Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Osnove

Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-12-2012, 10:44 AM   #1
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Default Nabacivanje tempa BPM u vec gotovom vokalu

Kao sto tema kaze imam slucaj gde imam gotov vokal koji je radjen po nekom tempu a ja hocu da mi se uklopi u moj tempo tj da se uspori ili ubrza a ne da ostane isti. Konkretnije a i laicki objasnjeno da mi jedna strofa ili deonica bude izmedju 1 i 2om podeoku na onoj liniji sto ide.

Stvarno se nadam da me neko razume ... Jer ovako kako sklapam nesto na pocetku bude ok ali kasnije kasni ceo ritam za vokalom a ja ne mogu nasumice da pogadjam tj ubrazavm ili usporavam .

Hvala jos jednom

Sent from my iPhone using Tapatalk
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2012, 03:18 PM   #2
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Mislim da ce ti biti najlakse da instaliras ACID ako vec to ne radis u maticnom daw softveru..
Old 16-12-2012, 03:19 PM   #3
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Zar je moguce da je toliko komplikovano u Cubase-u ?

Old 16-12-2012, 03:53 PM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Nabacivanje tempa BPM u vec gotovom vokalu

nije mnogo teško. Moraš samo znati tačno koliki je tempo originala. Onda prvo otvoriš projekat sa tim originalnim tempom, i bouncuješ audio da bude tačno na početnim barovima (to, 1, 2) i da se završava tačno na baru. Kad ga tako bouncuješ, onda otvoriš gore audio procese, i nađeš time stretch. Prouči malko parametre, ima tu opcija da mu uneseš originalni tempo i željeni posle stretchinga. Ostaje ti samo još da proveriš dal ti se sviđa kako zvuči taj stretch algoritam, ili da izabereš neki drugi koji ti više prija.

ovo provereno radi, par puta sam tome pribegavao sa usporavanjem pesme da bi pevač lakše stigao da otpeva i sl.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2012, 03:55 PM   #5
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

e verovo ili ne upravo to sad radim sto i ti.imam vokal koji se ne uklapa u rthm sekciju i resavam to ovako iskloniras taj glas u jedno 5primeraka i svaki ofarbas nekom vrstom vokodera ali vodis racuna na wet da ostane snimak vokala 90% isti,pa zatim 2 kanala sa vokalom panujes i stavish na gate(pritom seckas wav(reci)i kombinujes uvod razradu i zakljucak.ostalo je jos 3kanala ,2na revb isto panuj i jedan u centar sa yamaha vokall pitch..malo revba i jedna rec moze postati duza..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2012, 04:23 PM   #6
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Kod mene je u pitanju remix i onda imam vokal gde ne znam koliki mu je tempo a ocigledno vokal ne prati moj ritam projekta. Aj kad dodje sutra kuci, probam tu tehniku ...

Old 17-12-2012, 03:59 AM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by TVirus View Post
e verovo ili ne upravo to sad radim sto i ti.imam vokal koji se ne uklapa u rthm sekciju i resavam to ovako iskloniras taj glas u jedno 5primeraka i svaki ofarbas nekom vrstom vokodera ali vodis racuna na wet da ostane snimak vokala 90% isti,pa zatim 2 kanala sa vokalom panujes i stavish na gate(pritom seckas wav(reci)i kombinujes uvod razradu i zakljucak.ostalo je jos 3kanala ,2na revb isto panuj i jedan u centar sa yamaha vokall pitch..malo revba i jedna rec moze postati duza..
sinee, o kojoj ti metafizici pričaš, el se sprdaš sa čovekom il šta?

@ uglješa
pa majku mu nije mnogo teško skontati originalni bpm, uzmi gore u cubaseu imaš beat calculator, pa ručno tapuj, i dobićeš okvirnu vrednost. Onda je u ubaci u projekat neki prazni, pa ubaci i pesmu kojoj ne znaš tempo, i videćeš dal beži napred ili nazad, i u skladu sa tim odredi tačan BPM. Nije uopšte teško.
Old 17-12-2012, 08:40 AM   #8
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

ja volim da experimentisem,u muzici nema pravila..svega mi nije mi bila namera da zezam coveka ja tako radim..jbg
Old 17-12-2012, 09:15 AM   #9
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

jeste beat calkulator pravo resenje,ali kao sto rekoh ja volim da experimentisem..npr ja sam odradio remix a nisam koristio beat calc.doduse u mojoj muzici i nema mnogo glasova.svako ima drugaciji pristup..
Old 17-12-2012, 10:22 AM   #10
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa recimo da je ok pristup ako radiš recimo dubstep il štogođ slično. Uglješa je u drugoj priči, čini se po profilnoj slici
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules