|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
Evo i ovo pre?lo neku cifru na YT pa reko da vidim kako se vama čini?
u mom studiju snimani vokali samo, i mix uradio ja. Imam i sam sebi tu i tamo ?to?ta da zamerim, opet je bio prekratak deadline, a previ?e haotičan cubase projekat, pa sam izvuko ?ta sam mogao, i nisam nezadovoljan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Lepo si smiksao! Ako bih morao da trazim dlaku u jajetu, mozda mi nije bas najjasniji. Cujem da on nesto "rije" ispod, tako da je na nekim frazama mogao vise da izleti, posebno na slap-u. Al to je vise moj licni afinitet nego sto je problem u miksu. Koliko su kanala nakrcali odlicno si se snasao da ih ukopis!
Inace za mix tih punchy basova ovo mi je najbolja referenca http://www.youtube.com/watch?v=uldpc4rWNXQ P.S. posle dva slusanja teenage efekat teksta je krenuo da me klepa u glavu pa sam zveknuo jednog jelenka i pustio bob dylana Last edited by VladaNS; 04-07-2013 at 02:54 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
To ?to ti je rekao čovek, ne?to je u basu čudnjikavo. Mo?da zato ?to očekujem drugačiji tip miksa, nekako mi je rok miks, tačnije i bas je nekako tako farban, nema ga dovoljno dole a ima te neke gunđave srednje. Inače sve super za ostalo, nemam primedbi
![]()
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Zna? ?ta mislim...
![]()
![]() |
#5 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() Arture, Lepa pesma, mix nije los, ali... steta sto se uvek tako juri neki "deadline" kao da je sklopljen ugovor sa EMI izdavackom kucom pa sad frka-panike da se sto pre objavi pesma/album. Tehnicki, mastering je previse zeznuo stvar, suvise mi je je to zakucano "do daske". Ne mora sve bas da bude tako glasno, to potvrdjuje novi Daft Punk album recimo, ili od Vlade G. - Daljina, lepse sviraju ovi manje "sprzeni" mixevi na radiju u odnosu na one "preglasne". |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
mastering nije posledica deadlinea, više je to uticalo na kompresiju vokala (što dule S u svom topiku gore lepo opisa, kako je pametnije prvo editovati vokal do te mere da ti kompresija ne služi za nivelaciju, već više koloraciju), mastering je posledica ciljne grupe i ideje samog projekta, mainstream, šira masa i sl. A i sam aranžman je poprilično pretrpan, a sve je moralo da "izađe", pa se tu dodatno gubi taj momenat dubine i dinamike.
Slična je fora i sa bassem, dosta "bizzi" svira, a nema mnogo mesta oko njega da se sve lepo razume. ja sam ga želeo držati glasnijim i impozantnijim, al mi se redovno klao sa koječime što je klijentima bilo bitno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
ZNAO SAM. Pevači i gitaristi... Odlično odsviran bas je povredio teritorijalni suverenitet njihovih deonica. Poslu?ajte gore link koji sam okačio. Motherfuckin' jamiroquai je dozvolio da bas zvuči duplo veće od njegovog vokala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
ma sve to u rok službe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Kada si veliki čovjek i umjetnik nema sujete i kompromisa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Arture, na čemu si snimao Saru, mislim koji si mikrofon odabrao za nju, s obzirom da ima dosta svetao glas, ovde je taman, mislim ne taman (dark), nego tamAn kako treba
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
D?onet Hastla - Sara Jo | HeatMan | Promocija radova | 2 | 22-03-2013 10:00 PM |
Mc Marko - Oduzeta Djela | bassystem | Promocija radova | 0 | 06-10-2010 09:56 PM |
Kad ce Marko(ex187) ? | Dean Milenkovic | Razno | 0 | 23-05-2009 08:33 PM |
Najjaca izjava za Eurosong Marko Kon!! | Geronimo | Razno | 7 | 15-04-2009 01:37 AM |
Djolo feat. rbs feat sha - beograd | alavuk | Promocija radova | 9 | 21-02-2009 05:41 PM |