|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
neznam ima li tema na forumu o ovome,
http://www.snogard.de/produkte/OCZ/S...HPX4-120G.html cijena je pristupacna...ovo je za daw TOP... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
ako sam dobro informisan ovo se kod nas jos uvek nemoze kupiti, premda nije ni potrebno jer se iste performanse pa i vece mogu dobiti sa dva sata 3 ssd-a spojena u Raid 0 modu, kod mene to radi vec mesecima i brzina citanja je oko 1000mb
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
ma sve jasno, ali u teoriji bi daw trebao imati bolje preformance jer pcie x4 i x16 slotovi komuniciraju direkt sa procesorom tj ne idu preko chipset-a (preko kojeg periferija uglavnom komunicira sa cpu-om"usb,pci,pciex1,sata....)
znaci u 99 % slucajeva interface ide preko chipset-a skupa sa svim ostalim sr... neznam bubam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
ovo je u slucaju nove generacije intela, a u slucaju starije generacije pcie x16 i pcie x4 i x8 su isli preko northbridgea a sva ostala periferija je isla preko southbridgea...tako da bi i oni sa x58 plocama imali prednosti..
Last edited by spdif; 17-01-2014 at 07:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
EDIT: nisam video da je citav SSD integrisan na PCI kontroler, ali opet - ne znam kakve bi oni memorijske cipove koristili, da iskoriste to sto sirok bandwidth pruza i sto 6Gbps ne moze da opsluzi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
![]() Quote:
mada sam ja testirao rme pcie kartu na x58 chipsetu u x16 slotu i imala je maaaalo bolje preformance neko kad je u pcie x1 slotu koji ide preko southbridgea.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Thunderbolt/PCIe 3.0 | Khan | Computer Hardware | 1 | 07-04-2012 11:18 AM |
SSL Duende PCIe | Bitch | DSP forum | 4 | 13-03-2008 08:48 PM |