|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Mo?da naslov i ne odgovara ba? onom ?to me zanima, a zanima me sljedeće.
Čuo sam dosta stvari gdje je gitara isprogramirana i play u real guitar + guitar rig. Zanima me kako postiči legato u takvim editiranjima u cubaseu kako ne bi to?lo do nagla?avanja svakog tona |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Da, to se radi ako su ti drugovi gitaristi lenji...
Kada unosis note, ako ih sviras preko klavijature, gledaj da ih odsviras legato. Ako ih ukucavas, ukucaj ih legato, onda kada otvoris midi editor, vidi da sve budu povezane, ili da malo krajevi prethodne prelaza preko pocetka nove. Onda malo smeksaj velocity, da sve bude ujednaceno. Slusaj pazljivo i isprobavaj! Kada si zadovoljan sa midi trakom, dalje je obradjujes kao audio, pa mozes da dodas jos kompresije, eq itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
na?alost i laganim produ?enjem prethodnog tona opet dolazi do prejakog nagla?avanja sljedećeg. Negdje sam pročitao da se to mo?e pobolj?ati smanjivanjem velocitya u svakom sljedećem tonu ali ako ima? vi?e kratkih tonova začas si pretih
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superoperater
|
![]()
u verziji 3 Real Guitar ima dugmence "LEGATO"...
Probaj i ReFX Slayer 2, emulacija gitare (nije sample-based), mozda ti pomogne...
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
našao, skinuo i probao
no što se legata tiče nema to nekih večih mogučnosti nego sa nekim drugim pluginovima. No poigrao sam se malo velocityima i prelaskom tonova jednih preko drugih i može se nešto izvući. No kad smo već kod gitare, bilo snimanjem bilo ovako rg-gr nađem ton koji mi se sviđa ali ostaje nekako grum, oštar. Čime ga smekšati a zvuči ovako nekako http://www.youtube.com/watch?v=bWXjRj3AUWg ili http://www.youtube.com/watch?v=xGR8Xnm37Dg doduše znam da je tu sve sređeno ali radi li se o konačnom mixu ili se može prije malo ispeglati Last edited by silent; 17-10-2012 at 09:59 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nestaje playback u cubaseu...? | OFF | Audio Software | 15 | 13-04-2012 10:16 PM |
editiranje fotografije? | dlukace | Razno | 3 | 02-05-2011 01:50 PM |
gitare i bass gitare??? | pehliwan | Nik?a Brato? | 2 | 05-02-2011 09:13 AM |
Gitare | alfom | Audio Software | 3 | 30-01-2009 02:20 AM |
EMU mi ne radi bas bajno u Cubaseu | zoro | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-05-2005 02:46 PM |