|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Bio bi zahvalan nekome ako bi mi objasnio kako da povezem moju motu ultralite mk1 zvucnu sa behringer mdx1400 kompresorom/ limiterom tako da mogu da kompeesujem celokupan mix koji iZlazi iz zvucne iz cubasa... Ili kako da povezem sa cubasom da mogu da ga insertujem direktno na master out cubasea... I koji adekvatni kablovi mi trebaju... Na Zvucnoj su mi ulazi i izlazi banane a na kompresoru su mi xlr i banane... I da hocu da povezem oba kanala na kompu tako da imam stereo sliku!! Unapred vam zahvaljujem! Doobieyoza
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
D?ek - d?ek kablovima...
Mo?e npr. main out sa Motu-a u d?ek input u kompresor. Iz kompresora ka dalje... To je manji problem. Veći problem je... ...za?to, pobogu!? Ako je za nekakav live...mogu da mo?da razumem... Ajde eto...
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
pa zato sto sam uzo analogni kompressor i hocu sa njime da vrsim kompresiju vokla, i celokupnog mixa... i zato sto ima bolji i topliji zvuk koji nije blatnjav kao svi ovi digitalni vst pluggovi u cubasu, itd itd....
anyways, kako iz main outa da idem u komp kada su mi monitori na main out izlazu na karti? ne kapiram... gde bi onda utaknuo monitore? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Da bi dobio iole upotrebljiv kompresor za ceo mix moraš se potruditi daleko više u smislu kvaliteta i cene hardvera. Berindžerom nećeš dobiti "toplinu"... Možda nekim dbx 160a se eventualno na masteru može igrati, ali on je oko 400 evra po kanalu... A ovo, treba da pogledaš, imaš tamo 8 izlaza osim što imaš main out, pa u Cubase dodaj u vst konekcijama još jedan stereo out...npr po 1 i 2 ili 3 i 4... I onda iz cubase šalješ u te izlaze - kanale koje hoćeš. A spravu vratiš u input 3 i 4 recimo... I otvoriš negde još jedan dva kanala sa tim inputima... Pazi na feedback, foniju ,kreni sa vrlo niskim nivoom, pa vidi kako se ponaša...
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Znaci ovako sam ja skapirao sto sekonekcije tice... Iz outa recimo 3 i 4 na zvucnoj u impute levi i desni na kompu, pa onda nazad iz kompa idem out na neka 2 inputa na zvucnoj i to je to! I onda u vst konekcijama podesim nova 2 outa stereo... A sta sa inputima u cubasu? Kako da podesim u cubasu onda da mi taj kompresor kompresuje main master? Kako bi to rutovo znaci da mi ceo mix ide sa main mastera u cubasu kroz kompressor?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Ceo projekat na neki novi bus (grupu) rutuj.
Otvori novu stereo traku i na nju snima? iz kompresora. Master ostaje master...
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
sve je to lepo receno ali mi aj objasni please kako bi to uradio...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
1. Desni klik, new group track...
2. Sve kanale i grupe i efekte iz projekta koji idu na master, rutuješ na tu novu grupu koju si napravio, umesto da idu na master. 3. Novu grupu zatim rutuješ na te izlaze iz karte koji idu u kompresor. 4. Napraviš zatim novu stereo audio traku. Njen input treba da je povratak iz kompresora. Ona ide normalno na master. Na nju ćeš snimati kada podesiš kompresor kako želiš. 5. Dobiješ sranje od miksa jer je taj kompresor teže smeće. Poz'
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Koja smorchina! Hvala na pomoci i iskrenosti! Jbga....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Možda čak ima smisla eventualno da sve to uradiš, pa da zakrvariš kompresiju, da baš slama, i onda tu traku posle podvučeš lagano pod redovan miks. ili još bolje segmentualno...grupu bubnja npr...itd...
No čekiraj stalno sa "phase scope" da li je fazno ispravan snimak ako podvlačiš...Pa pomeraj novosnimljenu traku... Eto, da ne ispadnem hejter...Ali ipak, hardver košta, ako ćeš da radi ikako. Poz'
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Potrebna pomoc u odabiru zvucne kartice za... | Napoleon | Computer Hardware | 6 | 16-09-2011 06:46 PM |
Povezivanje zvucne i monitora pomoc! | ljusi | Monitoring | 17 | 04-11-2010 10:21 AM |
Pomoc oko konekcije | Nemania | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 25-10-2010 02:56 PM |
Pomoc oko izbora zvucne karte | Aconius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 23-10-2007 12:24 AM |
Upotreba UAD kompresora... | idekius | DSP forum | 9 | 24-02-2006 12:15 PM |