|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Imam par nejasnoća oko funkcionalnosti pojedinih mogućnosti na 03D...
Da li mogu klavijaturu digitalno da povežem na 03D? Na prva dva kanala postoji opcija insertovanja uređaja. S? obzirom da 03D dosta toga ima u sebi, šta bi bilo najupotrebljivije koristiti kao insert uređaj? Za potrebe uživo nastupa. Uglavnom se navodi kao mogućnost dinamički kompresor... Sa čime je u svojoj paleti efekata 03D do te mere "tanka", da bi bio poželjan dodatni insert uređaj za konkertnu situaciju i konkretan instrument? Ili vokal...? Naravno, da taj uređaj ne košta kao sama 03D... Može li neko da mi preciznije pojasni funkcionalnost i namenu zadnje strane na 03D? Konektori, čemu služe, u kojoj situaciji se koriste? Je li sve od toga svrsishodno, funkcionalno ili je nešto od toga pomalo i šminka...? Najviše me interesuje upotrebna svrha digital stereo in/out i coaxial. Šta se preko ovih priključaka povezuje, u kojoj situaciji, itd... Ima li to primenu u živom nastupu? ![]() Last edited by sasa.ivkovic; 16-04-2014 at 08:39 AM. Reason: link sa fotografijom |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Procesljaj malo po netu,ja ti samo ukratko mogu reci da digital in sluzi za prikljucenje uredjaja koji imaju digitalan izlaz ,bilo u formi aes (xlr prikljucak) ili spdif (cinc).To su ti cd playeri,mini disc,a sve novije kvalitetnije klavijature imaju digitalni izlaz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ako bih digitalno povezao kalvijsturu, na kom kanalu bi mi se ona nalazila u samoj 03D? Kako bih mogao da radim eventualna dodatna pode?avanja...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
pogledaj u digitalnim i/o sekciji,postoji opcija koju moras da stikliras da bi dobio zvuka sa digitalnog ulaza i prosledjivanje na kanal (bar je tako na 02r)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
yamaha ns10m ili yamaha msp5 | darkobt | Monitoring | 7 | 29-01-2009 09:03 PM |
Yamaha NS10 i Yamaha HS50M | MHz | Monitoring | 8 | 01-10-2005 04:12 PM |