Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-05-2014, 09:10 PM   #1
SliverShock
Junior Member

Default POMOĆ / ESI DuaFire

Od skora sam vlasnik muzičke kartice :
http://http://www.esi-audio.com/products/duafire/

Imam problem sa softwerskim podesavanjem, i manjak iskustva . Kupio sam PCI FireWire karticu jer ploča nije imala ulaz na sebi,U?tekao ..sve radi savr?eno.Driveri za karticu sa sajta instalirani.
Pojavio se problem:

Na cubase-u podesim ASIO ESI driver, latenciju sve.. 10 ms latencija 44800 hz.. međutim panel na kartici "ESI PANEL" promeni sam na "44100" automatski kada startujem cubase.. i krene da zuji dok menja (od tog trenutka zvuk krcka..ili treperi kao ono kad je latencija mala pa krklja pomalo). Ja bacim poglem vratio ga na 44 100 i od tog trenutka zvuk nestabilan krklja.... a proverio sam karticu radi sve je ispravno nije do nje.. proverio manual.. ne pi?e ni?ta posebno.. ima li neko iskustva sa Ispravnim softwerskim pode?avanjem ove Kartice..?

Ako neko ima ideju kako da sredim ovo .. molim vas pi?ite..
Attached Images

SliverShock is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2014, 09:19 PM   #2
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Default Re: POMOĆ / ESI DuaFire

Koja frekvencija je bila pode?ena na tom projektu koji si otvarao?

(Pretpostavljam, 44100Hz.)
Ghost Dog is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2014, 09:22 PM   #3
SliverShock
Junior Member

nisam otvarao zaseban projekat,već empty.. prvi put sam otvorio Cubase 5..kako bi podesio i na njemu u opciji devices ASIO i sve ostalo..ESi ASIo ..ali nije mi ponudio da i tu podesim na kojoj frekvenciji ja kontao da vuce sa panela na kome je vec podeseno..Kad ono.. ukljucim ja Cubase.. on je kao super ..44800 i iz cista mira zujanje u windowsu kao naponski neki zvuk otprilike ja pogledam sta je jer je trajao 5 min.. on ga vrati na 44 100 na panelu esi u windowsu.. ja u čudu. :/

Da ne zaboravim da ponekad kad mi windows pušta svoj saund neke opcije ili test zvuka .. cvrči.. kroz zvuk.. ništa ne kapiram..nevezano za cubase koji je ugašen

Last edited by SliverShock; 08-05-2014 at 10:13 PM.
Old 08-05-2014, 09:59 PM   #4
SliverShock
Junior Member

I sad videh još jednu stvar..ne vidim da portovi 3/4 na kojima su mi zvucnici imaju ikakav peak signal ne svetle ali reaguju na utisavanje... na ESi panelu
Old 08-05-2014, 10:17 PM   #5
SliverShock
Junior Member

Posto sam i sam konfuzan verujem da konfuzno objašnjavam.. evo slike panela pre paljenja Cubase-a (44 800 hz) a nakon paljenja kao sto pise u settingsu cubase-a 44100 bez opcije da se podesi.. i kada podesim on panel iz windowsa prešalta na 44100 automatski.. kad ugasim fb i pustim najmanji zvuk.. on zacvrči (pucne) sekundu i vrati ga na 44800 ..nisam pametan..ako iko zna kako d resim ovo.. bio bi zahvalan.. I malo me buni to sto ne pokazuju autputi signal na panelu a reaguju na utisavanje.. :/
Attached Images

Old 09-05-2014, 01:39 AM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Meni se cini da bi generalno trebao da batalis windowsovo podesavanje. Da jednostavno otkacis windows sa te kartice. Ono "no sound" scheme i sl. Tako da jedino Cubase pristupa tom asio drajveru

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2014, 08:45 AM   #7
SliverShock
Junior Member

@Arthur
Misliš li da disejblujem u Playback and Recording podešavanjima windowsa pošto su tu nameštene preko kartice?? Druga stvar jutros lepo pročitah Manual , kartica ima opciju off ,ext i bus... ext bi trebalo da bude rad sa napajanjem dc koje ide u struju ,a bus da se napaja sa kompa.. meni nece da cita karticu kad je podešeno na ext..da li je to neispravno ili sam pogrešno razumeo,možda se kartica na ext koristi kao exteernal kada se povezuje na nešto van računara ?
Attached Images

Last edited by SliverShock; 09-05-2014 at 08:50 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules