Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-02-2013, 02:31 PM   #1
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Aleksandar Stanojkovic - akustichne kucne demo pesme

https://soundcloud.com/aleksandar-sa...tanojkovic-put

akustichni demo.. chisto da podelim moj bluz sa vama.. videcu uskoro da odem u studio sa ovim, samo da sredim mashinu..

zujanje u pozadini je komp, snimljeno je potpuno gerilski..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2013, 02:45 AM   #2
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Aleksandar Stanojkovic - Put (akustichni kucni demo)

Evo i yt link za one koji ne vole soundcloud nije mi radio pre neki dan yt iz nekog razloga
Old 13-02-2013, 01:41 AM   #3
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Aleksandar Stanojkovic - Put (akustichni kucni demo)

nova stvar.. ima i solo deonicu i svashta neshto i malo je duza, ali eto chisto da podelim sa vama akustichnu verziju.. ima falsheva jbg nisam josh jason mraz al se trudim, a i stare su mi zice jako pa je to kao olakshavajuca okolnost..

sc:
https://soundcloud.com/aleksandar-sa...ojkovic-koliko
Old 13-02-2013, 02:45 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Aleksandar Stanojkovic - akustichne kucne demo pesme

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
https://soundcloud.com/aleksandar-sa...tanojkovic-put

akustichni demo.. chisto da podelim moj bluz sa vama.. videcu uskoro da odem u studio sa ovim, samo da sredim mashinu..

zujanje u pozadini je komp, snimljeno je potpuno gerilski..
Tek sad čuo. Ja to zujanje nisam primetio, po?to mi zuji komp Dobra je pesma, dobro mi je i kako je otpevana i odsvirana.

Odlično je, ako hoće? da dodaje? instrumente dodaj ih preko ovoga. Nemoj da snima? ponovo, samo malo čačni EQ i na gitari i na glasu da "smek?a?" događaj.

Pozdrav,

Vasa
Old 13-02-2013, 02:55 PM   #5
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Pa razmishljao sam o tome poshto je muzzy u fazonu da svira cello preko ovoga, ali previshe mi shushti komp u pozadini i ono chuje se voda kako kaplje cale kako kashlje i tome slichno.. Zato sam dodao toliko reverba, da pokrijem malo tu buku u pozadini.. Dodao bih ja josh dosta stvari.. Jaje i neki jednostavan bubanj sa metlicama, bass.. Mozda koji swell na elektichnoj djitri chisto efekta radi.. ALi shto neznije i mekshe..

A ova druga stvar? tu bih neku slichnu prichu odradio jer je u strofi harma kao u waiting on the world to change/people get ready.. Pa chisto da bude drugachije malo i mekshe od te dve stvari.. A jedino na takve akorde sam mogao na ovaj nachin da interpetiram taj tekst. Nisam mogao drugachije jbg sve je vuklo ka tome..
Imao sam neku srcobolju ovih dana pa sam morao to da izbacim iz sebe i podelim sa svetom shto pre pa sam zato gerilski tako snimio stvari..

Hvala puno na komentru i sugestijama! Cenim
Old 13-02-2013, 03:10 PM   #6
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Da sam ovo čuo "naslepo" mislio bih da je 100% u pitanju Kralj Čačka. On mi je inače jedan od omiljenih domaćih kantautora. Dakle, meni je super, ali po?to Kralj Čačka nema neku brojnu publiku pretpostavljam da bi (ako te to upo?te zanima) za veće interesovanje naroda trebalo uraditi ne?to...drukčije. Otkriti neki novi produkcijsko-koncepcijski ?tos. Čak i na forumu je zanimljivije kad Branoy predstavi revolucionarni način da pojača miks tako ?to podigne fader, odmah stigne pedeset komentara.
Old 13-02-2013, 03:16 PM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Pa razmishljao sam o tome poshto je muzzy u fazonu da svira cello preko ovoga, ali previshe mi shushti komp u pozadini i ono chuje se voda kako kaplje cale kako kashlje i tome slichno.. Zato sam dodao toliko reverba, da pokrijem malo tu buku u pozadini.. Dodao bih ja josh dosta stvari.. Jaje i neki jednostavan bubanj sa metlicama, bass.. Mozda koji swell na elektichnoj djitri chisto efekta radi.. ALi shto neznije i mekshe..
Ma ti si lud, ?ta bre previ?e ?u?ti??? Mislim, ako je ?um razlog da sjebe? performans onda jebiga... A Muzzyju će? onda da navuče? kacigu na glavu da se ne čuje kako di?e? Lud skroz... Get sane, or at least get wise...

Quote:
A ova druga stvar? tu bih neku slichnu prichu odradio jer je u strofi harma kao u waiting on the world to change/people get ready.. Pa chisto da bude drugachije malo i mekshe od te dve stvari.. A jedino na takve akorde sam mogao na ovaj nachin da interpetiram taj tekst. Nisam mogao drugachije jbg sve je vuklo ka tome..
Imao sam neku srcobolju ovih dana pa sam morao to da izbacim iz sebe i podelim sa svetom shto pre pa sam zato gerilski tako snimio stvari..
Ta druga me ne?to nije "kupila" kao prva, ali i nije tako dobro izvedena kao prva.

Da ponovim ono ?to smatram va?nim: sačuvaj izvođenje prve pesme jer je dobro.

Pozdrav,

Vasa

P.S. @Znak: Kralj Čačka (ja ga jo? uvek zovem davnim nadimkom Kjui) je odličan lik, i odlična referenca za ove HeatManove radove.

Last edited by awacs; 13-02-2013 at 03:25 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2013, 10:46 PM   #8
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

hahah chekajte ljudi, ali zar kralj chachka nije sprdnja? mislim, on meni vishe vuche na tom waitsa i slichne nego na ovo shto ja radim.. i muzichki i po tekstu..
Old 14-02-2013, 10:51 AM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
hahah chekajte ljudi, ali zar kralj chachka nije sprdnja? mislim, on meni vishe vuche na tom waitsa i slichne nego na ovo shto ja radim.. i muzichki i po tekstu..
E sad, mo?emo da debatujemo gde prestaje duhovitost a počinje sprdnja? Al ovaj "Put" ti je ispao duhovit, koliko god da si tih dana patio od srcobolje

Pozdrav,

Vasa
Old 14-02-2013, 12:11 PM   #10
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

pa nisam ciljao na to da ispadne duhovit.. mada, neka ga shvata ko kako hoce.. ali pisano je za zenu koja je bila na svakom od tih navedenih mesta (osim afrike jelte)

btw josh uvek patim od srcobolje pa sam malo pogubljen shto se tiche odgovaranja..
shto se tiche izvodjenja.. ne bih stavio kacigu na glavu, sigurno.. volim ja prirodni performans i sve shto ide uz to.. ali ovde mi je vec preterano, jer chuje se komp, pa i tu i tamo pucketanje mikrofona jer ga drzim u ruci, plus sam snimao na micu na kom nikad nisam snimio lead vokal.. shto je shteta jer mi je lepo legao na glas izgleda
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules