|
Video editing (produkcija) Ovdje mozete diskutovati o svemu vezanom za Video prokuciju (montazu, editing)... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozz,kako vec naslov kaze,dali je neko uradio muzicki spot sam?Jer me interesuje jer hocu svoj spot da uradim sam kolko mogu .Koja oprema mi treba netreba nista u profi da bude ali da bude dovoljan snimak da bi se pustilo cak na tv emisiji.Hvala svima
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
hmmm, nisam nikad, ali pomagao sam prijateljima koji se bave tim, najbitnija ti je ideja za spot, ako je ona vanserijska, izvedba može biti šlampava, brzina razvoja radnje mora pratiti atmosferu pjesme, ali ipak treba imat ili dobru kameru ili dobre SLR fotoaparate, može se i s jednim, ali je poželjno imati dva i snimati iz raznih kuteva, dobro osvjetljenje, snimatelja koji ima "oko" za detalje, najlakše je na kraju složiti kadrove ali moraš imat dovoljno materijala, ali na kraju to treba i "ofarbati" efektima, nije neizvedivo, ali ako nemaš baš nikakvog iskustva nećeš dobit ništa reprezentativno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Pa i mene to bas interesuje ali ipak treba malo vise organizacije ...Ja pokusavam uvjek da doprinesem nekoj ideji tako sto cu snimiti interesantne sekvence u kvalitetnoj rezoluciji (720p,1080p) a posle ih iskoristiti.
Mada ima tu jos puno posla,ali ipak mislim da je ideja najbitnija.Evo,taman cu da iskoristim priliku da vam predstavim naseg drugara iz Bara,pod imenom Masturbeator koji je prije nekoliko dana objavio svoj spot u kojem je ucestvovao sam a jedina pomoc mu je bio druugar za dobrim foto-aparatom ! Spot je uradjen u stop-motion varijanti u koju je uslo oko 2000 fotografija.
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Netreba nista Komplikovnao.Radi se samo o tome da budem ja kao instrumentalisat sa klavijaturu iz par uglova u jednoj obicni prostoriji.Malo efekti kako slika prelazi u drugu sliku iz drugog ugla.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Cao druze, ako mozes iznajmi Canon EOS 5D MKII sa nekim prime lenzovima (paket mozda 3 komada), nadji sminkera i drugara koji je arhitekta/umetnik da ti osmisli prostor/kadrove. Za jeftinije produkcije je bolje snimati po suncanom danu i potrebni su ti samo odbijaci svetla (bounce cards ili matts). Sto se tice post-a sve obradjujes u Premier-u a za efekte mozes da koristis After Effects (imas sjajne tutoriale na www.videocopilot.net).
Pisi ako treba jos nesto ... p.s. imas varijante i da iznajmljujes male slider-e na koje zakacis tu kameru i deluje kao da si vuko na nekom kranu. Ujedno imas i jeftine varijante za steadycam sisteme tipa glidecam ili nesto jednostavnije sto ne kosta vise od 100 eura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Sta god da radim uvek mislim na to da li cu moci bez imalo blama da pokazem mojim prijateljima, devojci, da bude radio friendly, da ostavim neku poruku klincima koji gledaju/slusaju itd. Ne kazem da trebate da budete prodane duse zarad uspeha i slusanosti ali ovo uvek treba misliti na to. ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Mi smo ovo sami radili. Snimano je sa jednim Sony nex 5n. Sastavili smo neke jednostavne reflektore od stednih zarulja da ima dosta svijetla i to je to. Nismo radili nikakve efekte samo cista montaza u avid studio. Nije bajno al za prvi put mislim da je sasvim ok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Potpuno je druga stvar i tema,da li se tebi (ili meni ili bilo kome) ovaj work svidja ili ne ![]() Pricali smo o tehnici snimanja "spotova" a ne o emocionalnoj sadrzini istih. ![]() Ali Boze moj,tvoje misljenje je ok,respect.
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Evo ja opet da se javim ...
ovo je odradjeno 2007 sa jako losijom kamerom Sony HVR-Z1U i nije bilo nikakvih ultra prime lenzova itd. Kran je bio $150, rentan je bio steadycam i nije bilo budzeta za bolje lokacije, DoP itd. itd. Post je radnjen u after effects a montaza u final cut pro. Rezolucija je naravno degradirana radi flash vide-a inace je mnogo cistije/ostrije. A da, korisceni su bili kadrovi sa Artbeats raznih paketa u nekim scenama. Dokaz da sa nekom idejom moze nesto malo vise da se napravi. Naravno da smo imali 5D ili Red sa pravim monitoringom druga prica ... http://www.aloeveracanada.net |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Joj molim te, prime objektivi i 5d mk2...
![]() Ja mislim da za profesionalan spot treba anga?irati profesionalce. Ako hoćete da bude dobro snimljeno, dobro osvjetljeno i na kraju dobro izmontirano - to neće biti lako DIY. Ne govorim samo tehnički. Bit će kao i bilo kakav glazbeni mix - uvijek fali ono ne?to. BTW super mi je ovaj stop-motion spot. Jedino bih ja to mo?da malo drugačije kolorirao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dali moram da pazim ako neko kod mene u studio snima materijal? | saki | Pravna Pitanja | 20 | 11-08-2012 09:40 PM |
Dali ima neko ko se bavi odrzavanje web stranice? | saki | Kupujem/trazim | 0 | 29-06-2012 08:51 AM |
dali neko rad i sa melodyne2 | saki | Tutorijali | 11 | 21-02-2011 06:42 PM |
Dali neko koristi pro tools 8 | saki | Audio Software | 10 | 15-03-2010 09:42 PM |
mastering za tv(muzicki spot/reklama) | alavuk | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 02-11-2006 01:09 AM |