|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]() nova stvar! malo novogodishnje atmosfere.. ![]() javite utiske! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Interesantno.
Ja bih se pozabavio ovom zvečkicom : sveo bih ju na 1/8 u većem dijelu pjesme, i samo na nekim dijelovima na 1/16 (npr. u solu). Dinamizirao bih ju : bolje naglasio poneke udarce. Natjerao bih ju autom. panovanjem da malko leti po prostoru. Dodao bih jo? pone?to od udaraljki : shot i sl. ; ali, samo malo, malo. Inače, arr. mo?e bolje proći potpuno bez udaraljki ; po meni bi bolji efekt bio udarcima po korpusu acc. gitare i po ?icama. Riječi su dobre, a melodija interesantna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
U svakom pogledu odlično! Ako bi nam ispričao koji detalj, koje su gitare, kako je snimano, itd. ja bih ti bio veoma zahvalan.
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Ufff...Odlično!
Osim što imaš odlične textove, lep mjuz i pošten, dobar sound, prvi put ti je vokal seo kako treba! Ne samo produkcijski, već ti prvi put "verujem" dok pevaš...! U prethodnim numerama mi je to bilo malkice klimavo, ali sad si baš ubo emociju, fazon, sve,sve...! Svaka čast matori, bravooo!!!!! ![]()
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Odlicno!
Sve pohvale Pitanje za tebe - sta si koristio za reverbe/ambiance? Ovaj ambiance mi malo, u nedostatku boljeg izraza, zvuci 'jeftino' - kad bi se tu malo suptilnije postavile stvari bilo bi top. I ubacio bi malo vise dinamike i nekog drajva na oko 2.33 Poz
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
hehe, drago mi je da vam se svidja!
ne znam shta vas sve interesuje, ali uglavnom se svega secam poshto je bilo pre par dana pa mi nije problem da se setim ni koje sam trzalice i zice koristio ![]() Uglavnom, akustara je neka washburn d52sw koju koristim vec dosta dugo, snimljena M/S tehnikom sa SE Gemini mkII kao mid, a SE Titan kao side (mnogo mi se svidja kako radi kao side) Oba su ishla u great river mp 1nv 500 serije, pa u fireface 800. Sve elektrichne gitare su snimane preko instrument inputa na istim great riverima i to direktno u komp sa amplitube 3 na inputu. Ostale gitare su Fender john mayer signature strat (glavna tema i solo). Glavna tema je neck+middle (i middle+bridge za harm melodiju) a solo je neck magnet. i neki kao '72 telecaster sa HH kofiguracijom i wide range humbuckerima koji sam koristio za drugi bridge i za neke harmonike (flazolete ili kako god) koji se provlache tu i tamo. Klavir je NI Akoustik piano, Drums je EZ drummer + neki loopovi jer nikako da kupim shaker-e i slichne udaraljke Bass je musicman stingray 5, kroz "bass amp room" plugin koji je glupost, ali mi radi posao ponekad. od reverba sam koristio samo uadove plate 140 za mali room, i emt 250 za malo duzi decay, i to je to.. Dosta inflatora i a800, dimension d, kratki 20 ms delay sa jednim ponavljanjem na 50% stvari i po malo paralelne kompresije svuda i tako.. ![]() Lead Vokal je dva puta sniman (jer nisam bio zadovoljan prvim snimkom) pa sam taj prvi ipak ostavio ali ga zavukao ispod i iskoristio onu "seal-ovu tehniku" gde je kanal dupliran pa su oba panovana levo-desno pa sam na jedan stavio tipa -10centa a na drugi +10.. ali je dosta zavuchen ispod novog leada.. drago mi je da vam se svidja kako sam otpevao jer je prvi put da sam zaista pustio glas i potrudio se lepo da pogodim note, bio sam dosta skeptichan jer mi nije dovoljno "sweet" kao shto sam zamishljao da bude (kako je prethodni vokal zvuchao) Svi vokali su snimljeni preko geminija i great rivera. uh.. ako vas josh neshto interesuje pitajte.. ![]() hvala josh jednom svima na komentarima, i drago mi je da vam se svidja toliko |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Za taj vocal stereo doubling mozes da koristis waves doubler na send bus-u. Nako njega stavis recimo echo boy i samo maaalko dodas delay-a
![]() Sad samo jos da instaliras waves ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
pa ne znam, waves me jako nervira, a taj doubler mi ne radi ovaj posao dobro.. zvuchi mi previshe kao chorus.. ovo je vrlo clean varijanta.. mada, znash kako.. iskren da budem, sve sam krenuo da radim na tezi i "oldskul" nachin.. dobro, shto je vishe moguce oldskul, poshto je sve itb jer nemam tonu outboarda..
Npr, ako ne snimam zivi amp, amplitube mi je na inputu. jednom kad snimim, to je to. nema menjanja, osim da se snima opet. ali uglavnom ostavljam to prvo sa chim sam bio zadovoljan. gledam shto bolje da sve bude snimljeno da bih troshio shto manje vremena na mix i na "forice" tj izbacivanje nezeljenih stvari, ali eto imao sam problema sa aranzmanima jer sam uvek umeo da pretrpam isti.. pogotovo na poslednjoj pesmi, koja je ustvari matrica od pre 2 godine preko koje je pevano ponovo.. ni ja nisam neshto preterano zadovoljan bio, ali prosto sam dovoljno inertan da me niko nije mogao naterati da je snimam opet celu nakon dvodnevnog editovanja bubnja.. ![]() e i da, zaboravih napomenuti da je svaki moj overdrive sound kombinacija pedala (ovaj put ibanez ts9 i fulltone ocd), poshto nisam neshto preterano zaljubljen u amplitubeov overdrive. i setih se da se na bridgeu pojavljuje josh jedna gitara, neck pozicija stratocastera sa texas specialima i eric clapton strujom kroz univibe i leslie/vibrato simulator.. mada su one tu samo da dodaju neku atmosferu.. Eto, to je to.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Aleksandar Stanojkovic - Ne verujem sebi | HeatMan | Promocija radova | 8 | 24-11-2012 08:48 PM |
Aleksandar Stanojkovic - Kao da je zabava | HeatMan | Promocija radova | 16 | 05-10-2012 05:42 PM |
Aleksandar Stanojkovic (pop rock) - 3 pesme | HeatMan | Promocija radova | 31 | 28-09-2012 04:33 PM |
Anatomija monitora u slikama | VladaNS | Tutorijali | 13 | 19-02-2009 02:24 PM |
Linkovanje ka slikama | ProkDu | Predlozi i sugestije | 3 | 24-12-2004 08:51 PM |