Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-05-2014, 02:18 PM   #1
Zeroo
Member

Default Addictive drums 2

Pijaca radi ...Addictive drums 2

Po meni bolji od EZ drumera na prvu...
Zeroo is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2014, 06:21 PM   #2
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Default Re: Addictive drums 2

Zna li neko ima li ovde opcije kao u AD1 za GM mapiranje?
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2014, 08:00 PM   #3
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Quote:
Originally Posted by LAMPASH View Post
Zna li neko ima li ovde opcije kao u AD1 za GM mapiranje?
Isto, matori, ko u kecu.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2014, 09:35 PM   #4
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Thumbs down Re: Addictive drums 2

Pa manje vise isto samo sto ovde treba kliknuti na "?"
To nisam mogao da provalim.

LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2014, 11:34 PM   #5
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Zna li neko gdje se nalazi folder sa midi mapama? Za keca sam znao, za ovaj ne mogu da provalim. Ili jednostavno gledam u njega, a ne vidim ga
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2014, 07:36 PM   #6
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

..netko rekao da ne tro?i previ?e resursa...zabluda.
Bar meni ru?i Cub kad ga otvorim i počinjem ne?to pode?avati.
Nemam jaki PC (prije donji red) ali..za sada ..kao pazim..mogu otvoriti i u Kontaktu Studio drumm (full) i Battery i sve ?ljaka prilično dobro.
Ali on me ru?i ?!
Old 26-05-2014, 01:09 AM   #7
Tranzit
Member

Taj koji je rekao da ne trosi previse resursa, nije u zabludi, Addictive 2 zaista trosi vrlo malo resursa. Bice da je to sto se tebi desava do tvog sistema ili do verzije Cubasea koju koristis a koja cini se ima problema sa Addictive 2. Kod mene na Win 8.1, pri reprodukciji kompleksnijih Beat-ova, u standalone modusu, jedva da podigne CPU zauzece za 1%, a tako je i kao VST u Studio One 2.

Last edited by Tranzit; 26-05-2014 at 01:11 AM.
Tranzit is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2014, 05:34 PM   #8
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tranzit View Post
Taj koji je rekao da ne trosi previse resursa, nije u zabludi, Addictive 2 zaista trosi vrlo malo resursa. Bice da je to sto se tebi desava do tvog sistema ili do verzije Cubasea koju koristis a koja cini se ima problema sa Addictive 2. Kod mene na Win 8.1, pri reprodukciji kompleksnijih Beat-ova, u standalone modusu, jedva da podigne CPU zauzece za 1%, a tako je i kao VST u Studio One 2.
Kao ?to si primjetio u mom postu da sam naglasio da dosta rastro?ni a i
problematični VSTI (instrumenti) kao recimo u Kontaktu razne knji?ice druma
meni rade ok (naravno u granicama moje kante) ali AD mi ru?i Cub 5.1.2...koji inaće nema tu naviku
System i config mi je pode?ena dobro (XP) prema ranijim provjerama..ćak vrlo dobro.
?to mu bi da ru?i cub neznam kao neko upozorenje da imam malo rama te da bi trbao preći na 64bit system?
Imam XP ASus 3gb duo process 4g Rama (tj 3 u Xp sp3)
Old 26-05-2014, 11:24 PM   #9
Tranzit
Member

Iako tvoj problem sa Addictive 2 ne mora biti radi XP-a, to bih ti u svakom slucaju prporucio, to jest, prelazak na novije 64 Bit sisteme, a i sa sto vise RAM-a. Mislim da ce to rijesiti mnoge ostale probleme i poteskoce, mada je taj Cubase 5.1.2 poprilicno omatorio za Win 8 i 8.1 64Bit. Ne znam kako se ponasa na ovim sistemima ali cisto sumnjam da mu je bas previse "ugodno". Ako vec imas (pametnu) namjeru da predjes na 64Bit sistem, onda se pomiri s tim da ces se morati pobrinuti i za adekvatni DAW. Mozda taj Cubase 5 i radi kako treba na Win 8, to bi morali drugi da ti potvrde jer kod mene je Cubase 7.5, mada i njega izbjegavam u vrlo sirokom luku i najradije radim na Studio One 64Bit.

Last edited by Tranzit; 26-05-2014 at 11:27 PM.
Tranzit is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2014, 08:45 AM   #10
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tranzit View Post
Iako tvoj problem sa Addictive 2 ne mora biti radi XP-a, to bih ti u svakom slucaju prporucio, to jest, prelazak na novije 64 Bit sisteme, a i sa sto vise RAM-a. Mislim da ce to rijesiti mnoge ostale probleme i poteskoce, mada je taj Cubase 5.1.2 poprilicno omatorio za Win 8 i 8.1 64Bit. Ne znam kako se ponasa na ovim sistemima ali cisto sumnjam da mu je bas previse "ugodno". Ako vec imas (pametnu) namjeru da predjes na 64Bit sistem, onda se pomiri s tim da ces se morati pobrinuti i za adekvatni DAW. Mozda taj Cubase 5 i radi kako treba na Win 8, to bi morali drugi da ti potvrde jer kod mene je Cubase 7.5, mada i njega izbjegavam u vrlo sirokom luku i najradije radim na Studio One 64Bit.
Ajd da malo pojednostavnim.. ova moja kanta ovakva kakva je, radi...savršeno. Ako me shvaćaš...nikakvih problema s njom nemam čak su mnogi u čudu kao ..čista ludnica. Otvaram po 15 instrumenata (midi traka) i to "teških" kao Trilian pa Symphonic Choirs pa ..pa i još k tome cc 8 audio traka s vocalima koje "oplemenim" raznim vst itd itd. CPU mi je malo iznad polovice ...nikakve poruke za ram..!
E sad dolazi AD i ja ga pokrenem.. NARAVNO ne sa tolikim optrecenjem vec recimo sa 4 VSTI i on mi šalje takvu poruku. To je moja dilema i pitanje:wink

I da dodam.. za moje potrebe (poluprofi) ovo mi za sada potpuno ok mada znam da cu morati na jace i novije sisteme ALI za sada mi je bez veze ulazit u nekakve troškove..bespotrebne.
Čisto solidno radim sa Battery4 ali ovaj AD me zainteresirao jer cini mi se jako dobar.
Pozz

Last edited by idvi; 27-05-2014 at 08:53 AM.
idvi is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules