|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Uzeli smo novi bas box ampeg svt410HE 8 ohma 500 rms-a i spojio sam na ampeg svt 3 - pro koji ka?e da na 8 ohma radi na 275 w a na 4 ohma radi na 490 w (tako nekako) meni je taj sound onako nekako ajmo reci profinjen ali cudno radi, jer kad ukljucim randall bas box koji je 3 puta jeftiniji - cuje se glasnije i ima midla , ovaj ampeg je cijeli neki zatvoren....al nije samo to...spojim i edenov nemesis box 15''-ica, koji je isto 8 ohma ali 250 rmsa i on je puno glasniji...ako ih stavim zajedno da rade...eden puno jace radi od ovog gore...kakvog to smisla ima da box koji je jeftiniji 3 puta od ampega radi glasnije i preuzme sav zvuk ampegu...jel moguce da ne?to ne valja...ili sam uzeo kriovi box za krivo pojacalo...mo?da je ne?to s tim rms-om, ne razumijem se...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Stvar je u tome ?to ta glava ne mo?e da potjera taj boks u radni re?im i zato ne daje ni pola zvuka koji bi mogao. Jeftiniji boks, manje električne snage, već fino tjera? u radni re?im i onda se tu već čuje zvučnik.
Ne rijetka pojava u poslednje vrijeme, a posljedica sve sna?nijih (u električnom smislu) zvučnika koji se ugrađuju u bass kabinete.
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Hvala...tako ne?to sam i mislio da je...a koja mi je opcija....box je pod garancijom i mogu ga vratit i uzet ne?to drugo...Bilo mi je logicno spojit ta 2 boxa 15-icu i ampeg pa bi kao dobio 4 ohma i tih 500 w pojacala...ali 15-ica je preuzela sav zvuk...ne znam ?ta da radim...postoji onaj ampeg svt-410HLF i ne?to je skuplji i radi na 4 ohma...da li bi onda dobio to ?to trebam???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
a da li bi sa onim SVT- 410 HLF-om koji je 4 ohma onda dobio vi?e snage??? Igra i onaj PN - 410 HLF skuplji je ali on je 850 w i 8 ohma po toj logici on bi jo? manje svirao na svt 3 pro ampu, jel tako?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Tako nekako...
Ako će te zadovoljiti 4x10 konfiguracija uzmi boks od 4ohm i isisaj svu snagu iz pojačala. Realno, najbolje je ako mo?e? odnijeti glavu u prodavnicu i fino probati sve na licu mjesta.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
novi ampeg vs ampeg made in usa | File | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 17-10-2011 12:13 PM |
Vrlo cudan problem sa zvukom??? | alhoholicar | Audio Software | 9 | 18-12-2009 12:58 PM |
Ampeg V-2 problem | supersonic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 28-11-2008 08:55 PM |
Jako cudan problem! | korenjak | Computer Hardware | 8 | 05-05-2008 12:42 PM |
IK Multimedia Ampeg SVX? | idekius | Dragan Ivanović | 31 | 10-12-2006 01:50 PM |