|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima koji citate ovo.
Zelim da kupim mikrofonski preamp koji bi koristio sa Akg c 214 mikrofonom i sa presonusovom miksetom studio live. Nesto su mi u radnjama predlagali presonus studio channel tube. On je kod nas oko 300 eura ali na ebay-u moze da se nadje i za 180 eura. Isto su mi prdlozili da ako kupim taj preamp promenim lampu i stavim neku kvalitetniju. Da li neko ima iskustva sa tim preampom ili ima neku bolju preporuku. Nije mi jako hitna kupovina, ali u skorijoj buducnosti zelim da kupim da imam svoj, posto ovako pozajmljujem od druga. Do sada sam na ovom forumu naucio mnoge stvari, pa se nadam da cete me i u vezi ovoga dobro posavetovati. P.S. Snimam iskljucivo akusticne instrumente. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Kupi bolji mic. Sačuvaj kintu, prodaj 214 i kupi bolji.
Prosečan mikrofon i dalje prosečno radi na svakom, pa i najboljem preampu. Bolje je imati dobar mic i smeće od preampa nego obrnuto! Takođe tvrdim da i 214-ica i presonusov mixer rade zaista vrlo korektno za svoju cenu, to su ok sprave, prosto ako se ide na poboljšanje, moj predlog je jasan.
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 22-11-2013 at 07:18 PM. Reason: P.S. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ja sam imao malo drugacije iskustvo al ne poricem to sto kaze veliki Bockie ja sam sa SM 57 i Golden Age dobijao neverovatne snimke vokala .Mada koristim AKG 414 xl tako da opet se vracamo na ono sto je receno.
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
SuperModerator
|
![]()
Bas tako kao sto kaze Boki.
Vijaj C414, ili neki TLM 103 za pocetak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Dobro, uzecu c414 xl II, a koji preamp uz to?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Nemoj da uzima? ni?ta pre nego ?to proba?. Lično mislim, ako ?eli? da ga koristi? za snimanje violine, da sve te nove verzije C414 (XLS, XLII) previ?e ?zvi?de? u gornjem registru.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ja se ne bih u potpunosti slozio..Veoma je bitan i preamp, dzaba dobar mic ako je preamp los,a i suprotno. Davno sam imao neki taskamov interface (vrednosti oko350e) sa preampima,i prosecan kondezatorski mic od 200e f47.
Kada sam kupio c414xl2 i prikacio na tog taskama,nije bilo ama bas nikakve razlike izmedju akg mikrofona (realne vrednosti 1000e) i tog starog mic od 200e,sve dog nisam kupio skuplji preamp,kada se osetno cula razlika izmedju ova dva mic. -Kasnije smo na tom preampu probali i mnooogo skuplji akg c12vr(koga sam uzeo na probu zbog eventualne kupovine),medjutim na preampu vrednosti oko 500e nije zvucao mnogo bolje nego li c414...osetila se razlika, ali ne tolika kolika je bila u realnoj ceni ova dva mic. Verujem da su testirana na nekom preampu od 1000 i vise evra,da bi i te kako isplivao c12. Uglavnom ,nadam se da si skapirao sta sam hteo da kazem...sto bolji mic,zahteva i bolji preamp. Da je drugacijej,ne bi dobri preampi i mikrofoni kostali toliko koliko kostaju, prosto.. Last edited by Nemania; 22-11-2013 at 11:43 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Koji god preamp uzmeš...naletećeš na "usko grlo"...presonus mixer i konverzija ranga jedne, malo bolje, eto kud i kamo' poštene pc kartice....ali ne više od toga...makar kupio Neve od 2000€...
Zvučaće kao Neve - kroz jeftinu kartu... I tako i jeste...Ima onaj neki vic...kad neko prdne, pa neko okači "jelkicu", da miriše "borova šuma", pa kad se neko pojavi kaže "jbt, neko se okenjao u borovoj šumi!" ... ![]() Ja se ne bih usredsređivao na akg...daleko od toga, 414 je ozbiljan uređaj, ali nekako beskarakteran, a možda tebi treba neki koji ima "karakter", ma 414 može na sve da ide, bez greške....ali ima u tom rangu i drugih proizvođača... ...ima tu i Neumann TLM 102 i nešto skuplji 103, šta znaš...možda i neka Audiotehnika 4033, to su sve fine sprave, ozbiljni uređaju u tom su rangu ~500-800€...treba probati...pa videti šta TEBI odgovara... I još jedna stvar, maco, preamp može da dosegne nivo mikrofona i to je njegov MAX...! Ne može preamp od prosečnog mikrofona da napravi veliki mikrofon, to je TAKO...! Ali da, svakako da se čuje razlika, naravno... ...no gledam kako da se na kvalitetan način dobije "što pre" - pošten rezultat. O koncu, mikrofon uvek drži nekakvu vrednost, mnogo više nego sve ostalo (preampi i karte i sve)... Pa i da se posle prodaje...zna se šta je...nema neke velike pameti...to je taj mikrofon...njih muzička evolucija štedi... Bitno je da su očuvani i ispravni...bili iz '53. ili '2003., ako su u dobrom stanju...vrednost ostaje....!
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Pa 214 je AKG-ova navodno kardioidna verzija sadasnje 414-ce (ima tu neka muljaza, nije kapsula bas ista)... Ali nije to AKG C2000b ili c3000b koji su odvratni, instant metalni zvuk... To je mikrofon koji nov u radnji kosta 450 E, i za te pare moze samo neki polovan da kupi a da bude bolji (stariji C414)... Ja imam okej iskustvo sa 214, malo je ostriji i malcice je boomy, ali sam cuo i ostrije i muljavije... Uvek bih u tom cenovnom rangu radio pre sa 214 nego recimo Rode NTK
Last edited by Jan; 23-11-2013 at 12:51 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Ufff.... Za sada nemam bas toliko para da mogu da "rasirim" to " usko grlo" i da kupim novu miksetu. Meni treba nesto sto bi moglo da snimi 12-16 kanala istovremeno a da posle nasnimavam instrumente. Ja gledam te skupe spravice koje kostaju i po nekoliko desetine hiljada eura, ali to jos uvek nije za mene, ne znam da li ce ikada i biti
![]() Kao sto sam rekao necu sutra ici da kupim mikrofon, niti preamp, tako da imam vremena. Moram prvo prodati svoj pa traziti drugi, imao sam prilike nekoliko puta da vidim c414 i jako mi se svideo ali je bio usl. A za preamp... verovatno u skorije vreme necu imati 2000 eura da platim Neve ili Avalon ili UA... tako da cu morati da nadjem nesto jeftinije 500-800 kao i mikrofon ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preporuka!? | sasar | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 07-03-2012 02:09 PM |
Mikrofonski preamp za live nastupe-preporuka!!! | cokanovic | Live Sound | 8 | 19-05-2010 05:43 PM |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |
Preporuka za EQ | Altek | Audio Software | 14 | 31-03-2005 01:24 PM |