Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Darko Juranovic 'D'KNOCK'

Darko Juranovic 'D'KNOCK' Producent, autor, aranzer, izvođač, co-osnivac i jedan od vodecih ljudi labela LIVEINTHEMIX MUSIC & LIVEINTHEMIX.TV razgovara sa Vama. Jedan je od osnivača legendarne grupe ET(Electro Team) i surađivao je s najvećim hrvatskim imenima (Nina Badrić, Divas, Tony Cetinski, Cubismo, Bolesna Braća i dr.), te mnogim internacionalnim zvijezdama (Barbara Tucker, Peter Grant, Simply Red, Simple Minds legendrarni britanski producent Andy Wright....itd).

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-09-2012, 04:06 PM   #1
liveinthemix
Junior Member

Default Hiperprodukcija...pad kvalitete..."fake" producenti

Treba stvarati svoj zvuk...inovacija, progresivnost. Nema pravog uspjeha ako se recikliraju pro?vakane stvari sa chartova. Bez hrabrog pristupa nula bodova...i sam se ulovim u zamke hiperprodukcije, ali samo kad sam oti?ao korak naprijed i radio mjuzu bez osvrtanja...to je bilo to. Ba? sam pričao sa Freshom...tako je nastao Get Down Super Funk 2003. http://www.youtube.com/watch?v=XxuJLroRCZU i jo? neke stvari. Toliko trasha danas ima da je to nenormalno...stvari se rade na dnevnoj bazi. Moram priznati da mi je pomalo smije?no gledati kako je većina izvođača bez identiteta...ne samo kod nas, već i u svijetu. Kako vi gledate na tu hiperprodukciju i pad kvalitete svijetske glazbene scene i gibitak identiteta većine izvođača?...mo?emo zajedno podijeliti razmi?ljanja. Najmanji problem je oprema, plug-inovi, hardware-i, sowtware-i...nekad se i na jednom sampleru i sintu mo?e napraviti bomba stvar...a da ne govorim samo na jednom instrumentu ili vokalu...Netreba biti opterećen opremom, već u?ivati u mjuzi i stvarati svoj stil. Stvari su oti?le toliko daleko da mo?da par DJ-a, producenata radi mjuzu...iza većine top imena stoje ljudi koji to Actually rade. DJ-i gotovo i da ne vrte setove već stave USB stick sa gotovim programom. Dakle "fake" priča na sceni, "fake" priča u mjuzi...Ima i primjera koji su suprotni i ljudi od kojih mo?emo učiti dan danas, ali velik je broj ovakvih slučajeva.
Pogledajte reporta?u britanskog ITV-a u kojoj se pojavljuje moj kompadre i suvlasnik na?eg labela www.liveinthemix.com DJ Fresh Jay, koji je te godine nastupio na finalu DMC svjetskog prvenstva DJ-a u Londonu, te osvojio 4.mjesto nastupom na tri gramofona, dok je titulu ?ampiona pobrao legendarni Roc Raida (RIP). Fresh je sveukupno bio ?est puta na DMC-u, i većinom je bio među prvih 10 u svijetu. Nekad je to bila umjetnost, danas to vi?e nije ni bitno http://www.youtube.com/watch?v=JzUo9bq3t-Y
Everything I'm not, made me everything I am...sto god da radite, budite svoji.
liveinthemix is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules