|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Ne pitajte gde sam ovo iskopao... Zahvalicete mi se posle. Ovo je tutorijal gde je Tom Elmhirst objasnio sta je koristio od opreme tokom miksanja Someone like you od Adele. Ima cak i slika. Koristio je 3 deesera! Buhahaha, vrhunski producent koji miksa najvece face koristi deesere a mi obicni smrtnici ke**mo kako je to amaterski
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Bilo je 100 puta na forumu... I ja sam prvo pribegavam rucnoj atenuaciji sibilanata, prebacivanje njih u drugu traku radi posebnog eq-inga i sl...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Znam, pročitao sam to 100 puta, ali nikad nisam razumeo tu ideološku odbojnost prema jednoj od najkorisnijih alatki za obradu vokala (i ne samo vokala
![]() Waves Deesser i R-Deesser su dva odlična (i svima dostupna ![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ja sam se sa Wavesom mucio dugo, jer pored dobrog ukalanjanja esova unosi nekakvu lo-fi saturaciju. Onda sam otkrio matori spitfish koji sa umerenim settingom radi odlicno
![]() Inace, problem sa deeserima je sto ne pojedu samo esove vec umeju da smazu jos ponesto na traci ![]() Last edited by VladaNS; 09-01-2013 at 05:38 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
A ja cu kao papagaj: FabFilter ProDS!FabFilter ProDS!FabFilter ProDS!FabFilter ProDS!FabFilter ProDS!
![]() Ne, stvarno. ProDS. Ende. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ?alu na stranu, Waves je očigledno firma koju je danas popularno pljuvati, ali pre nego ?to su počeli sa emulacijama hardvera, "signature pluginovima" i "one knob" budala?tinama napravili su gomilu pluginova koji i danas imaju smisla. Jebiga, ti matori pluginovi nemaju ba? atraktivan GUI, ali i dalje mogu da urade gomilu poslova ako ih neko pove?e pravim redosledom. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
a i gui su im skoro popravili
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja sam napominjao par puta da vecina americkih miksera potencira na de-essovanju kao jednom od glavnih procesa prilikom miksanja vokala i da neretko koriste vise komada na kanalu, ali me ovde napravise budalom. A i generalno sibilanti u srpskoj pop produkciji su svuda u glavnom preglasni i neobradjeni, cast izuzecima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zasto je "gluva" soba "zagluvljena"? | Boki_R | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 17-10-2012 09:57 PM |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |