Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-07-2013, 12:40 PM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Marko Mandić feat. Sara Jo

Evo i ovo pre?lo neku cifru na YT pa reko da vidim kako se vama čini?

u mom studiju snimani vokali samo, i mix uradio ja. Imam i sam sebi tu i tamo ?to?ta da zamerim, opet je bio prekratak deadline, a previ?e haotičan cubase projekat, pa sam izvuko ?ta sam mogao, i nisam nezadovoljan
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 02:48 PM   #2
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Default Re: Marko Mandić feat. Sara Jo

Lepo si smiksao! Ako bih morao da trazim dlaku u jajetu, mozda mi nije bas najjasniji. Cujem da on nesto "rije" ispod, tako da je na nekim frazama mogao vise da izleti, posebno na slap-u. Al to je vise moj licni afinitet nego sto je problem u miksu. Koliko su kanala nakrcali odlicno si se snasao da ih ukopis!
Inace za mix tih punchy basova ovo mi je najbolja referenca http://www.youtube.com/watch?v=uldpc4rWNXQ

P.S. posle dva slusanja teenage efekat teksta je krenuo da me klepa u glavu pa sam zveknuo jednog jelenka i pustio bob dylana

Last edited by VladaNS; 04-07-2013 at 02:54 PM.
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 03:51 PM   #3
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

To ?to ti je rekao čovek, ne?to je u basu čudnjikavo. Mo?da zato ?to očekujem drugačiji tip miksa, nekako mi je rok miks, tačnije i bas je nekako tako farban, nema ga dovoljno dole a ima te neke gunđave srednje. Inače sve super za ostalo, nemam primedbi Zapravo mislim da te je mo?da zezao aran?man bas gitare, mnogo mi je aktivno na pogre?an način, imam utisak da bi bolje ispalo da ide neki jednostavniji gruv na basu koji bolje podr?ava bubanj.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 05:42 PM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Zna? ?ta mislim...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 10:31 PM   #5
DzoniPFC
Pro Member

Default Re: Marko Mandi? feat. Sara Jo

Quote:
Originally Posted by VladaNS View Post
Inace za mix tih punchy basova ovo mi je najbolja referenca http://www.youtube.com/watch?v=uldpc4rWNXQ
Uh, kako je ovo groovalo live u Areni! Odlicni su zaista, a i mixevi su zaista toliko dobri da mogu biti referenca za taj stil muzike .

Quote:
P.S. posle dva slusanja teenage efekat teksta je krenuo da me klepa u glavu pa sam zveknuo jednog jelenka i pustio bob dylana
hahaa meni se desilo tako da vec pijem pivo pa sam imun na to

Arture, Lepa pesma, mix nije los, ali... steta sto se uvek tako juri neki "deadline" kao da je sklopljen ugovor sa EMI izdavackom kucom pa sad frka-panike da se sto pre objavi pesma/album. Tehnicki, mastering je previse zeznuo stvar, suvise mi je je to zakucano "do daske". Ne mora sve bas da bude tako glasno, to potvrdjuje novi Daft Punk album recimo, ili od Vlade G. - Daljina, lepse sviraju ovi manje "sprzeni" mixevi na radiju u odnosu na one "preglasne".
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2013, 01:52 AM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

mastering nije posledica deadlinea, više je to uticalo na kompresiju vokala (što dule S u svom topiku gore lepo opisa, kako je pametnije prvo editovati vokal do te mere da ti kompresija ne služi za nivelaciju, već više koloraciju), mastering je posledica ciljne grupe i ideje samog projekta, mainstream, šira masa i sl. A i sam aranžman je poprilično pretrpan, a sve je moralo da "izađe", pa se tu dodatno gubi taj momenat dubine i dinamike.
Slična je fora i sa bassem, dosta "bizzi" svira, a nema mnogo mesta oko njega da se sve lepo razume. ja sam ga želeo držati glasnijim i impozantnijim, al mi se redovno klao sa koječime što je klijentima bilo bitno.
Old 05-07-2013, 02:14 AM   #7
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Slična je fora i sa bassem, dosta "bizzi" svira, a nema mnogo mesta oko njega da se sve lepo razume. ja sam ga ?eleo dr?ati glasnijim i impozantnijim, al mi se redovno klao sa koječime ?to je klijentima bilo bitno.
ZNAO SAM. Pevači i gitaristi... Odlično odsviran bas je povredio teritorijalni suverenitet njihovih deonica. Poslu?ajte gore link koji sam okačio. Motherfuckin' jamiroquai je dozvolio da bas zvuči duplo veće od njegovog vokala.
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2013, 02:39 AM   #8
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ma sve to u rok službe
Old 06-07-2013, 07:12 PM   #9
Danilo S
Member

Danilo S's Avatar

Quote:
ZNAO SAM. Pevači i gitaristi... Odlično odsviran bas je povredio teritorijalni suverenitet njihovih deonica. Poslu?ajte gore link koji sam okačio. Motherfuckin' jamiroquai je dozvolio da bas zvuči duplo veće od njegovog vokala.
Kada si veliki čovjek i umjetnik nema sujete i kompromisa.
Danilo S is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2013, 07:21 PM   #10
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Arture, na čemu si snimao Saru, mislim koji si mikrofon odabrao za nju, s obzirom da ima dosta svetao glas, ovde je taman, mislim ne taman (dark), nego tamAn kako treba .
Jan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules