jer ima da ispadne "kako te nije sramota, pa to je dogadjaj humanitarnog karaktera", a to ce bas takvi kao ta nastavnica ruskog prvi da kazu sve dok ona zadovoljno trlja prste misleci kakav je veliki dobrocinitelj i humanitarac dok joj lebdi oreol svetosti iznad glave...
Nista, ipak odradi to a onaj gore ce se vec pobrinuti da poravna racune, kad tad.
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Dragi kolega... Ovako:
1. Nastavnicu koja je (pretpostavljam na sjednici nast. vijeća) iza?la sa prijedlogom za taj hum. koncert trebao si istog trena predlo?iti za koordinatora tog ''projekta'' koji bi bio zadu?en ''za planiranje, koordinaciju, realizaciju, scenario, motivaciju, obezbjeđenje prostora, uređenje scene, blabla...'' (?to vi?e tih apstraknih imenica nani?e?, ona će se osjećati sve va?nijom a ti će? imati sve manje brige, jer ćete sve propuste i bruku zbog neuspjelog koncerta da fakturi?ete njoj koja nije ''iskoordinirala'' sve te aktivnosti). Ubuduće niti njoj niti bilo kome od kolega (koji će iz njenog primjera izvući pouku), neće pasti na pamet slične inicijative. 2. Nikad nemoj dozvoliti sebi da znaju da ima? pripremljeno čak 60% programa, osim ako ne voli? tap?anja po ramenu, hvalospjeve i lovorike od kojih će drugi da uhvate vajdu. 3. Ka?e? im da ima? drugara koji ima električni piano, ali, eto, taj tranzistorsko-tiristorski sklop koji je u direktnoj vezi za sekundarnim navojem transformatora u adapteru gorepomenutog el. piana se pokvario i nema nigdje da se nabavi. Mo?da jedino preko e-baya, a ko?ta, recimo, 50 evra (to podijeli? sa drugarom čiji je piano). Drugi adapter ne dolazi u obzir zbog jedinstvenog oblika konektora. 4. Takođe, raglas za koji se zanimaju čovjek je ranije rentirao bendu tom i tom, za manifestaciju tu i tu, i nema ?anse da bude dostupan u momentu va?e priredbe (ili su probili torusni namotaji trafoa u obje aktivne kutije i namotavanje ko?ta stodvaes evra). Onda im ka?e? da si čuo za nekog lika koji se bavi rentanjem razglasa za slične manifestacije, ne zna? ga lično, ali si uspio doći do broja. Nabaci zabrinutu facu i daj im broj nekog od svojih drugara (iz susjednog grada) koji ima razglas. Njemu ka?e? da im podupla cijenu, pa će se valjda i on sjetiti tebe. Ne zaboravi pripomenuti kako je na tom razglasu digitalni mikser koji koristi naprednu tehnologiju sa ADAT i AES/EBU konekcijama, a ti nisi obučen da radi? na njemu, tako da moraju platiti i tog stručnjaka. 5. Nikad, nikom, ne jebi sve po spisku! Smje?kaj se, podr?avaj svaku ideju, ka?i da je to super, ali da, eto, ima taj mali problem u vezi sa... (onda opleti priču o kompatibilnosti mikrofona i miksera, adapterima, čemu god, jer ti ljudi će pristati na sve samo da ne poka?u da su glupi i da ne razumiju o čemu im u stvari priča?). Imaće? manje tap?anja i hvalospjeva od roditelja, kolega i direktora a puno vi?e vremena za stvari koje te čine srećnim. Ove savjete pi?e ti čovjek koji se u ?ivotu nasvirao, namotao kablova, nanosao zvučnih kutija i naozvučavao tuđih ideja i inicijativa. Lijep pozdrav i sretno sa priredbom. Last edited by Gmile; 22-05-2014 at 07:19 PM. Reason: Gramatka |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
E druze moj dok je bila stara direktorka,posle svake priredbe bi mi bar prisla i rekla kako je bilo sve super,a ova nova ne ferma ni dva posto,samo lizu d...pe predsedniku opstine..
U centralnoj skoli imamo pianimo koji nije stiman 15godina, a u istutlrenim odeljenjima ih molim 4 godinr da kupe sintisajzer od 50e da bih mogao normalno da tealizujem nastavu,i jos uvek nista od toga. Kada smo imali ponudjen koncert duvackih instrumenata za neke skromne parice,da muzicari dodju u skolu, obratio se direktorki a ona mi rece"poslali sui kratku prezentaciju, ma ono je dus-dibidus,ne dolazi u obzir", bas tim recima. Ma sasuo bih im sve u lice, ali kao sto kazes bolje se smeskati se i i trpeti jer u suprotnom,veoma lako se moze popiti otkaz,jer su oni svi u stranci,a ja nikad nisam bio ni u jednoj,niti cu.. Haha, a secam se skoro sam polagao za licencu za nastavnika, i pitanje mi je palo kako se postaje direktor skole, ja naravno ispricao sve uslove itd...sto se ispostavilo da u praksi nije tacno, vec samo politika.. Last edited by Nemania; 22-05-2014 at 07:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Pa, eto, ako ti ?ta znači, ja sam direktor ?kole, skoro već 2 godine. Mo?da sam malo gore karikirao, ali stvari zaista tako funkcioni?u. Ljudi su bezobrazni i nemilosrdni. Ne gleda se se koliko zna?, nego - koga zna?. Na poslu najvi?e nagrabuse oni koji najvi?e znaju i daju sve od sebe a zadovoljavaju se tek kojom pohvalom. Čuvaj se toga. Bolje da minira? sve i da propadne par nastupa, nego da te ja?u konstantno.
Naravno, ako direktorka cijeni tvoje zalaganje i hoće se na neki način odu?iti (davanjem slob. dana kad ti treba, nabavkom instrumenata i opreme koju mo?e? koristiti i u vlastite svrhe, nabavkom nekog laptopa, ?ica za gitaru i sl.) onda daj svoj maksimum. U suprotnom, bolje se crveniti par minuta na sjednici nego rintati cijelu godinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Nemanja..."Pa sta ti mislis da ja pijem, sto volim da pijem?"
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zasto je "gluva" soba "zagluvljena"? | Boki_R | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 17-10-2012 09:57 PM |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |