|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
ovih dana silom prilika do?lo mi ovo u plejer, radi upoređivanja sa nečim na čemu radim i sl.
Ne mogu a da ne odam priznanje i istovremeno pitam starije i iskusnije, njihovih 2centi, o ovoj produkciji, sa naročitim osvrt na produkciju vokala (uključujući reverbe!!) Jo? bi bolje bilo ako neko iskopa negde vocal i fx chain od dotičnog snimka i sl, jerbo je prilično ubedljivo odrađeno sve prilično mi je jasno da je posao vokalne produkcije umnogome ovde olak?an aran?iranjem, gde svega par elemenata ukupno rade sve, te je vokal imao dosta prostora. Kao i njena prirodna boja i manir pevanja svakako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
verovatno nisam iskusniji od tebe, ali meni taj njen vokal zvuci jeftino (skinuo flac sa neta)... daleko u prostoru, fali prezentnosti i kao da se cuje previse lampe.. celokupna produkcija mi je previse mlitava na albumu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Prve tri reči koje su mi pro?le kroz glavu kad sam počeo da slu?am bile su "Sound Toys Crystallizer". Verovatno nije, ali cela fora je (po meni) u jako pedantno cinculiranim ranim refleksijama (hence ST Crystallizer) i tamnom reverbu sa vrlo sporim nastupom (ne mislim samo na predelay nego i na envelopu samog reverba). Ali to si verovatno i sam čuo, pa ti samim tim nisam rekao ni?ta novo. Quote:
![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Devojka je odlicna, pravo osvezenje na mainstream sceni.
Priznajem da mi je u pocetku smetala kolicina saturacije preko celog mixa, ta "hrskavost" u zvuku, ali samo dok se nisam navikao posle par slusanja. Smatram da je sve pedantno uskladjeno uz njen nacin pevanja, arazman, izbor semplova, itd. Takodje, dajem veliki plus za reverb. Konacno nesto moderno, sa kreativnim nacinom koriscenja reverba u mixu, bez brdo kanala koji zagusuju zvucnu sliku, tehnicki deo produkcije (mixing-wise) ima karakter koji prati celokupnu "pricu" pesme, njenu boju glasa, vokalnu melodiju, pomesano sa velikim, mracnim reverb-om cini da pesma budi emocije i stvara osecaj hladnoce (u pozitivnom smislu) dok je slusam! Sve pohvale, jedina mana koju bi istako je, opet, loudness war, nenormalna glasnoca na master-u, nekako me asocira na zadnji Metalikin album (Death Magnetic) koji je bukvalno sprzen zahvaljujuci teskim digitalnim clippingom. Pesme favoriti sa albuma: "Blue Jeans" "Radio" "Dark Paradise" Last edited by DzoniPFC; 17-06-2012 at 12:30 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
Sve što si nabrojao je tačno, i sve mi je to uopšteno upravo najšarmantnije. Inteligentan pristup produkciji. A ovo za fade in envelopu zvuka ni nije palo na pamet, te ću još eksperimentisati
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ova produkcija (sve u sitna crevca) je bila glavna tema aprilskog izdanja SoundOnSound-a, pa kom je pri ruci... Nazalost jos uvek nije free na sajtu. "Demo snimak koji profesionalci nisu mogli da nadmase"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Meni je ovo očajna produkcija sa nekog tehnolo?ko-audio gledi?ta.
Dakle, zvuči totalno amaterski i čuje se da je rađeno na najjeftinijoj opremi koju su mogli kupiti. I to se nisu trudili da zvuči tako nego nisu bolje znali ![]() Metalni zvuk 16 bita u 21. stoljeću. Ali je drugačije pa je zato dobro. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() a od novih izdanja odusevila me je recimo selah sue sa produkcijom i pristupom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
sve i da je na berignerima snimano i mixano, nisam siguran da bi iole "svetlija" i "suvlja" produkcija iole stajala gospodjici Grant. Odavno se ne ložim na skupoću snimka u tom smilsu koliko je sve detaljno i ne znam koliko realno zvučeće, ili "mudasto i punchy".. više me intrigira kako sašiti savršeno odelu pesmi i izvođaču. E sad ako neko od vas kome se ne sviđa ovaj pristup, ima ideju kako bi ovo moglo realno bolje i iz tog aspekta zvučati, nek je podeli sa nama, iskreno sam radoznao. Samo da ne pričamo o rezoluciji snimka ili očuvanim tranzijentima i sl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Lana Del Rey-zanimljivo | Surfer | Razno | 4 | 05-02-2012 12:52 AM |