|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ej ljudi, zbog toga sto sam sve vise u tamo-ovamo pokretu sklepao sam intel i7 laptop kombinaciju + male fostex 6301 monitore + ath m50 sluske + focusrite scarlett 16i8 interfejs... Ta mi skalamerija treba da odradjujem ideje, takodje i aranzmane, napravim kakav rough mix ili sto ti ja znam dok sam van grada.. Dakle ni ne koristim preampe sa focusrite-a, samo line ins/outs i midi!
Taj interfejs (18i6) sam kupio na 'slijepo' tj na osnovu internet pohvala prije neki dan i imam nekih problema s njim.. Kad kazem problema, mislim na probleme latency prirode, inace funkcionise speaca hardverski.. Naime, kad stavim latenciju u njenom control panelu na recimo 10ms, realna latencija koju cita steinberg je oko 40 ms, sto je za svirat cista milina, mozete mislit :/ Kad stavim latenciju na 6ms, realna latencija bude recimo 22ms, sto je za sviranje malo manja 'milina' od predhodnog slucaja.. A kad stavim latenciju na najnizu vrijednost, tj 1ms, tad realna latencija bude 6-7ms, sto je kao prihvatljivo za lupit koji akord, ali onaj cpu meter (F12) potpuno poludi. Stavim 2-3 instance kakvog zahtjevnijeg vst instrumenta i cpu ode u crveno kao da je 486? :/ Dosada totalna, slozicete se? Do kompa ne bih rekao da je jer radi odlicno sa svim drugim s cim sam ga ubacio u kostac, cak gazi i one benchmark-e skoro sve u full-u, tako da sumnjam da je nesto tu do drajvera.. A ja sam instalirao najnovije drajvere i instalirao sve po p.s-u? Win 7 x64 je platforma, na njemu sam odradio neke osnovne audio optimizacije za DAW, nemam pojma sto da radim? Ima li ko kakvu ideju? Ovo nadam se nije normalno za ovu kartu i njene drajvere, jer ako jeste svaka cast hordama ljudi na netu koji je ishvalise kao best buy pick u cjenivnom rangu :P Dajte neku ideju da nadjemo neki workaround pleeease!! Pozz
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Focusrite Platinum Voicemaster i Focusrite Platinum PENTA? | tex viler | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 06-10-2010 10:25 AM |
K: Focusrite ISA one ili sl | Arthur | Kupujem/trazim | 0 | 12-08-2010 12:40 AM |
Pomoc focusrite Liquid saffire 56 | File | Computer Hardware | 10 | 10-12-2009 10:25 PM |
focusrite pro 26 i/o | liman021 | Computer Hardware | 1 | 20-04-2007 02:15 PM |
Focusrite red 8?? | Amil | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 07-04-2006 10:59 AM |