|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ljudi imam problem sa jednom devojkom prilikom usnimavanja prosto nemam resenje (devojka amater sad nebitno kako peva
![]() Mik i amp su 87ai i la610mk2 87ai sam uzeo skoro pa ga jos ne poznajem dovoljno Ali problem je u tome da devojka stalno igra ![]() ![]() Ovo mi druga numera snjim 1.je bila Super zvuk..(ali taj ume u studiu) jeli je to do 87ice mozda trazi to da bude precizno znali to neko ko radi snjime Pozz |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Prostor treba da je dobar, relativno gluv itd...
Odmakni je od mikrofona za 10-15 cm slobodno. Taj mic može i na skoro po' metra lepo da radi... Ne mora biti na 2 cm od membrane... Preamp malo podigni na ulazu i to je to... To će da reši donekle manje oscilacije u vokalu zbog eventualnih manjih pokreta glavom, zbog ispevavanja itd... A sve ostalo...ma smiri je brate. Ne može da se skače, igra itd. Radi se, to košta nešto, nema skakanja i mlataranja... Ako i to ne ide, snimi tako... Ili joj daj Betu 57 pa nek skače...jbg...
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
Soba je bas gluva do sad nisam imao takvu priliku niti 87cu A ono da dignem Amp moracu da probam Najgore mi to sto odjednom nestanu visoki,bude mutna Thx bockie |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Skloni "pop filter" i snimaj sa razdaljine 40-tak cm...
Postaviš vrh mikrofona u visini usana. Odvrni preamp do nivoa koji treba i to je to. Tu nema "mutnog" toliko da se ne može eventualno dodati db-dva na eq kasnije ako baaaš toliko fali... Karakteristika mikrofona treba da je kardioid, samo napominjem. Ako je ok soba...nema greške, ne znam koliko da skače. Ako i dalje ne ide...ozbiljno...daj joj betu 57 i ende... Svakako ćeš šrafiti eq i kompresor i ovako...jbg... Poz'
#5 |
Pro Member
|
![]()
Pretpostavlja? i sam da nije do majka.
U tvojoj situaciji bi, ko ?to reče Bockie, uzeo neki bolji handheld majk (moj fav. je senn441, a bome ni sm7 mi ne smrdi)
#6 |
Senior Member
|
![]()
igranje, okretanje glave i sl.. stalno menja nivo signala, frekventnu sliku i fazni stav snimljenog zvuka... ako je to nemoguce kontrolisati, ili bubica kvalitetna ili senh 441 ili 431 (il drugo nesto dobro) koji su dosta imuni na mrdanje, skrec i sl.. u tom slucaju mora da drzi majk u stalnoj poziciji pred ustima sto ce najverovatnije isto biti problem )))
Last edited by nikolaivanic; 07-02-2013 at 02:30 PM. |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 07-02-2013 at 05:46 PM. Reason: sudbina |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Pa koliko to ona skace i pomera se od mikrofona dok peva pa se javljaju tolike fluktuacije ? Ja stalno imam neke repere koji klimaju glavom, citaju tekstove, obrcu strane, obrcu glave da procitaju tekst, probleme sam imao, ali nikad tolike da snimak ima tolike promene u frekvenciji
|
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Primetio sam svako okretanje glave pevaca bez obzira na stalno ukljuceni kompresor... zatamni se zvucna slika... dodje do pada nivoa signala. Primetio sam to i na kardioidnom condu at4035, i na senu 441... u oba slucaja radjeno sa popshildom... ako je pevka hiperaktivna, dobra bubica je jedini spas
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
E, to je četvrto re?enje, a i nije lo?e
![]() Pozdrav, Vasa
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tako se to radi! | spidermusic | Pricaonica | 16 | 22-04-2009 06:30 PM |
Radi se u ... | darkstar | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 9 | 14-04-2009 07:04 PM |
M-Box i pc...jel ok radi? | enzomat | DSP forum | 17 | 23-11-2004 10:15 PM |