|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
jedno kratko pitanje
dolazi li nexus i kao samostalan plugin ili samo sa extenzijama Naime koliko sam vidio uvijek se radi o nexusu sa pripadajućim paketom extenzija i to sve te?ko ne?to vi?e og 3 gb. Meni treba tek nekoliko saundova koje i imam aliniđe same aplikacije ili pluganet ukoliko nema takve verzije mo?e li se extenzija namijenjena za nexus konvertirati za neki drugisint ili sempler ili pak ne?to treće hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Unapred se izvinjavam ako gre?im, ali mislim da Nexus funkcioni?e samo kao VST, ?to ti za live (ako je u tome problem) nije prepreka, jer odavno postoje re?enja koja omogućavaju da VST instrumente koristi? mimo soft-sekvencera.
S druge strane, u vreme mnogo gigabajtnih hard-diskova Nexus-ovo zauzeće ne bi trebalo da bude problem, tim pre jer je reč o zaista izuzetnom instrumentu, koji sa svojim bankama pokriva mnogo vi?e od onoga za ?ta je prevashodno namenjen, a to je, rekao bih, elektronska muzika. I treće, veoma va?no, Nexus je ROM based instrument, ?to znači da je poprilično rasterećujuć za CPU, te samim tim, uz dovoljno RAM-a, neće ti zakucavati ma?inu, a to je čest slučaj sa sample-based instrumentima i sekvencerima, naročito sa onima koji su novije generacije. Inače, ako govorimo o onome ?to je trenutno dostupno na Internetu, a vezano za Nexus 2, onda tih tri i kusur gigabajta koje pominje? zapravo su ono ?to dobija? kada ga kupi?. reFX odavno pravi i dodatne banke za one koji ?ele da pro?ire ovaj asortiman, i zajedno sa njima (a koje takođe postoje na "narodnom" tr?i?tu) Nexus će ti zauzeti oko 15 GB prostora na hardu. Takođe, postoji i jo? desetak najnovijih, ali one rade samo sa verzijom Nexus 2.2.1. koje jo? uvek nema tamo gde većina nas smrtnika tra?i "kobit i plastobit da ne zarđa".
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
mo?da sam sad sam sebi off
ali znači li da postoji "ne?to" ?to mogu upotrijebiti umjesto daw-a kako bi vst plugini djelovali kao standalone ili sam sad sve krivo skontao |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Kao ?to napisah, postoji...
Evo, na primer, jednog re?enja: http://www.brainspawn.com/ A za druga, Googlaj "VST for live performance" ![]()
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
ma meni guglić izbacuje ne?to tipa kontakt, halion-dakle semplere
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
http://www.hermannseib.com/english/savihost.htm
Koliko je stabilan ne znam, ali meni radi kad mi treba instant rešenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
na?ao sam ne?to free
ali ili ne?to fulam ili nije to to ?to sam ja zamislio no provirit ću u tutoriale ne yt pa ću onda vidjeti svakako thnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Zavisi ?ta hoće? da gura? LIVE, ali ako su to samo sample banke onda najbolje da podigne? Kontakt 5, stabilan je i ne zahtevan za CPU, podigne? unutar njega Banku i u njoj poređa? 128 PAtch-eva, njih menja? sa CC porukama.
Banka se vezuje za kanal, pa ako ima? multichannel instrument, otvori? 16 banaka i svakoj da? po midi kanal i svaku kontroli?e? na taj način. Ima i drugih varijanti, ali za ovo ne treba jaka ma?ina i vrlo je stabilno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Standalone kontakt je prava stvar..josh kad bi nexus mogao da radi van platforme ..eh
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pitanje RFX Nexus Filteri | Nemania | Audio Software | 6 | 02-01-2013 02:54 PM |
ReFx Nexus kako inportovati bin file.. | Nemania | Audio Software | 4 | 01-02-2012 08:44 PM |