Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-11-2012, 06:51 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Marchelo - Čep

Juče čuo na radiju, a i danas me dr?i. Ozbiljan tip.

http://www.youtube.com/watch?v=_UCip66mth8

Pozdrav,

Vasa
Old 08-11-2012, 12:26 AM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Marchelo - Čep

Da... Stra?no...

I jo? ironije situacije... ...sve ovo u HD digital... ......

...ja bi to 8-icom snimio... ...da ima malo "patine"...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 01:29 AM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

@ awacs
jesi li ga slušao ranije? Ja imam prilično podeljeno mišljenje. Mislim cenim/poštujem puno, al neretko imam utisak da gubi muzički fokus zarad nečeg van domašaja slušaoca. Imao je on ovakvih pesama ranije dosta, mada mi je drago da je opet "ubo" i da se stvarno ne moše odslušati ovo do kraja bez da te stegne negde unutra
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 10:54 AM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
@ awacs
jesi li ga slu?ao ranije? Ja imam prilično podeljeno mi?ljenje. Mislim cenim/po?tujem puno, al neretko imam utisak da gubi muzički fokus zarad nečeg van doma?aja slu?aoca. Imao je on ovakvih pesama ranije dosta, mada mi je drago da je opet "ubo" i da se stvarno ne mo?e odslu?ati ovo do kraja bez da te stegne negde unutra
Slu?ao, slu?ao,nego ?ta. Ja sam ga uvek do?ivljavao kao pesnika koji govori svoju poeziju uz muzičku pratnju i muzičkim ritmom. Ne?to u tradiciji sovjetskih pesnika pevača, ali sa novim instrumentima. I Vudu Popaja dr?im u istoj fijoci. Pa onda na sve to ?to ti naziva? "gubljenje muzičkog fokusa" gledam blagonaklono kao na autorsku odluku, makar i po cenu nerazumevanja.

Ono ?to me kod njega uvek "radi" je činjenica da nikad nisam nai?ao na ne?to ?to bi bilo "?atro" ili ciljalo na neku slu?alačku grupu. A opet, mo?da nisam dovoljno slu?ao...

@Boki: ista stvar mi je pro?la kroz glavu. Uvek sam imao problem sa shvatanjem NVO akcija koje govore o low-life problemima na Hi-Fi način. Kao one kampanje protiv narkomanije koje su slikane ko MTV spotovi. Kao da te stvari po pravilu rade ljudi koji nemaju nikakav realni kontakt sa problemima o kojima pričaju, a ni dovoljno senzibiliteta da makar racionalno "uđu u situaciju".

Zapravo i snimatelji i reditelji ovakvih spotova kapiraju ovakve radove isključivo kao demonstraciju svojih zanatskih umeća. Showroom. Jebiga. Odsustvo muda. Jebiga.

Pozdrav,

Vasa
Old 08-11-2012, 11:00 AM   #5
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Čudna koncepcija. U spotu pi?e "Stop radnoj eksploataciji", a u pesmi se opisuje klasičan mafija?ki kriminal - otmica, ropstvo, fizičko nasilje. Radna eksploatacija je ne?to drugo i o njoj nam je drug Marks već detaljno pričao. Ovako jo? ispade blago nama, bar ne biju i ne uzimaju paso?e, znači nismo eksploatisani.
Old 08-11-2012, 11:03 AM   #6
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Uvek sam imao problem sa shvatanjem NVO akcija koje govore o low-life problemima na Hi-Fi način. Kao one kampanje protiv narkomanije koje su slikane ko MTV spotovi. Kao da te stvari po pravilu rade ljudi koji nemaju nikakav realni kontakt sa problemima o kojima pričaju, a ni dovoljno senzibiliteta da makar racionalno "uđu u situaciju".
Ovo je odličan opis, naročito boldovani deo. Ali ne bih to ograničio samo na spot.
Old 08-11-2012, 11:49 AM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Ovo je odličan opis, naročito boldovani deo. Ali ne bih to ograničio samo na spot.
?iva istina, i hvala na pro?irenju teze! Marčelov udeo, kao i doprinosi aran?era i producenta (ko god oni bili) su jedini elementi koji su 1/1 u celoj akciji. Na?alost, u dana?nje multimedijalno doba ponekad je nemoguće postaviti legalan link na audio fajl koji nije zagađen dodatnim tezgaro?kim radovima.

Kao ?to sam napisao na početku: pesmu sam prvo čuo na radiju, bez najave i obja?njenja i "udarila" me je ko cigla sa gradili?ta u glavu. Entuzijazam mi je malo splasnuo kad sam pročitao "NVO eksplikaciju", ali to je i dalje jako dobra pesma. Mislim, poezija koja se priča.

Pozdrav,

Vasa
Old 08-11-2012, 10:55 PM   #8
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Jednom davno je na nekom forumu vođena polemika oko tekstova grupe Veliki prezir. Ja sam predlo?io da uzmu Marčela za tekstopisca i naprave supergrupu. Nisu me poslu?ali, ?teta. Mo?da bi se tako pridru?ili ovom spisku najuspe?nijih jugoslovenskih supergrupa sa Popboksa ( http://www.popboks.com/tekst.php?ID=9203 ):

Korni grupa, Time, Tunel, Vje?tice, Babe, Dobrovoljno pevačko dru?tvo, Vlada, Gile, Piko & ?vaba, Rimtutituki, Angel's Breath, Familija (eto i tebe Vaso među superherojima).
Old 09-11-2012, 12:12 AM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
@Boki: ista stvar mi je pro?la kroz glavu. Uvek sam imao problem sa shvatanjem NVO akcija koje govore o low-life problemima na Hi-Fi način. Kao one kampanje protiv narkomanije koje su slikane ko MTV spotovi. Kao da te stvari po pravilu rade ljudi koji nemaju nikakav realni kontakt sa problemima o kojima pričaju, a ni dovoljno senzibiliteta da makar racionalno "uđu u situaciju".
Da, kao rebel head, a kao full HD digital ...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 08:09 AM   #10
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Jednom davno je na nekom forumu vođena polemika oko tekstova grupe Veliki prezir. Ja sam predlo?io da uzmu Marčela za tekstopisca i naprave supergrupu. Nisu me poslu?ali, ?teta. Mo?da bi se tako pridru?ili ovom spisku najuspe?nijih jugoslovenskih supergrupa sa Popboksa ( http://www.popboks.com/tekst.php?ID=9203 ):

Korni grupa, Time, Tunel, Vje?tice, Babe, Dobrovoljno pevačko dru?tvo, Vlada, Gile, Piko & ?vaba, Rimtutituki, Angel's Breath, Familija (eto i tebe Vaso među superherojima).
šta fali Kolarovim tekstovima?
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
Čep, cep, marčelo, marcelo, marchelo

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules