|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Imam jednu nedoumicu: Preamp Presonus TubePre i Presonus AudioBox VSL22 zvucna karta. Zvucna ima kombo ulaze balansirani i instrumentalni 1/4, znaci ne postoji linijski. Preamp ima balansirani izlaz i linijski izlaz. U toj postavci sam primoran da iz linijskog izlaza preampa bocnem kabl u instrumentalni ulaz na karti ako zelim da koristim TubePre. E sad ako stavim input gain na karti na nekih 9-10 sati nemam nikakvih problema dok se nije pojavio ortak koji kaze da zbog nepoklapanja u ulazima i izlazima trpim gubitke na snimku koje ja iskreno ne cujem. Gledao sam po netu i svi se slazu da je to fakat, a mene zanima sta se zapravo desava i koji su to gubitci. Konkretno nema ni u jednom trenutku klipovanja niti je ulaz na karti preterano smanjen, da bude jos crnje za malo da se izujem za dosta skuplji preamp koji takodje ima ova dva tipa izlaza, kartu ne bih nikako skorije menao jer je rec o mobilnom setupu i ona mi je super resenje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]() ![]() TubePre V2 rear panel sports separate unbalanced, ?” instrument out. (presonus.com) Isti takav ulaz imaš u centru "combo" priključka na kartici. Dakle, možda nije najsrećnije rešenje, ali je prilično ispravno, s'obzirom da i preamp i karta imaju izlaz i ulaz sa prilagođenom impedansom. U tehničkim podacima oba uredjaja možeš možda naći konkretne vrednosti. Retko kada su identične, ali trebalo bi da nisu duplo veće ili manje jedna od druge. Dobro bi bilo da koristiš kratke, kvalitetne kablove. Sa druge strane, ovo je set-up vredan 200-tinak evra, pa sve i da postoje nekakvi problemi u smislu impedanse, nije kao da ćeš ugostiti Beyonce i obrukati se snimkom. Dakle, stanje je takvo kakvo je, ne troši pare na dodatne sprave u ovom lancu, realno ne vidim neki veliki značaj ovog preampa, imajući u vidu da već imaš jedan manje-više takav u toj karti. Kad porastu apetiti, a ekonomska situacija to opravda, idi na ozbiljniji sistem, karticu itd, i to je to.... Poz'
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Thanx, tako sam i mislio, ovo je mobilna varijanta za neke moje live tripove, sto se tice bilo kakvog ozbiljnijeg snimanja imajuci u vidu trenutne cene po studijima mislim da je sramota glupirati se u kucnim uslovima i krs opremom. Pitah samo jer me tip mnogo smorio a opet bez ijednog argumenta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zvucna + Mic + Preamp | ninjah | Audio Produkcija - Tehnike | 31 | 01-09-2009 08:46 PM |
externa zvucna i DJ-ing | kele | Computer Hardware | 3 | 25-03-2006 09:53 PM |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |