|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Please, kako da ukinem ovaj ružni prizvuk? Kao takav je u samom semplu drummera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Koji "prizvuk"...? Ajd objasni ?ta ti smeta tačno...
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Bockie, onaj zvuk ?to liči na nekakav rever, a u stvari to nije. Ima čudnu boju tona. Vi?e bih volio se rije?iti tog prizvuka ; da ostane flap udarac, a ja da bojim i dodajem - oduzimam. Ovako, moram da ostavim tako. Nije problem u sazvučju sa drugim instrumentima, jer se toliko ne ističe i utopi se u ostale reverbe. Problem je na početku pjesme : evo u attachmentu ; ili, da ne čačkam mečku gdje ne treba i da ostavim ovako, kako je inače prirodan prizvuk djemre?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Na 3 načina:
1. Samo gejtom, tako da blago gejtuješ i ostaviš release time da "jede" rep koji je suvišan, a da "gate floor" ne bude na 0 već na (u ovom slučaju) oko -15 do 20 db... 2. Ekvilajzerom. Ja sam tu frekvenciju našao najizraženiju na oko 200hz (mislim 204 hz) Izdigni jednu tačku +6 ili 12 db na EQ i traži gde se najviše čuje ono što smeta, kad nađeš, sužavaj Q faktor, a da što manje izgubiš na snazi toga što ti smeta. Zatim tu tačku vrati u količinu minusa koja ne uništava izvor... Dakle-3,5,10db, koliko treba... 3. Kombinacija 1 i 2. Dakle, nije cilj da to totalno eliminišeš, jer to sa sobom nosi određenu štetu po izvorni signal, već ublažiš na prihvatljiv nivo... ![]() Poz'
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Puno hvala.
![]() 205,90 Hz. ![]() Last edited by alfom; 26-12-2012 at 07:35 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Ostalo nadomesti room reverbom ili room mic-evima ako si ih imao u snimku....
Poz'
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Bude, bude to. Da je ljep?a boja tog prizvuka, ja bih ostavio. Nego je sva dole i odudara. Mo?da ostavim pola tog prizvuka, a pola dodam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Evo ga :
http://kiwi6.com/file/416c15ldc6 |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
karton od jaja | peka | Dizajn i konstrukcija studija | 15 | 24-08-2010 11:18 AM |
zna li ko de se moze kupiti karton za jaja | nav | Dizajn i konstrukcija studija | 15 | 31-12-2009 07:26 PM |