|
Obavestenja Informacije, pravila ponasanja i novosti vezane za sajt www.rumski.com |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Administrator
|
![]()
MSI P55-CD53
Intel i5 750 @ 3.3Ghz LC Power LC-CC-95 8 GB DDR3 2 TB HDD Gigabyte 8600GT 512MB DualDVI (dual view) Dvd rezac SATA CM Elite 330U + OCZ 500W Kablovi i dodatni kuleri (2 x 12cm cooler) Akusti?ka obrada, Adaptacija Ku?i?ta, Adaptacija napajanja 600 eura, Garancija godinu dana ![]() Uz ruDAW dolazi po izboru ruWIN7 sistem (1.5 TB vec instaliranih instrumenata podesenih da preko jBridge iskoriste svu memoriju) ili OSX Mavericks (poslednja verzija sa Logic X i Pro Tools 10). Svi vec znate o cemu se radi. Pitanja ovdje a kontakt na PM. Last edited by diviner; 18-10-2015 at 09:10 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Uprkos poskupljenju DDR3 memorije, sada za isti novac i 2TB Seagate 7200rpm disk, na koji moze da stane i ruWIN7, i OSX (dualBoot).
Masine provjereno dobro rade i sa ProTools HD-1, HD2 sistemima (moguce i HD3, jedino tu varijantu nismo probali) pod Snow Leopardom. 600e |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Napomena: pomenuti ruDAW PRO nije nista manje spor od ruDAW XTMa (do 10-15%) te je to jos jedan razlog zasto ovaj DAW predstavlja dobru kupovinu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Gigabyte GA-P55-UD3 i Intel i5 750 su sada već istorija.
Šta sada koristite umesto njih? Koje napajanje ide u ovaj računar i šta podrazumeva "Adaptacija napajanja"? Moj kolega sa posla je zainteresovan za novu mašinu, ali nešto novije generacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
Jesu starije komponente, ali zato rade recimo sa Pro Tools HD2 sistemima, i rade savrseno pod OSXom, a po performansama uopste ne zaostaju za novim generacijama (uz to, na racunaru su vec gotovi sistemi spremni za rad).
Adaptacija napajanja znaci izmjena venta, ponekad i doradu rashladnog sistema unutra... Tvoj prijatelj moze pogledati pored ovoga i racunare u winwin, emmi i u slicnim online prodavnicama, pa se moze javiti za nas ruWIN7 setup (da mu instaliramo na njegov komp...naravno tad ne mozemo da garantujemo da ce radit kao na ruDAWu, jer to zavisi od racunara kojeg uzme). Uskoro i ruOSX setup sa oko 1TB instaliranih instrumenata u snow leopardu. Poz. Last edited by diviner; 30-03-2013 at 11:36 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Postovani, par pitanja:
1. Koliko je moguce najvise RAM memorije instalirati na ruDAW PRO-u? 2. Da li je moguce instalirati i optimizovati grafičku karticu GeForce GTX650-Ti Gigabyte OC 1GB, DDR5/HDMI/DVI/128bit/GV-N65TOC-1GI? Trebao bi mi i pored audio dobar video hardver, da li mozda imate neku preporuku ukoliko ova kartica ne odgovara vasoj konfiguraciji? Hvala na odgovorima! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Evo, da se javim samo i iskažem izuzetno zadovoljstvo radom na novom ruDAW-u (i5) koji je nabavio studio FYT u Novom Sadu.
Kompletan projekat sa 40-tak kanala, i svim plug-inovima (50-tak...), Pro Tools HD 9 (na Mac-OS) na 256 latenciji... System monitor prijavljuje pišljivih 6% opterećenje procesora i oko 20% hard... ![]() Mašina peva, "radi k'o Doxa", zaista se kompletno posvećujem samo muzici jer ovo radi stvarno jako dobro, brzo i stabilno. Mixajlo, sve pohvale! ![]()
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Prilicno sam zainteresovan. ![]() Last edited by Elf; 03-04-2014 at 10:42 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
To je kombinacija sa i5 procesorom... 4 ili 8 gb ram...u prikladnoj Gigabyte ploči...evo nek diviner kaže , realno ne znam ostalo, ali je to ostalo svakako varijabilno, i ne utiče na trenutne performanse... nije ssd...već klasičan hdd...jbg...ne zapamtih ni koliko...mislim 2tb...
Ali znam to za i5...i mislim da je 4 gb ram pre nego 8...zbog izuzetno dobre cene...pazi, kad nije ni bitno...oko 600 eur...mislim...vidi - svaki cent radi svoj posao! ...ali "jede malu decu"...zaista mašina sa lakoćom 'žvaće" sve postavljene zadatke...sve stabilno i besprekorno radi...2 op. sistema, dakle...ne razmišljam o tome...već o projektima i o zvuku itd... A živ se ne čuje... ![]() Miksao sam u PTHD 9, (MacOS), i "uspeo" sam da opteretim oko 6% procesora (slovima: šest) i manje od 30% HDD... ...40-50 doduše - audio kanala (bez soft-instrumenata), ali sa sve rtas plug-in-ovima...2-5 po kanalu...svega...i najnižom latencijom DAW-a... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Jeftini ruDAW XTM - 780 eura | diviner | Obavestenja | 16 | 28-10-2012 04:19 PM |
Jeftini ruDAW XTM ponovo - 900 eura | diviner | Obavestenja | 1 | 19-02-2012 12:05 PM |
ruDAW ONE za samo 440-480 eura | diviner | Obavestenja | 10 | 19-10-2010 01:11 PM |