Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-05-2014, 01:29 PM   #1
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Default ESI Juli@ XTe, moji utisci

Evo, posle nekoliko dana kori?ćenja, da iznesem nekoliko utisaka o novoj kartici:

-Zvuči bolje nego ?to sam očekivao. Zvuči prilično bolje nego EMU 0404 PCI! Ljudi obično svrstavaju ovu karticu (ESI) sa 1212m u istu kategoriju po pitanju zvuka, i svi manje-vi?e su skloni da ka?u kako ESI Juli@ ili EMU 1212m zvuče "malo" ili "pone?to" bolje nego EMU 0404. Meni, ovo zvuči podosta bolje! Stereo slika je dosta ?ira, a kad sviram gitaru preko Amplitube-a (ili čega već), to konačno zaista liči na pravu stvar.

-ASIO performanse su .... solidne! Recimo da sam očekivao mo?da i malo vi?e po tom pitanju, ali, ni u kom slučaju nisam nezadovoljan (naprotiv). RTL cifre su jako fine, subjektivni dojam odgovara onome ?to cifre ka?u, mogu da koristim bafer od 48 semplova u Amplitube-u (hvala Bogu, mogu da poguram i malo vi?e od tog jednog Amplitube-a sa tim baferom ), a sa baferom od 128 semplova mo?e da povuče vi?e nego ?to je EMU mogao sa baferom od 256 (zapravo, na EMU karticama je 224).

-Konačno imam 64-bitne drajvere! Mnogi bi mogli da se smeju ovoj tvrdnji, ali EMU koji sam imao pre ovoga (i ostale kartice istog proivođača), nemaju 64-bitne drajvere, zato ?to je podr?ka za kartice prestala 2009. I zbog ovoga sam veoma srećan!

Par sličica:

-Kartica:

-Domaća radinost:

Sve u svemu, krajnje pozitivan utisak.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules