|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Kao sto tema kaze imam slucaj gde imam gotov vokal koji je radjen po nekom tempu a ja hocu da mi se uklopi u moj tempo tj da se uspori ili ubrza a ne da ostane isti. Konkretnije a i laicki objasnjeno da mi jedna strofa ili deonica bude izmedju 1 i 2om podeoku na onoj liniji sto ide.
Stvarno se nadam da me neko razume ... Jer ovako kako sklapam nesto na pocetku bude ok ali kasnije kasni ceo ritam za vokalom a ja ne mogu nasumice da pogadjam tj ubrazavm ili usporavam ![]() Hvala jos jednom Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da ce ti biti najlakse da instaliras ACID ako vec to ne radis u maticnom daw softveru..
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Zar je moguce da je toliko komplikovano u Cubase-u
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
nije mnogo teško. Moraš samo znati tačno koliki je tempo originala. Onda prvo otvoriš projekat sa tim originalnim tempom, i bouncuješ audio da bude tačno na početnim barovima (to, 1, 2) i da se završava tačno na baru. Kad ga tako bouncuješ, onda otvoriš gore audio procese, i nađeš time stretch. Prouči malko parametre, ima tu opcija da mu uneseš originalni tempo i željeni posle stretchinga. Ostaje ti samo još da proveriš dal ti se sviđa kako zvuči taj stretch algoritam, ili da izabereš neki drugi koji ti više prija.
ovo provereno radi, par puta sam tome pribegavao sa usporavanjem pesme da bi pevač lakše stigao da otpeva i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
e verovo ili ne upravo to sad radim sto i ti.imam vokal koji se ne uklapa u rthm sekciju i resavam to ovako iskloniras taj glas u jedno 5primeraka i svaki ofarbas nekom vrstom vokodera ali vodis racuna na wet da ostane snimak vokala 90% isti,pa zatim 2 kanala sa vokalom panujes i stavish na gate(pritom seckas wav(reci)i kombinujes uvod razradu i zakljucak.ostalo je jos 3kanala ,2na revb isto panuj i jedan u centar sa yamaha vokall pitch..malo revba i jedna rec moze postati duza..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Kod mene je u pitanju remix i onda imam vokal gde ne znam koliki mu je tempo a ocigledno vokal ne prati moj ritam projekta. Aj kad dodje sutra kuci, probam tu tehniku ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#7 | |
MAO
|
![]() Quote:
@ uglješa pa majku mu nije mnogo teško skontati originalni bpm, uzmi gore u cubaseu imaš beat calculator, pa ručno tapuj, i dobićeš okvirnu vrednost. Onda je u ubaci u projekat neki prazni, pa ubaci i pesmu kojoj ne znaš tempo, i videćeš dal beži napred ili nazad, i u skladu sa tim odredi tačan BPM. Nije uopšte teško. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
ja volim da experimentisem,u muzici nema pravila..svega mi nije mi bila namera da zezam coveka ja tako radim..jbg
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
jeste beat calkulator pravo resenje,ali kao sto rekoh ja volim da experimentisem..npr ja sam odradio remix a nisam koristio beat calc.doduse u mojoj muzici i nema mnogo glasova.svako ima drugaciji pristup..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
pa recimo da je ok pristup ako radiš recimo dubstep il štogođ slično. Uglješa je u drugoj priči, čini se po profilnoj slici
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Molim vas za ovaj efekat na vokalu??? | pera koyot | Tutorijali | 10 | 06-04-2010 11:46 PM |
Efekat na vokalu | AlmaNach | Tutorijali | 3 | 26-09-2009 06:55 PM |
Menjanje tempa u Cubesu? | goran ns | Audio Produkcija - Tehnike | 16 | 03-05-2008 05:23 PM |
Automatizacija tempa u Reasonu | Shadow | Audio Software | 18 | 16-07-2007 09:51 PM |
Kontrola tempa u Nuendu ? | Max | Audio Software | 18 | 08-02-2007 12:14 PM |