|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
cao jel ima neko da podijeli sta mu treba od opreme za snimanje zvuka na film koje bubice koji mikrofoni pecaljka....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
...i mikseta i snimač. I ?to bolje - tim bolje.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Koji je budžet filma? Film može da košta 0din a može i milijardu....
Ajde ovako...držimo se neke sada šire dostupne ponude... Sve što koristiš, treba da ima nezavisno napajanje, odnosno akomulator ili bateriju... Snimači: Zoom (H serija), Tascam, Sony, Marantz i drugi... Mikrofoni: Moram priznati da je R?DE zaista fantastičan u izboru i ceni. U najvećem delu, čak ne i sami mikrofoni, koliko prateća "galanterija" - tipa: Blimp (Cepelin, kućište), Boom pool-ovi (pecaljke), "dead cat"-ovi, bubice,broadcast oprema mikrofonski anti-shock nosači za blimp...ili kameru....etc. "Topovi" serije NTG-1...2...3 i 8...Su zaista fenomenalni po pitanju cena/kvalitet. Pogledaj koji rade sa baterijom. Sećam se R?DE NTG3 dooosta jeftiniji od Sennheiser pa sad jbmlg za oznaku MKH-400 i nešto jbg...ubio ga na testovima, bar se meni više svideo, a dosta jeftiije... Stereo mikrofoni takođe! Odlično! No da se ne lažemo, Sennheiser je babaroga...ali košta! Naravno, ne treba zaboraviti ni da Audiotehnica ima sjajne proizvode za tu namenu, kao i Shure i nešto skuplji Neumann, i mnogi drugi. Terenski mixeri/preampi...Shure je tu dosta dobar, Sony, raznog svega ima...pa čak i Behringerov 5-kanalni model 1002 koji radi na baterije....Ako se koristi mixer uopšte, jer nije ni neophodno ako je snimač sa više preampa... Bubice...R?DE, Sony, Shure, Audiotehnica, Sennheiser...uopšteno pričam, jer je takvo i pitanje...sve zavisi od budžeta, namene itd... Poz'
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
bubice "Tram", mikrofon Sennheiser MKH416 i mixeri SoundDevices. Snimači Zoom, Nagra i sl.
Ovo su manje više standardi. I te Rode se pojavljuju sve više jer su mnogo jeftinije, a ne rade mnogo lošije |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Za neki jeftiniji pocetak preporucujem Rode ntg 2 (oko 200e),Edirol snimac (bilo je i na oglasima),pecaljka ,cepelin,dead cat Rode (oko 200e)!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Prvo i prvo moras znati koliko izvora ces imati jer nije isto dal ti treba Zaxcom Deva/Sound devices 788, 5oland r88 ili Zoom H4n kao snimac. Sve ima svoje prednosti i mane.
Da li ces slati zvuk na kameru ili ne? Sve u svemu za ozbiljan snimac ti treba ozbiljna para, a to je jedno 5-6000e kad je u pitanju Sound Devices 788st koji je nekako standard kod nas (a posto sam imao srecu da pomazem coveku koji je snimao Underworld mogu vam reci da je i takvim facama to dosta). Mikrofoni, odnosni shootgun-ovi su standard Sennheiser MKH416 ili Schoeps, mada kod nas moze da prodje i NTG3 (uzivo su SAMO SLICNI. Snimao sam sa oba i razlika je evidentna u korist MKH416). Ono sto je od Rode firme stvarno iskoristljivo su zastite od vetra. Zaista korisno. Bubice ce ti posluziti bilo koja malo bolja serija senheisera mada audiotechnika pravi odlicne stvari (ATW1820 + neke belt packove pogledaj). I velika je razlika koje ces uzeti... full diversity ili ne. Ako hoces najbolje idi i kupi Lectrosonics. Ambient pecaljke divota! lagano za rad. Dal sam zaboravio nesto ne znam ..ovo je prvo sto mi pada na pamet iz prakse. pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Ima tu dosta dosta za pričati. Zvuk na filmu je svoj svijet u kojem ste vi i va?e kolege "tonci" zarobljeni a svi ostali koji imaju velik utjecaj na snimljeni materijal su večinom neznalice po tom polju.
Htio sam reći da se mo?e i sa dosta jeftinijom opremom snimiti super materijal ako produkcija misli ma vas. Lokacije sa kontroloranim uvjetima,da li je rad sa 1,2 ili 3 i vi?e kamera. Iskusni redatelj znači da ne gubite ?ivce na setu nego u?ivate na svom poslu. Puno je tu faktora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
da malo temu opet vratim
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Dobra je "goldica" mke2 i ostale prema vi?im brojevima su sve bolje. Najbolji "lav" koji sam ikad probao je sanken cos11-d a poslije njega Audio Technica 899c. Probaj naručiti Oscar soundtech tl-40, to je najbli?e sankenu a za male novce.
Sent from my ZP780 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
I da se razumemo produkcija nigde na svetu ne misli na snimatelja zvuka i njegovu ekipu.
I jos jedna stvar : ne mo?e se sa jeftinom opremom snimati kvalitetno. Samo neko ko nije radio ozbiljne produkcije mo?e da tvrdi tako ne?to. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tra?i se filmska muzika,taze... | alek019 | Pricaonica | 0 | 01-11-2011 05:49 PM |
Filmska muzika | alfom | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 0 | 10-04-2010 02:48 PM |
oprema | zoolander | Computer Hardware | 8 | 07-09-2009 11:25 PM |
Filmska muzika (soundtracks) | sRce | Razno | 43 | 29-08-2007 09:37 PM |